Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare se desprinde din nou de Universitatea Cluj în a doua repriză, la fel ca în tur

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.12.2018

CSM Satu Mare a avut din nou parte de o primă repriză echilibrată în duelul cu Universitatea Cluj și s-a distanțat în partea secundă. Partida de la sala Horia Demian s-a încheiat cu scorul de 54-70, pe sferturi: 18-17, 12-13, 11-20, 13-20.

Universitatea Cluj a început partida cu Irina Părău, Nicolett Orban, Arlesia Morse, Rishonda Napier și Aleksandra Begenisic. CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Anamaria Kadar, Andra Mandache, Brittany Denson, Promise Amukamara și Dlesha Lloyd. Meciul a început cu întârziere după ce au fost probleme la tabela de 24 de secunde și echipele și-au reluat încălzirea. În primul sfert s-a jucat fără să se afișeze timpul de atac, bătându-se în masă pentru atenționare. Au fost probleme și cu faulturile pe tabelă și s-au rezolvat după primul sfert.

În primele patru minute s-a marcat doar de la linia de fault, cu Părău deschizând scorul, iar Lloyd și Amukamara au făcut 2-3. Sfertul unu a fost echilibrat, cu diferența păstrându-se în jur de o posesie. Morse a reușit o triplă plus o liberă suplimentară în ultimul minut și le-a dus pe gazde în avantaj la prima pauză, 18-17.

Orban și Napier le-au dus pe clujence la 5 puncte în față, dar au urmat mai mult de 3 minute fără punct pentru gazde. Mandache, Baltic și Denson le-au readus pe oaspete în avantaj la jumătatea sfertului secund, la 22-24. A fost rândul oaspetelor să nu marcheze timp de patru minute, iar Sfîrlea, Părău și Napier au făcut 28-24. Mandache a egalat, Begenisic și-a dus din nou echipa la conducere, iar Amukamara a furat o minge și a stabilit scorul  la jumătatea partidei, 30-30.

Lloyd a marcat de la distanță după revenirea de la vestiare. Echilibrul s-a păstrat până spre mijlocul celei de-a treia perioade de joc, când scorul era 37-37. Oaspetele s-au distanțat treptat până la ultima pauză, când tabela arăta 41-50, după ce nu s-a marcat în ultimul minut al sfertului.

Amukamara a scuturat plasa de după semicerc în deschiderea sfertului patru și ducea ecartul la 12 puncte. Begenisic și Morse au strâns diferența la 7 puncte, dar a urmat time-out-ul oaspetelor și Denson, Olah și Mandache dublau distanța, la 14 puncte. Ecartul nu a mai scăzut sub 10 puncte, iar sătmărencele s-au distanțat la un maxim de 18 puncte. Scorul final a fost 54-70 și alb-roșiile urcă pe locul secund în grupa valorică A, cu 5 victorii și 2 înfrângeri. Clujencele rămân pe ultima poziție, cu 7 înfrângeri. Sătmărencele au avut 7 reușite în plus de la semidistanță și cu 5 triple mai mult, în timp ce gazdele au marcat 13 libere în plus.

Andra Mandache a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, iar Brittany Denson a încheiat în double-double pentru oaspete cu 18 puncte și 16 recuperări. Amukamara a fost aproape de double-double cu 16 puncte și 9 assist-uri. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Pop 4 puncte, Baltic 4, Lloyd 4 și Olah (Orosz) 3.

Arlesia Morse a fost cea mai bună marcatoare de la gazde, cu 17 puncte, urmată de Begenisic cu 13 și Napier cu 11 (5 recuperări, 5 assist-uri). Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Orban 6 puncte (14 recuperări), Părău 4 puncte și Sfîrlea 3.

Pentru CSM Satu Mare urmează un meci acasă cu CSM Târgoviște, în 8 decembrie. Universitatea Cluj joacă următoarea partidă în 9 decembrie, pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

*foto: CSM Satu Mare facebook

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!