Stiri Cupa României Masculin

CSM Sighetu Marmației a învins-o pe CSM Focșani în fața propriilor fani

David Istrate

David Istrate
26.09.2018

sighetu marmatiei focsani

Miercuri, 26 septembrie, a fost ziua în care s-a dat startul noului sezon, atât competiției masculine cât și celei feminine. Prezenți în primul tur al Cupei României, CSM Sighetu Marmației și CSM Focșani și-au disputat un duel dominat în mare parte de gazde, care s-au și impus cu scorul de 85-72. 

Emil Kosztelnik, antrenorul trupei maramureșene, a început partida cu Joshua Turner, Gregory Edwards, Allan Thomas, Lucian Țibîrnă și Ciprian Albu, în timp ce pentru adversari au intrat pe teren Teodor Crăciun, Cătălin Petrișor, Kile Kilgore, Camerun Cornelius și Sergiu Pop.

Primele puncte ale întâlnirii au fost înscrise de Thomas, printr-un stop-șut însă Kilgore a răspuns la celălalt panou, cu un coș reușit prin pătrundere. Au urmat câteva faze în care cele două adversare au mers cap la cap, dar apoi gazdele au început să preia inițiativa. Țibîrnă, Edwards și Thomas au dus scorul la 14-7 pentru CSM Sighetu Marmației, moment în care tehnicianul oaspeților a cerut timeout. Această pauză a reușit să oprească într-o anumită măsură precizia maramureșenilor, însă tot aceștia s-au aflat în avantaj după primul sfert, scor 24-17.

În debutul actului secund, cele două echipe s-au întrecut în coșuri de la mare distanță, reușind să transforme nu mai puțin de 6 aruncări în primele cinci minute. Cu aproape patru minute rămase din prima repriză Tibîrnă și Turner și-au dus echipa la 13 puncte diferență, scor 41-28, însă a urmat un run de 6-0 din partea jucătorilor din Vrancea. În cele din urmă, fratele lui Bogdan Țibîrnă a închis repriza cu un coș cu fault, stabilind scorul de la pauză: 44-34.

După revenirea de la vestiare, oaspeții au intrat mult mai motivați în teren și datorită prestațiilor foarte bune ale lui Kilgore și Pop, CSM Focșani s-a apropiat la 4 puncte de adversară. Alin Olaru a redus diferența la un singur punct, cu 11 minute rămase din partidă, însă Edwards și Thomas au răspuns imediat cu 5 puncte, ducând scorul la 62-56 înainte de actul decisiv. Cu o mai mare energie, CSM Sighetu Marmației a avut o nouă perioadă excelentă în care a reușit să se distanțeze la o diferență mai mare de 10 puncte. A urmat o cursă de urmărire din partea formației din Focșani, care nu a mai reușit însă să își ajungă adversara. Prin urmare, CSM Sighetu Marmației a câștigat turul acestei duble cu scorul de 85-72.

Cei mai buni baschetbaliști din lotul lui Kosztelnik au fost: Allan Thomas (27 de puncte, 7 recuperări, 3 intercepții), Joshua Turner (24 de puncte, 10 recuperări), Gregory Edwards (13 puncte, 8 recuperări) și Lucian Țibîrnă (13 puncte, 4 recuperări). De partea cealaltă, Kyle Kilgore a avut o prestație foarte bună, terminând cu 29 de puncte și 6 recuperări, în timp ce Cătălin Petrișor a avut 12 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Arbitrii acestei partide au fost Amalia Marchiș, Ioan Răzvan Moraru și Ciprian Ciocan, în timp ce Alexandru Columban a fost comisarul desemnat de Federația Română de Baschet.

Returul va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Focșani.

*foto: facebook CSM BC Sighetu Marmaţiei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!