Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua EximBank a câștigat o nebunie de meci pe terenul lui U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.04.2018

CSM Steaua EximBank a bifat al doilea succes la rând în deplasare. Formația militară a reușit o victorie mare pe terenul echipei cu care se duela anul trecut în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. U BT Cluj-Napoca a avut o primă repriză de coșmar în care a fost condusă și la 22 de puncte dar a revenit și a împins jocul spre două reprize suplimentare. CSM Steaua EximBank avea totuși să se impună cu scorul de 99-94.

În primele două minute de joc cel două echipe și-au luat pulsul și fiecare formație reușea să marcheze de câte două ori. Steaua a apăsat pe accelerație, iar Runkauskas și Zekovic au alimentat un parțial de 12-0 pentru Steaua, care ducea scorul la 16-5. Evoluția mai bună a echipei vizitatoare a continuat până la finalul actului inaugural. Drungilas a fost ultimul care a marcat în primele 10 minute, dar U BT Cluj-Napoca era condusă cu scorul de 32-21. Marius Runkauskas a avut un sfert secund extraordinar, în care a marcat 4 coșuri de la 3 puncte. Lituanianul Stelei a încheiat cu 6/6 din spatele semicercului, iar după ultima sa reușită scorul devenea 48-29 pentru echipa sa. Clujul nu a găsit un răspuns pe măsură și se vedea condusă la puază cu 18 de puncte, scor 53-35.

Elevii lui Mihai Silvășan au ieșit mai motivați de la cabine și au reușit să marcheze de trei ori în primele două minute ale secvenței secunde. Elanul lor a fost tăiat rapid de Runkauskas, care mai marca o dată de la distanță. Gazdele nu au cedat și pe final de sfert reduceau deficitul la sub 10 puncte, Drungilas și Ziegler marcând 5 puncte consecutive. Fraseniuc avea să aibă ultimul cuvânt în sfert și Steaua conducea cu 66-56 înaintea actului decisiv. U BT Cluj-Napoca a avut un start lansat în ultima perioadă de joc și cu un parțial de 10-3 era în meci, la o singură posesie în spatele adversarului cu mai puțin de 5 minute rămase de joc. Diferența s-a păstrat până spre final, când Runkauskas mai marca o triplă și Steaua conducea cu 76-70 cu un minut și jumătate rămas de joc. Militarii au încasat un tehnic la bancă, însă Watson a ratat două din cele trei libere. Pe posesia aferentă Sakic a ajuns la libere, unde a transformat ambele libere. Steaua a mai ratat un atac, iar Watson arunca finalul în aer, 76-76 pentru oaspeți cu 24 de secunde rămase de joc. A venit un fault la Brandon Taylor, iar americanul a ratat șansa de a-și duce echipa la 3 puncte în față. Clujul a fost salvată de Ousmane Barro. Pivotul a reușit o recuperare ofensivă, a fost faultat și cu două libere marcate egala situația pe tabelă, 77-77. Runkauskas a avut șansa să-și ducă echipa spre victorie dar a ratat la ultima pătrundere și meci mergea în overtime.

Conducătorii de joc din cele două tabere au marcat rapid de la 2 puncte imediat după reluare jocului. Clujul a irosit apoi două posesii, iar Falker a ratat două libere. Zekovic i-a penalizat pe campioni cu un coș de la mare distanță. Sakic era faultat și diferența era minimă. Negoițescu a marcat încă o triplă pentru Steaua, ducea scorul la 85-81 pentru oaspeți, iar Mihai Silvășan solicita timp de odihnă cu mai puțin de 2 minute rămase. Clujul a marcat un singur punct la posesii avute, după ce și Steaua a ratat un atac. Clujul a reușit să oprească ofensiva militară, iar Watson egala la 85 după un three-point-play cu 27 de secunde rămase de joc. Runkauskas a ținut mingea însă a ratat din nou șansa de a închide meciul. Kuti nu a reușit un buzzer-beater de senzație și urma o nouă repriză suplimentară. Sakic a înscris 3 puncte de la libere, iar Falker 2 puncte din acțiune, pentru scorul de 88-87. Jocul s-a mutat la linia de fault, iar Zekovic își ducea echipa în avantaj după două aruncări de un punct marcate. Sakic a marcat abia primul său coș din acțiune. Runkauskas a marcat un coș incredibil de 3 puncte. Watson restabilea egalitate tot după 2 libere. Steaua a marcat 5 puncte fără să primească și avea din nou opțiune importantă la victorie cu 15 secunde rămase de joc din a două repriză de prelungire. Clujul nu a mai avut timp să revină și Steaua a câștigat cu scorul de 99-94.

Marius Runkauskas a fost cel mai bun jucător al meciului cu 27 de puncte și 5 pase decisive. Dragan Zekovic a contribuit cu 17 puncte și 4 recuperări. Randal Falker a reușit un double-double cu 12 puncte și 15 recuperări, plus 5 pase decisive. Brandon Taylor a venit de pe bancă cu 12 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări.

Giordan Watson a fost principalul artizan al gazdelor cu 21 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Ousmane Barro a înregistrat 16 puncte și 9 recuperări. Rasic a venit de pe bancă cu 15 puncte, iar Drungilas cu 13. Zeljko Sakic a adăugat 11 puncte pentru clujeni.

foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Anunt bomba !!
    Cei de la federatie sunt hotarati sa taie in carne vie in sedinta disciplinara la care vor fi convocati cei trei jucatori in negru-portocaliu de la u BT,
    FRB nu intelege cum e posibil sa nu se dea fault in atac la Runkauskas si antisportiv pentru ca s-a mai si tavalit.
    Sponsorul federatiei a fost suparat rau asta seara si se impun masuri severe.

    "acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare mai ales de hateri "

    cu 6 ani în urmă (13.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Esti chiar limitat sincer!
      Tarb e primul:) apoi esti tu si mai este unu gyke.

      cu 6 ani în urmă (13.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      tarb
      ii trol, nici nu merita mentionat. jCn de obicei pe subiect, azi a decis sa fie pe langa.
      gyke e chiar baiat informat si obiectiv deseori, de ce sa i pui pe toti 3 in aceeasi oala?

      cu 6 ani în urmă (13.04.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Are si el momentele lui
      In ultima perioada a fost Ok. Dar trecutul nu-l ajuta:)) mai este unul la Oradea care tot asa latră pe langa subiect.

      cu 6 ani în urmă (14.04.2018)
    • CSA Steaua București edmond_dantes:

      freaka
      E si la voi un ratat, free64, cu nenumarate obsesii

      cu 6 ani în urmă (14.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      JCN
      Neschimbat. Tot asa ai ramas.

      cu 6 ani în urmă (14.04.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Multumesc
      :)

      cu 6 ani în urmă (14.04.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!