Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua EximBank trimite în decisiv semifinala cu U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.05.2018

CSM Steaua EximBank a reușit să trimită în joc decisiv semfinala din Liga Națională de Baschet Masculin cu U BT Cluj-Napoca. Formația din București a reușit să câștige cu scorul de 86-78 meciul 4 și astfel finalista se va decide după jocul 5 de la Cluj-Napoca

Steaua a început mai bine partida din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul. Militarii au pus rapid pe tabelă o diferență formată din două cifre, scor 15-4, după 6 minute de joc. Mihai Silvășan a solcitat timp de odihnă pentru formația clujeană. Jocul campioanei en-titre nu s-a îmbunătățit până la finalul sfertului inaugural și reușea să mai pună doar 5 puncte pe tabelă în dreptul ei. Steaua a profitat prin jocul la interior făcut de Zekovic și Baciu și conducea după primul sfert cu scorul de 22-9. Sfertul secund a avut un început tensionat, Fraseniuc și Drungilas au primit amândoi câte un fault antisportiv, la aceiași fază.  Flowers și Falker au marcat primele 6 puncte pentru Steaua în actul doi. A urmat apoi un run de 5-0 pentru U BT Cluj-Napoca și scorul era de 28-13. Steaua și-a revenit și a dus scorul la 39-20, cea mai mare diferență din meci. Kromah a dat răspunsul pentru U BT Cluj cu 5 puncte marcate la rând în final de repriză, însă diferența rămânea mare între cele două echipe. Nador Kuti închidea prima repriză cu un coș de 3 puncte, iar diferență de pe tabelă după 20 de minute de joc era 11 puncte în favoarea Stelei, scor 41-30.

U BT Cluj-Napoca a început repriza secundă cu un run de 5-0 și diferența a devenit una mai mult decât abordabilă. Randal Falker a oprit seria punctelor la rând marcate de clujeni. Până la jumătatea sfertului trei, Steaua a reușit să-și refacă eartul format din două cifre, acum scorul era 51-41. Clujul și-a găsit cadența la aruncările de la distanță și după trei triple la rând venite de la Rasic,Sakic și Lapornik, diferența dintre cele două echipe era de doar o posesie. Coșurile de la distanță au continuat să curgă pentru oaspeți și Miha Lapornik egala situația la 53. În final de sfert Clujul a trecut pentru prima dată în avantaj, pentru puțin timp. Steaua încheia însă și a treia perioadă de joc în avantaj, scor 62-60. Jocul din startul sfertului decisiv a fost unul destul încâlcit, fiecare echipa marcând câte un coș în primele două minute. Lucrurile s-au mai limpezit și cele două echipe s-au succedat la conducere de mai multe ori. Steaua s-a dus pentru prima dată la două posesii în sfertul patru, scor 74-70. Luka Lapornik îi ducea pe militarii la 7 puncte în fața cu mai puțin de 4 minute rămase de joc. Sakic a redus din nou diferența cu 3 aruncări libere transformate. U BT nu a profitat de un antisportiv dictat la Runkauskas. Flowers ducea scorul de 83-78 înaintea ultimului minut. Clujul nu a mai putut reveni, iar la final s-a înregistrat scorul de 86-78.

Marius Runkauskas a fost cel mai bun marcator din formația învingătoare cu 19 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Jonte Flowers a reușit 18 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Randal Falker a avut o prestație foarte eficientă încheiată cu 14 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Cătălin Baciu a contribuit de pe bancă cu 10 puncte și 3 recuperări.

Lassan Kromah a fost principalul artizan al Clujului cu 20 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Miha Lapornik a terminat cu 13 puncte și 4 recuperări, iar Zeljko Sakic și-a trecut în cont 11 puncte.

foto: sportpictures.eu

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    n a jucat
    de nebatut Steaua. Daca am putut reveni de la -19 cred ca putem bate in meciul 5 acasa. Se pare ca doar asa putem bate, cand suntem fortati sa o facem. Steaua a meritat ambele victorii, e randul nostru sa ne fructificam avantajul terenului propriu. Daca nu prind zi de gratie Runkauskas sau Flowers, sunt increzator ca ne putem califica. Cam greu totusi dupa 2-0. In fine, sper din tot sufletul ca, indiferent de rezultatul obtinut in acest sezon, Silva sa plece de la echipa. In pofida rezultatelor, cred ca e destul ce am vazut in acesti doi ani...

    cu 5 ani în urmă (27.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Da
    Eu imi mentin parerea. In Finala va fi Steaua. Comparati post pe post, stelistii sunt mai buni. Au marcat usor, au recuperat mai usor, mai gresesc cu relaxarea (acolo daca avem noroc ii putem surprinde), insa cand s-au mobilizat, ne-au coplesit.

