Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare, succes categoric acasă cu CSM Târgoviște

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.02.2019

CSM Satu Mare și-a luat revanșa cu CSM Târgoviște pentru înfrângerea după prelungiri din turul Grupei Roșii și a câștigat la scor acasă. Sătmărencele s-au impus cu 82-41, pe sferturi: 18-13, 17-11, 28-11, 19-6. Primul sfert a fost cel mai echilibrat, când au condus și oaspetele. Alb-roșiile au profitat de multe minute în care adversarele nu au găsit drumul spre coș și s-au distanțat până la 41 de puncte. Tripleta Lloyd-Denson-Amukamara a făcut diferența pentru gazde cu 63 de puncte.

CSM Satu Mare le-a trimis în 5-ul de start pe Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. Maikel Lopez a riscat din nou cu o singură jucătoare sub 23 de ani pe foaia de joc, Kadar. A fost primul meci în care antrenorul spaniol a folosit 5 straniere, Matea Tavic jucând din nou după accidentarea la gleznă din debutul lunii noiembrie. CSM Târgoviște a răspuns cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Alexandra Ghiță și Larisa Toma. De la oaspete a lipsit în continuare Gabriela Irimia (accidentată în decembrie la genunchi), iar la acest meci nu a jucat nici Laura Vaida, tânăra cu evoluții remarcabile în câteva meciuri ale dâmbovițencelor. La CSM Târgoviște a debutat noua achiziție, Teodora Neagu.

Denson a înscris prima, de la linia de fault, iar Stoenescu marca prima triplă, pentru 2-3. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere cu un punct, iar Stoenescu reușea alte două triple, ducând scorul la 8-11. Oaspetele au mai condus la trei lungimi, după libera transformată de Coker, dar nu au înscris în ultimele trei minute ale sfertului unu. Mandache și liberele lui Amukamara le-au dus pe gazde în față la prima pauză, scor 18-13.

Amukamara a marcat primele patru puncte ale sfertului doi. Au urmat triplele lui Poole și Amukamara după care gazdele s-au dus la 13 puncte în față. Kilin a răspuns cu o reușită de după semicerc, iar Toma și Poole le-au apropiat pe oaspete la 7 puncte, profitând de mai mult de trei minute fără coș în dreptul sătmărencelor. Din nou CSM Târgoviște a avut probleme în finalul sfertului, cu patru minute și jumătate în care nu a înscris. Denson a marcat patru puncte în acest timp, iar la vestiare s-a mers cu 35-24 pe tabelă.

Repriza secundă a început la fel cum s-a încheiat prima, cu gazdele profitând de alte trei minute în care dâmbovițencele nu au înscris. Denson, Amukamara și Lloyd au pus 10 puncte pe tabelă și scorul devenea 45-24 în minutul 23. Toma a transformat o liberă cu care a înscris primul punct al oaspetelor în sfertul trei, iar Olah (Orosz) mărea ecartul la 22 de puncte. Poole reușea un 4 points-play, dar diferența a continuat să crească în favoarea alb-roșiilor. Lloyd a înscris 7 puncte la rând pentru 57-31 în minutul 27. A fost rândul lui Denson să pună 6 puncte consecutive pentru gazde, iar ecartul ajungea la 30 de puncte. Ghiță a înscris ultimul coș al perioadei de joc, iar la ultima pauză scorul era 63-35. Sfertul patru a continuat în aceeași manieră, cu CSM Satu Mare distanțându-se. Diferența maximă a fost chiar la final, 82-41.

Sătmărencele au avut un procentaj mult mai bun la șuturile din acțiune, 40% (30 din 74) față de 25% (14/54). Gazdele au făcut diferența cu cele 26 de reușite din semicerc față de 8 și cele 18 libere transformate față de 7. Oaspetele au stat mai bine la șuturile de la distanță, 6 la 4. CSM Satu Mare a dominat la recuperare (55-34) și a înscris 30 de puncte după contraatacuri, față de 7.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Brittany Denson a încheiat în double-double cu 21 de puncte și 11 recuperări, iar Promise Amukamara le-a urmat cu 20 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 6 intercepții. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Olah (Orosz) 7 puncte, Baltic 6 puncte (6 recuperări), Mandache 4 puncte (6 recuperări) și Lazăr (Pop) 2 puncte.  

Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 13 puncte, urmată de Porsche Poole cu 12 puncte și 7 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Toma 6 puncte, Kilin 5, Coker 3 puncte (7 recuperări) și Ghiță 2 puncte.

După acest rezultat CSM Satu Mare urcă pe prima poziție în clasamentul Grupei Roșii din LNBF, cu 32 de puncte după 14 victorii și 4 înfrângeri. Alb-roșiile au un punct în fața celor de la ACS Sepsi SIC, dar și un meci în plus. CSM Târgoviște rămâne pe locul 3, cu 27 de puncte după 9 victorii și 9 înfrângeri.

În următoarea etapă, din 20 februarie, CSM Târgoviște joacă acasă cu Phoenix Știința Constanța, iar CSM Satu Mare va juca la Brașov. Cele două CSM-uri din prima grupă valorică se vor întâlni și în sferturile Cupei României, cu primul meci în 27 februarie, la Târgoviște.

*foto: Pesek Attila / frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!