Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua întâlnește una dintre cele mai în formă echipe din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
09.11.2017

steaua phoenix galati

CSM Steaua Eximbank București va primi vineri replica celor de la Phoenix Galați, în etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM Steaua Eximbank București vine după o înfrângire dureroasă în compania celor de la SCM U Craiova. Elevii lui Jukka Toijala au avut chiar și 10 puncte avans, dar au trebuit să se recunoască învinși în prelungiri, scor 102-99, după barajul de puncte reușit de duo-ul Martinic-Siriscevic. Brandon Taylor a fost cel mai bun om al partidei pentru Steaua, cu 20 de pct, 8 pase decisive și 6 recuperări, Pavel Marinov a avut cea mai bună prestație de până acum în tricoul Stelei, cu 18 pct, 6 recuperări și 4 pase decisive, Dragan Zekovic a înscris 17 pct și Marius Runkauskas 16.

A fost a doua înfrângere pentru Steaua, care a ajuns la un palmares de 3 victorii și 2 înfrângeri. Roș-albaștrii au câștigat însă toate meciurile de pe teren propriu de până acum, ce-i drept împotriva unor adversari modești, cu probleme financiare sau de efectiv: Dinamo, BC Mureș și Poli Iași.

De partea cealaltă Phoenix Galați vine după o victorie importantă pe teren propriu, cu CSM CSU Oradea. Elevi lui Florin Nini au reușit să reziste asaltului bihorean și au câștigat pe teren propriu cu 89-86. Sead Hadzifejzovic a avut cel mai bun meci de la revenirea din țară. Bosniacul a strâns 26 de pct și 9 recuperări. El a fost secondat de Rundles, care a marcat 25 de pct. De altfel, Cameron Rundles este unul dintre principalii marcatori ai LNBM, cu o medie de 21 de puncte pe meci, la care adaugă 5,3 pase decisive și 2,8 recuperări.

Phoenix Galați are un start lansat de campionat. Singura înfrângere pentru moldoveni a fost suferită pe teren propriu, când au pierdut împotriva celor de la BCM U Pitești, scor 69-56. Atunci însă Phoenix nu a beneficiat de serviciile lui Cameron Rundles, care a protestat astfel față de problemele financiare pe care le-a întâlnit pe malul Dunării.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de șase ori în meciurile oficiale. Steaua conduce detașat, cu 5-1, singura victorie a gălățenilor având loc în iarna anului 2016, scor 71-65. Totodată, cele două echipe s-au întâlnit și în perioada de pregătire, la Cupa Memorială Georgel Ziguli. Atunci Steaua s-a impus cu 75-72. Brandon Taylor a fost cel mai bun jucător al steliștilor cu 19 puncte marcate și 6 pase decisive, fiind secondat de Jason Boone și Pavel Marinov cu 15 respectiv 14 puncte marcate. Din tabăra gălățeană s-a remarcat Tony Gugino cu 18 puncte și Cameron Rundles, cu 15 puncte.

Partida dintre CSM Steaua Eximbank și Phoenix Galați se joacă vineri, de la ora 17:00, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu. Meciul va fi transmis în direct pe Digi Sport 4.

 *foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!