    cu 5 ani în urmă (27.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Nu numai Silva !
    Din pacate nu numai Silva trebuie sa plece, dar si majoritatea strainilor . In loc sa avem un lot mai bun ca anul trecut, desteptii din conducere au stricat tot, am ajuns sa ne chinuim in campionat aproape in toate meciurile, iar acum cu Steaua, care atentie, nu joaca la capacitatea maxima, nu suntem in stare sa aducem o victorie in deplasare, acasa castigand cele doua meciuri doar la mustata ( scorurile finale nu reflecta realitatile din teren ). Desigur, printr-o minune putem cuceri chiar titlul, dar asta nu schimba cu nimic prestatia de ansamblu, una modesta, sa fiu elegant ...

    cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      jucatori
      Din nou dupa infrangeri sar toti - apropo, pe unde erati dupa primele meciuri?

      Revenind la ce am vazut, din nou Silvasan isi arata limitele - din pacate antrenorul lor ne-a citit si de acolo numarul mare de interceptii. Daca la primele meciuri am stiut sa ne aparam f bine la ei, si azi am fost depasiti clar. Dar azi Waston a pierdut meciul - daca in altele ne scoate, azi in a doua repriza a avut 1/6 la actiuni!! Bine a fost si faza aceea pe care nu am inteles-o, cu 4 libere date de Runkauskas (in loc de 2)
      Legat de jucatori, e evident ca jocul e mai prost ca anul trecut - iar asteptarile sunt mai mari! Daca ii luam individual, jucatorii sunt comparabili, dar Silvasan nu a stiut sa lucreze cu ei. Consider ca totusi e o palarie prea mare pt el. Si o data cu el ar trebui sa mai plece cativa jucatori - o fi Kromah super jucator, dar anul acesta nu a fost un jucator de echipa.

      cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      au fost doua libere pt fault pe patrundere, chiar daca era al patrulea, nu conteza. apoi inca doua pt faultul anti sportiv dat la sakic. si apoi au avut si atacul. game changing decision.
      6pct

      cu 5 ani în urmă (28.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Fault
      Nu a fost pe patrundere

      cu 5 ani în urmă (28.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      a fost, n a fost
      asta s a fluierat

      cu 5 ani în urmă (28.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Steaua Cluj
    După o prima parte sub limita decentei, chiar nu puteam emite pretenții azi. Chiar și așa am fost acolo. Nu-mi doream sub nicio forma meciul 5, dar îmi mențin pronosticul, ne calificam. Mă simt teribil de frustrat ca aproape am ajuns sa-mi doresc sa pierdem ca sa avem șanse in viitor la un antrenor la inaltimea investițiilor financiare.

    cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      U
      Sper sa se incheie experimentul Silvasan and co indiferent de deznodământul final. Si de asemenea sper ca la anul sa nu mai vad niciunul din jucătorii actuali. Absolut pe niciunul. Legat de jocul de astăzi, maestrul Silvasan nu gaseste soluții pentru contracararea adversarilor, nu cere time-out când trebuie si tine prea mult in teren pe Kuti.

      cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Nici eu nu sunt fan Silvasan, dar sa nu apreciezi unii jucatori mi se pare stupid.
      Nici mie nu imi place ca am pierdut (cu toate ca eu cred ca ne calificam), dar pentru asta sunt constient ca avem jucatori foarte buni, dar antrenorul nu a reusit sa mare lucru cu ceea ce are.
      Eu sper sa ramana Watson, Barro si Sakic. Cred ca au dovedit destul ca stiu sa joace foarte bine.

      cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Beniamin
      Sakic are experienta si ar merita sa ramana. Idem Baro
      Wason deși a câștigat niște meciuri de unul singur mi se pare prea individualist si tine prea mult mingea. Cred ca Kromah este un jucător care ar putea exploda sub un alt antrenor.

      cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sunt deacord ca Watson e individualist uneori, dar o sa incerc sa iti creionez situatia din alt unghi.
      Ca si clujeni suntem obisnutiti cu PG individualist in ultimii 2 ani. Nu neg ‘chimia’ dintre Adamovic si Barro din ultimeel sezoane, dar trebuie sa fim sincerci ca astfel de lucruri se datoreaza sezoanelor (3 daca nu ma insel) impreuna.
      Un alt argument este antrenorul care, sezonul acesta nu prea a stat bine la capitolul schme de joc. E normal sa te disperi ca Watson pierde/bate mingea prea mult, dar trebuie sa ne uitam in ansamblu la faptul ca el, prina natura pozitie pe care o are, controleaza mingea in mare parte albatacului si atunci e normal ca in momentul in care nu oese schema (daca exista asa ceva) el trebuie sa faca ceva si atunci in ultimele secunde incearca sa improvizeze ceva.
      Daca ar fi sa il compar cu Adamovic as zice ca si el pierdea foarte multe mingi sezonul trecut, dar avea intr-adevar un avantaj ca dadea bine de 3 pct.

