Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare obține primul succes pe propriul teren cu CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.12.2018

CSM Satu Mare s-a impus cu 76-62 în duelul cu CSM Târgoviște, pe sferturi: 11-15, 18-8, 24-15, 23-24. Partida a contat pentru etapa a 9-a din grupa valorică A, în Liga Națională de Baschet Feminin, iar sătmărencele au obținut primul succes pe propriul teren în fața formației din Târgoviște și al 3-lea din 2008 încoace.

Maikel Lopez a început partida cu Anamaria Kadar, Andra Mandache, Brittany Denson, Promise Amukamara și Dlesha Lloyd. Cătălin Tănase le-a trimis în 5-ul de start pe Larisa Toma, Alina Chivu, Monique Coker, Ancuța Stoenescu și Carla Popescu. Nu au fost pe foaie accidentatele Tavic, la gazde, și Irimia, la oaspete. De la sătmărence a lipsit și Baltic.

Denson a deschis scorul, de la linia de fault, iar Poole și Chivu au scuturat plasa de la distanță pentru 1-6. Gazdele s-au apropiat la un punct și Poole a reușit a treia triplă a formației vizitatoare, într-un minut și jumătate. Denson și Amukamara au egalat la 9 și Ghiță le readucea pe oaspete în față, la 9-13. Lloyd și Toma au mai înscris până la finalul perioadei de joc, iar la prima pauză tabela arăta 11-15.

CSM Târgoviște nu a găsit drumul spre coș în prima jumătate a sfertului secund, iar gazdele au reușit un run de 10 puncte prin care au preluat conducerea cu 21-15. Stoenescu a scuturat plasa de la distanță pentru primele puncte dâmbovițene în această perioadă de joc, dar au urmat alte atacuri fără coș pentru oaspete. Și alb-roșiile au avut câteva greșeli, dar conduceau cu 6 puncte cu două minute rămase din sfert. Stoenescu a reușit o nouă triplă și Lloyd a răspuns în aceeași manieră. Chivu și Mandache au mai înscris până la pauza mare, când scorul era 29-23.

Amukamara și Lloyd au marcat primele cinci puncte după revenirea de la vestiare și au dus diferența la 11. Ecartul a oscilat între 14 și 11 puncte în marea parte a sfertului trei, dar sătmărencele s-au desprins la 17 puncte după liberele lui Amukamara. Chivu a înscris ultimul coș al sfertului și la ultima pauză tabela arăta 53-38.

Oaspetele s-au apropiat la 11 puncte în mai multe rânduri în debutul sfertului patru, dar formația pregătită de Maikel Lopez s-a distanțat la 19 puncte la intrarea în a doua parte a perioadei de joc. Pe final elevele lui Cătălin Tănase s-au apropiat în două rânduri la 14 puncte, ultima dată după tripla reușită de Cătinean la ultima fază. Scorul final a fost 76-62 și CSM Satu Mare obține a 6-a victorie în grupa valorică A și urcă din nou pe locul secund cu 14 puncte. CSM Târgoviște ajunge la 11 puncte și un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri, fiind la egalitate cu FCC ICIM Arad.

Pe statistica de pe site-ul federației apare Huțanu în primul 5, dar a fost Kadar care este jucătoarea U23 cu care începe vicecampioana. De asemenea, punctele marcate diferă în statistica de pe site față de tabela de la sală. Conform tabelei de la sala LPS, coșghetera partidei, Brittany Denson, are 24 de puncte, iar pe statistică 22, plus 9 recuperări și 6 pase decisive. Amukamara apare cu 18 puncte în ambele, iar Lloyd are 17 puncte pe site și 15 pe tabelă.

Conform statisticii de pe live-ul federației, trei jucătoare de la CSM Târgoviște au reușt câte 11 puncte: Larisa Toma, Alina Chivu și Nicoleta Ghiță. Pe tabelă nu apar niciunde 11 puncte în dreptul unei jucătoare de la oaspete, ci 13, 12 și 9.

Ambele echipe au de jucat marți o restanță în deplasare din grupa valorică A. Dâmbovițencele joacă de la ora 18:00 la Cluj-Napoca, iar sătmărencele, de la ora 18:30, la Arad. Ultima etapă din această fază a campionatului se dispută în 19 decembrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!