Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare se califică în sferturile Cupei României după un succes categoric în meciul doi cu Rapid

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.09.2018

CSM Satu Mare s-a calificat în turul doi al Cupei României după ce a câștigat cu 206-117 la total dubla cu CS Rapid București. Meciul doi s-a jucat tot la Satu Mare. Sătmărencele au obținut o victorie mai clară decât în prima partidă, în fața unei formații din grupa valorică B. CSM a câștigat cu 108-42 a doua dispută cu feroviarele, pe sferturi: 35-10, 29-10, 25-13, 19-9.

CS Rapid București a figurat ca gazdă la meciul doi al dublei cu CSM Satu Mare, dar a acceptat ca ambele manșe să se joace pe terenul ardelencelor. Formația bucureșteană le-a avut în 5-ul de start pe Roxana Bejan, Ana Cuatu, Natalia Burlakova, Maria Țicu și Florina Stănici (Diaconu). CSM Satu Mare a început partida cu Andrea Olah (Orosz), Matea Tavic, Anamaria Kadar, Andra Mandache și Brittany Denson. Nu a contat pentru sătmărence absența lui Amukamara, care a jucat la Cupa Mondială.

Tavic a deschis scorul cu o reușită de la distanță și Țicu a marcat primul punct al Rapidului, de la linia de fault. Au urmat șase puncte la rând pentru sătmărence, care s-au dus la 9-1. Bucureștencele au înscris primul coș din acțiune la jumătatea primului sfert, prin Stănici. A urmat un run de 11 puncte al CSM-ului, care s-a distanțat la 20-3. Diferența a continuat să crească până la finalul perioadei de joc, astfel că la prima pauză scorul a fost 35-10.

Dobă a schimbat toată formula CSM-ului în a doua perioadă de joc, abordată cu Baltic, Huțanu, Lloyd, Pop și Moldoveanu. Rapidul a avut probleme să găsească drumul spre coș și în sfertul secund, cu multe minute între cele patru reușite din acțiune. Ecartul a continuat să crească, iar la pauza mare scorul era 64-20 pentru marea favorită a dublei. Olah a dus diferența la 50 de puncte cu o reușită de după semicerc, în minutul 22. La ultima pauză scorul a fost 89-33. Sfertul patru a început cu 7 puncte la rând ale CSM-ului, iar ecartul maxim a fost de 68 de lungimi în penultimul minut. Cuatu a pus ultimele puncte pe tabelă, iar scorul final a fost 108-42.

Sătmărencele au marcat 44 de coșuri din acțiune din 76 de aruncări (57%), în timp ce Rapidul a avut 16/47 (34%). Gazdele dublei manșe au marcat de 32 de ori din semicerc, cu 40 de puncte din spațiul de trei secunde. Au scuturat plasa de la distanță de 12 ori și au transformat 8 libere. Rapidul a înscris 11 coșuri de două puncte, 5 de după semicerc și 5 libere. 42-23 a fost scorul la puncte marcate după mingi pierdute și 27-5 la cele pe contraatac. CSM a stat mult mai bine și la recuperare, 42-23.   

Andrea Olah (Orosz) a fost din nou cea mai bună marcatoare sătmăreană, fiind coșghetera partidei cu 21 de puncte (7x3). Olah a strâns cele mai multe minute din tabăra gazdelor, 26:29. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Kadar 14 puncte, Baltic 13 puncte (8 recuperări), Pop 12 puncte (6 pase decisive), Huțanu 9 puncte (9 recuperări), Lloyd 8 puncte, Lazăr (Pop) 9 puncte, Denson 8, Mandache 6 puncte (9 recuperări, 4 pase decisive) și Tavic 5 puncte.

Ana Cuatu a fost singura în double-digits pentru Rapid, cu 15 puncte. Pentru formația bucureșteană au mai înscris: Cazacu 8 puncte, Stănici (Diaconu) 5 puncte (6 recuperări, a jucat cel mai mult la alb-vișinii, aproape 29 de minute), Țicu 4 puncte, Pantazi 2, Burlakova 2, Lupusavei 2, Bejan 2 și Anghel 2 puncte.

CSM Satu Mare este a doua formație care accede în turul secund, după campioana ACS Sepsi SIC, care era calificată direct. Sătmărencele s-au impus cu 206-117 la total în fața unei formații din a doua grupă valorică, după 98-75 și 108-42.

La finalul săptămânii viitoare începe Liga Națională de Baschet Feminin, în noul format. CSM Satu Mare, din prima grupă valorică, debutează în noua ediție cu un meci pe propriul teren, cu FCC ICIM Arad. CS Rapid București va merge în partea cealaltă de țară pentru partida din prima etapă a grupei B și va juca la Constanța cu CS Phoenix.

*foto: frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!