Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgovişte învinge pe ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
17.03.2014

LNBF Etapa XXV

83 - 63

26-14; 14-14; 23-12; 20-23

22 - 3 Fișa jocului 18 - 7

Duelul dintre ocupantele locurilor 3 respectiv 4 din clasamentul LNBF s-a încheiat cu victoria dâmboviţencelor la 20 de puncte (83-63). Gruparea din Sfântu Gheorghe nu a reuşit să se revanşeze pentru înfrângerea drastică din tur cu tot efortul depus de Samantha Prahalis. Surpriză neplăcută a fost precizia Florinei Păşcălău care la revenirea în sala din Târgovişte în calitate de adversar a reuşit doar 2 coşuri din acţiune din 9 încercări. De la amfitrioane a surprins evoluţia mai slabă a Porchiei Green, cea care adunase împotriva Clujului un indice de eficienţă de 41 de unităţi şi în această seară nu a găsit deloc drumul spre coş.

Începutul este echilibrat niciuna dintre echipe nereuşind desprinderea în primele minute. Situaţia se schimbă din minutul 8 când de la scorul 14-14 gazdele reuşesc 12 puncte consecutive (cu coşuri de 3 puncte marcate de Ancuţa Stoenescu şi Andreea Hutanu) şi sfertul se încheie 26-14 în favoarea dâmboviţencelor. Actul secund este mai echilibrat cu Samantha Prahalis încercând să readucă oaspetele în joc, dar jucătoarele din Târgovişte reuşesc să îi zădărnicească eforturile şi ecartul de 12 puncte se păstrează şi la pauză mare: 42-28.

Pauza se dovedeşte a fi un sfetnic mai bun pentru jucătoarele conduse de Dan Fleșeriu decât pentru cele ale lui Zoran Mikes. Chrissy Givens reuşeşte să înscrie 9 puncte în 5 minute şi diferenţa se măreşte la 20 de puncte, diferenţă ce se va păstra până spre finalul sfertului când Ancuţa Stoenescu mai transformă o aruncare de 3 puncte şi cu 10 minute înainte de final avem Târgovişte 63 - Sfântu Gheorghe 40. Cu problema învingătoarei deja rezolvată amfitrioanele se relaxează permiţând cuplului Prahalis - Loyd să reducă din diferenţă până la 15 puncte cu ceva mai mult de 4 minute rămase de joc (71-56). Porsche Poole oferă replica printr-o aruncare de 3 puncte şi este imitată de Britney Jones care reuşeşte 2 asemenea aruncări în ultimele 2 minute şi tabela îngheaţă la 83-63.

Principalele realizatoare au fost: Chrissy Givens (24 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, o intercepţie şi 2 mingi pierdute), Britney Jones (16 puncte, 3 pase decisive) şi Ancuţa Stoenescu (12 puncte, 2 intercepţii) pentru Târgovişte respectiv Samantha Prahalis (20 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepţii şi 6 mingi pierdute), Kalis Loyd (11 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) şi Nataşa Ivancevic (10 puncte, 8 recuperări).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!