Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare, singura calificată direct la F8 după ce a pierdut în tur

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.10.2017

CSM Satu Mare - U Cluj 80-70

CSM Satu Mare s-a calificat la turneul final al Cupei României grație unui sfert 4 foarte bun, mai ales în faza ofensivă. Sătmărencele s-au impus cu 80-70 în returul cu Universitatea Cluj-Napoca și au câștigat cu 153-147 la general. Și clujencele merg la turneul final, din postura de „lucky loser”.

Returul dintre CSM Satu Mare și Universitatea Cluj-Napoca a fost unul din cele două partide cu probleme la transmiterea statisticii live, așa cum o cere regulamentul. Aceleași probleme au fost și cu meciul de la Alba Iulia. În ambele cazuri gazdele s-au impus și diferența era importantă pentru desemnarea celor două formații „lucky loser”.

„U” mergea la Satu Mare cu un avantaj fragil, cel mai mic după prima manșă, de doar 4 puncte. Gazdele meciului doi conduceau cu 6-0 după aproape patru minute, dar clujencele au egalat la 8. Au urmat reușite de la distanță, patru pentru alb-roșii și două pentru oaspete. La prima pauză scorul a fost 22-21. În următorul sfert s-au înregistrat multe egalități (la 24, 26, 33 și 35), iar la jumătatea partidei diferența era minimă, 38-37 pentru CSM.

Clujencele și-au trecut sfertul trei cu un parțial de 20-15 și conduceau la ultima pauză cu 57-53. Gazdele au egalat la 60 și au trecul la conducere cu 69-60 la jumătatea ultimului sfert. Williams a fost decisivă sub panou și CSM Satu Mare s-a impus la final cu 80-70, calificându-se direct la turneul final.

Destiny Williams a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 24 de puncte, urmată de Mandache cu 23. Au mai înscris: Solopova 11 puncte, Harrison 8, Baltic 4, Lazăr 3, Uiuiu 3, Green 2 și Szmutku 2 puncte. Morgan Stroman a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, iar pentru „U” au mai marcat: Vorpahl 18, Ghizilă 12, Taylor 5, Kaiusi 2, Voica 2 și Părău 2 puncte.

Universitatea Cluj-Napoca este a doua în clasamentul „lucky loser”, având o victorie și o înfrângere, la fel ca FCC ICIM Arad și CSU Alba Iulia. Arădencele au avut -3 la capătul celor două manșe, formația clujeană a avut -6, iar CSU a rămas în afara turneului final cu -8.

Universitatea Cluj-Napoca și CSM Satu Mare se vor întâlni pentru a treia oară la rând în debutul acestui sezon. „U” va găzdui partida televizată din prima etapă a campionatului joi de la ora 18.

Foto: informatia-zilei.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!