      Eu l-as alege pe Watson si fara cetatenie in favoarea lui Adamovic care vad ca e foarte regretat de catre suporteri.

      cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Si DA, sunt deacord ca Kromah cu un alt antrenor ar rupe cosul.
      Sper sa nu se duca la Oradea 😅

      cu 5 ani în urmă (27.05.2018)
    Raspunde
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Sper
    Poate după acest meci se întâlnește Cristescu cu Adamovic și dykes la un whisky prin centru dacă tot sunt in Cluj și la anul avem parte de o revenire ,măcar unul dintre ei...cat despre meci privind partea buna mă bucură că am reușit să revenim de la -19 ,dar atunci când am reușit să conducem trebuia să fim mai prezenți și să ne concentrăm la liberele aruncate aiurea și pe faza de apărare la flowers.Miercuri sper sa fie o sala peste jumătate plina.Haide U

    cu 5 ani în urmă (27.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Silvasan
    Si daca ne elimina Steaua si daca castigam campionatul, eu i-as mai da o sansa lui Silva. Poate a invatat ceva din sezonul care se apropie de sfarsit. Eu sunt mai conservator din fire. Sigur multi dintre noi au foame de trofee. Important este ca suntem acolo, sus si nu suntem desfiintati. Haide U!

    cu 5 ani în urmă (28.05.2018) Raspunde
  • pipzn :

    Concluzii
    Dupa terminarea primei parti, imi propusesem sa nu mai comentez nimic despre jocul lui "U" pana la terminarea campionatului asteptand, ca si altii, partea aceea cu "vom vedea altceva, meciurile cu miza ne vor face sa avem cu totul alt joc, adevaratele valori se mobilizeaza doar cand au adversari pe masura etc."
    Am vazut aproape toate meciurile noastre din seria 1-6 si toate din play off de pana acum. Nu s-a schimbat nimic fata de ceea ce am vazut tot campionatul si cu un joc relativ bun (ma refer la partea ofensiva) cam o data la 3-4 meciuri trebuie sa fii al naibii de norocos sa castigi campionatul. Sau sa emiti pretentii intemeiate. Pentru mine, ceea ce am constatat si scris aici in timpul acestui sezon a ramas la fel, nu ma mai repet.

    Asadar cred ca pentru sezonul urmator echipa asta are de ales intre doua variante de abordare:
    1. Sa pastreze actualul antrenor/staff, caz in care stim deja la ce joc sa ne asteptam si daca vrea sanse mai apropiate de realitate in ceea ce priveste castigarea campionatului atunci sa cumpere nu jucatori cu o clasa peste altii din campionat ci cu 2-3 si sa speram ca nu vor ajunge epuizati la final (cam ca Laser in ultimele meciuri sau Watson la sfarsitul turului). Va reamintesc ca CSKA (echipa cu buget si valori individuale incontestabile) a terminat pe 4 in Euroliga, a avut meci cu 14 pase decisive din care 6 ale lui Rodriguez. Daca, printr-o minune, castigam campionatul 100% vom avea parte de aceasta varianta trista in continuare.
    2. Sa aduca un antrenor care sa faca un joc de echipa solid. Va fi nevoie si atunci de jucatori buni, normal, dar nu va depinde asa de mult de oscilatia de forma sau lipsa de orizont a jocului individual. (vezi Fener si chiar Real Madrid). Daca nu castigam campionatul cred ca sunt 50% sanse pentru varianta asta si se vor mari doar daca inceputul de campionat viitor va fi chiar prost. Deci cine vrea sa vada meciuri cu jocuri de echipa sa se uite la Oradea (daca nu vor juca cu mai mult de 2 americani pe teren (intr-un meci trecut cu Richard si Zeno simultan pe teren pasele decisive au fost aproape inexistente), Timisoara (cu Costescu pe banca) si Steaua (cand Runkauskas se odihneste).

    Inca nu m-am decis daca voi merge si la meciul 5 ca imi e din ce in ce mai greu sa vad mingi luate de adversar din mana sau pierdute lejer imediat dupa cate o recuperare obtinuta cu dificultate (de la 3 in sus/meci in ultimele 3 meciuri). Evident ca depind si de ora la care va fi programat.

    cu 5 ani în urmă (28.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!