Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgovişte, interzisă de FIBA în a mai legitima jucătoare

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
28.04.2014

O nouă formaţie din baschetul românesc a fost interzisă de către FIBA să mai efectueze transferuri internaţionale. Pe data de 17 aprilie Tribunalul Arbitrar de Baschet a impus această măsură faţă de CSM Târgovişte după ce gruparea din judeţul Dâmboviţa nu a onorat o decizie dictată de forul european ce datează din luna ianuarie a anului în curs.

Mai exact, BAT a considerat că gruparea din Cetatea Chindiei nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale faţă de grecul George Diekoulakos şi agenţii săi, datorându-le acestora suma de 107.525 euro. Oficialii clubului ce a participat sezonul trecut în Euroligă, reprezentat în faţa BAT de avocatul de origine turcă Ersü Oktay Huduti, nu au putut dovedi că rezilierea contractului cu tehnicianul grec a fost una justificată, fiind astfel obligaţi să-i acorde drepturile financiare pe întreg sezonul 2013-2014 respectiv o parte din salariul pe sezonul 2013-2014.

Pe scurt, CSM Târgovişte şi George Diekoulakos au semnat un contract valabil pe doi ani, începând cu stagiunea 2012-2013, tehnicianul urmând să încaseze 80.000 de euro în primul an respectiv 130.000 euro în sezonul următor. Datorită restanţelor salariale de la sfârşitul anului 2012, conducerea clubului a informat jucătorii şi antrenorii că se află în colaps financiar, iar tuturor li se va tăia 50% din remuneraţie. Tehnicianul nu a dorit să accepte această situaţie, iar astfel conducerea clubului l-a anunţat pe grec că va ocupa funcţia de director tehnic nemaiavând niciun drept de a pregăti formaţia din postura de antrenor principal. În urma acestei decizii, agenţii antrenorului grec au luat decizia de a-i rezilia contractul cu gruparea din Târgovişte. Întreaga stare de fapt, inclusiv schimburile de e-mail-uri între conducerea clubului şi agenţii antrenorului grec, poate fi consultată în decizia de 43 de pagini a BAT.

FIBA a înştiinţat clubul din Târgovişte despre decizia Tribunalului Arbitral, dar şi pe noi, Federaţia Română de Baschet. Sunt vreo două-trei săptămâni de când i-am anunţat pe cei de la CSM Târgovişte să-şi plătească datoria, dar nu au făcut-o. Nu înţeleg de ce au ajuns în această situaţie, pentru că au avut destui bani pe mână în ultimii doi ani.

Până acum, FIBA a indicat doar termenul de plată, fără să spună şi ce urmează. Spre exemplu, în cazul celor de la Steaua, care trebuia să achite 13.000 de euro, în primă fază li s-a luat dreptul de a mai efectua transferuri internaţionale. Acolo a fost însă vorba despre o sumă mult mai mică, or cu FIBA nu te joci în astfel de cazuri, trebuie să plăteşti, altfel se poate ajunge până la interzicerea participării în cupele europene a tuturor echipelor de club din România. Le-am transmis celor de la Târgovişte să rezolva problema, pentru că ar putea avea de suferit tot baschetul românesc, însă văd că nu au făcut-o. - a declarat secretarul FRB, Dan Berceanu, pentru site-ul jurnaldedambovita.ro

“În primul rând, Tribunalul FIBA a decis ca ei să-mi achite contractul. În al doilea rând, echipa din Târgovişte a fost penalizată, deoarece nu a respectat decizia tribunalului să mă plătească. În acest moment, CSM Târgovişte nu poate să semneze cu nici o jucătoare americancă sau din Europa. Cred că, dacă vor continua să nu mă plătească, următorul pas va fi interzicerea echipei să participe la orice competiţie internaţională. Singura lor soluţie este ori să-mi dea banii, ori să desfiinţeze echipa." - a afirmat tehnicianul Diekoulakos pentru aceeaşi sursă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!