Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua primește vizita celor de la BCM U Pitești

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
05.04.2018

CSM Steaua și BCM U Pitești s-au întâlnit până acum de 22 de ori, iar gazdele conduc detașat cu 15-7.

Gazdele vin după o înfrângere suferită pe terenul celor de la BC SCM Timișoara, scor 66-78. S-a mers cap la cap până aproape de jumătatea primului sfert, ca mai apoi gazdele să ia un avans de cinci puncte, 15-10, după o aruncare de două puncte a lui Burdgess. Totuși, „leii” nu au terminat în avantaj primul sfert, întrucât ultimele aproape patru minute nu au reușit să marcheze. De la 17-12, „militarii” au întors cu un run de 10 puncte, astfel că după primele zece minute conduceau cu 17-22. Revenirea pe parchet a constituit prilejul alb-violeților de a restabili egalitatea cu ceva mai bine de două minute înaintea pauzei mari, iar mai apoi, grație unui joc defensiv mai bun ca în prima secvență, să mențină un avantaj minim de un punct, scor 38-37. Întoarcerea de la cabine a fost mult mai energică de partea trupei antrenate de Tudor Costescu, care după două minute s-a distanțat la +7, 44-37. Grație în special lui Falker, echipa din București a revenit la -2, 46-44. În cele din urmă bănățenii au intrat în ultimele 10 minute la un adăpost de nouă puncte, scor 59-50, după o aruncare a lui Jeremic. Runkauskas, de la distanță, a trimis mingea inel, aducându-și echipa la -4, scor 62-58, însă de partea cealaltă replica a venit de la Jeremic, care și-a imitat oponentul, 65-58. Cu un minut înaintea încheierii partidei, BC SCM Timișoara conducea cu 74-62, astfel că Steaua nu a mai avut nimic de făcut.

De partea cealaltă, BCM U Pitești vine după o victorie obținută pe teren propriu în fața campioanei en-titre, scor 78-74. Prima repriză a avut un început foarte echilibrat, cu coșuri de 3 puncte de ambele părți, iar după 5 minute scorul indica 10-10. Finalul sfertului a aparținut însă gazdelor, cu Nick Russell sosit de pe bancă punând 5 puncte consecutive. Debutul sfertului al doilea a aparținut oaspeților, care au reușit să egaleze situația pe tabelă la 22. Piteștenii au pus 5 puncte consecutive, cu care au dus scorul la 27-22, dar campioana a răspuns cu un run superb de 20-3, avându-l pe Rolli Torok în zi de șut. Același Torok a dus avantajul la 13 puncte, scor 45-32, dar Piteștiul a reintrat în meci cu două triple, ale lui Agafonov și Kostoski la buzzer-beater. Nandor Kuti a pus primele puncte pe tabelă în repriza a doua și a pus un avantaj de 10 puncte pe tabelă, dar gazdele au revenit incredibil și prin Kostoski, Santa și Troupe au reușit un run de 16-2. Jonathan Person s-a accidentat și a dat peste cap planul lui Șapera, în timp ce campioana a revenit prin același Torok și Lapornik, care au stabilit scorul după trei sferturi la 58-56 în favoarea lui U-BT. Lapornik și Kromah au pus primele puncte pe tabelă în sfertul patru (62-56), dar Agafonov și Kostoski au egalat la 62. Porter Troupe și Drungilas au avut un moment tensionat, căpitanul piteștenilor fiind sancționat cu un antisportiv, pentru ca mai apoi Nandor Kuti să înscrie un coș de 3 puncte cu care a dus scorul la 66-62. Susținuți de un public frenetic, Russell și Agafonov au pus 9 puncte consecutive pentru gazde. Kromah a reușit un coș de 3 puncte, dar apoi Santa a marcat coșul izbăvirii după o pasă a lui Kostoski. De aici, piteștenii au câștigat meciul de la nivelul liniei de fault, profitând de inexactitățile din ofensiva clujenilor.

Partida dintre CSM Steaua și BCM U Pitești se va juca vineri, 6 aprilie, începând cu ora 19:00 în sala ”Mihai Vitezu” din Capitală și va fi transmisă în direct pe FRB TV.

Meciul va fi arbitrat de brigada formată din Marius Ciulin, Bedir Sefer și Istvan Bertalan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Svetlana Simion.

*foto: Facebook BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Articol
    Am citit mai degraba doua cronici decat o avancronica. Cred ca trebuia punctat ca Pitestiul are multe absente, ceva despre meciul dintre cele 2 echipe din urma cu 3 saptamani. Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (05.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!