Stiri Cupa României Masculin

CSM Sighetu Marmației și CSM Focșani se întâlnesc în primul tur al Cupei României

David Istrate

David Istrate
25.09.2018

csm sighetu marmatiei csm focsani 

Miercuri, 26 septembrie, vor avea loc primele șase partide din Cupa României, după ce duelul dintre CS Universitatea Cluj și CS Cuza Sport Brăila a fost amânat. Astfel, mâine, la ora 17:00, va începe meciul dintre CSM Sighetu Marmației și CSM Focșani, care se va disputa la Liceul Forestier Sighet.

Ambele tabere au reușit să își definitiveze lotul până în acest moment. Prin urmare, gazda partidei din tur este condusă de Emil Kosztelnic și are în componență următorii jucători: Thomas Allan, Gregory Edwards, Joshua Turner, Armand Gavaller, Cristian Porumb, Lucian Tibîrnă, Alin Iuga, Rareș Ardelean, Kracz Mihaly, Matei Șandor, Erik Zoltan, Alexandru Cristian, Ciprian Albu, Fredi Feher, Henrique Simionca și Raul Dunca. Dintre jucătorii români, majoritatea sunt născuți în perioada 2001-2002, prin urmare tehnicianul formației va beneficia de o echipă foarte tânără.

De partea cealaltă, echipa din Vrancea se află în aceeași situație, având în lot foarte mulți tineri și doar doi străini: Cornelius Cameron și Kyle Kilgore. Cel mai experimentat jucător este Cătălin Petrișor, baschetbalist ce a mai trecut pe la CSM CSU Oradea și CS Phoenix Galați, care va fi ajutat de Sergiu Pop, Constantin Amariței, Alin Olaru, Andrei Neguroiu, Ionuț Neguroiu, Octavian Toma, Teodor Crăciun, Denis Miron, Alexandru Bratosin, Bogdan Clipa, Alexandru Duța, Rareș Cristea și David Antonescu. Echipa va fi antrenată de Mihai Petruț, în calitate de antrenor principal, și de Florin Munteanu, ca secund.

În sezonul precedent, CSM Sighetu Marmației a evoluat în Liga I, acolo unde a încheiat pe primul loc grupa 1. Însă, mai departe, în Faza Semifinală, formația maramureșeană nu a mai reușit să joace la același nivel și a pierdut calificarea la turneul final de promovare. În schimb,

CSM Focșani este o echipă nouă la nivel de seniori, după ce în ultimii ani a evoluat doar în competițiile dedicate juniorilor. Din acest motiv, cea mai mare parte a lotului este formată din tineri care au jucat la U15 anul trecut.

În această vară, CSM Sighetu Marmației a jucat doua amicale: primul, în compania lui CS Universitatea Cluj-Napoca, câștigat cu scorul de 99-65, iar al doilea, pierdut în fața lui CSM Mediaș cu scorul de 74-60.

Așa cum este menționat anterior, cele două formații se vor confrunta mâine de la ora 17:00 în sala Liceului Forestier din localitatea din nordul țării.

*foto: facebook CSM BC Sighetu Marmaţiei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!