Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC se întâlnesc în restanța din etapa a 11-a a Grupei Roșii din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.03.2019

CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se întâlnesc astăzi, de la ora 16:30, într-o restanță din etapa a 11-a a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Dâmbovițencele vin după patru înfrângeri la rând în campionat, iar covăsnencele au trei succese consecutive. 6 puncte sunt între cele două echipe în clasament.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este pe doi în clasamentul Grupei Roșii cu 35 de puncte (18 puncte/1 înfrângere), iar CSM Târgoviște ocupă locul 4 cu 29 de puncte (9/11). Dâmbovițencele au un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri pe propriul teren în această ediție a LNBF , 3/2 în Grupa Roșie. ACS Sepsi are 8 victorii și o înfrângere în deplasare, 3/1 în faza a doua a sezonului regulat.

Cele două echipe s-au întâlnit de 27 de ori din 2012 până în prezent, iar scorul este 18-9 pentru alb-verzi. Acestea s-au impus în ultimele cinci confruntări directe, inclusiv în cele trei din acest sezon. 101-69 a fost scorul în prima partidă din octombrie, la Sepsi Arena, iar în retur campioana s-a impus cu cu 87-70 la Târgoviște, în luna noiembrie. Covăsnencele au câștigat cu 90-54 meciul din ianuarie.

Ambele formații au câte o jucătoare nouă față de ultima confruntare directă. CSM Târgoviște a achiziționat-o pe Teodora Neagu. La formația pregătită de Cătălin Tănase a revenit în meciul din weekend și Gabriela Irimia, după trei luni în care n-a jucat din cauza accidentării la genunchi. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe o are ca noutate pe Kristina Topuzovic. La campioană și Jovana Pasic și-a revenit după accidentarea de la umăr, din finalul lunii noiembrie, dar n-a jucat încă într-un meci. Tânăra Ioana Ghizilă s-a accidentat la genunchi în meciul de săptămâna trecută de la Arad, din cupă, iar fundașul n-a putut evolua în partida din weekend.

CSM Târgoviște are patru înfrângeri la rând în campionat, două acasă cu FCC ICIM Arad și Phoenix Știința Constanța și două în deplasare la Satu Mare și Brașov. Olimpia CSU s-a impus la o diferență de 16 puncte și are avantajul rezultatelor directe cu dâmbovițencele în caz de egalitate în lupta pentru locul trei. CSM Târgoviște are nevoie de victorii în restanța cu Sepsi și la Cluj-Napoca pentru a termina pe podium sezonul regulat, dar și ca alb-verzile să câștige acasă cu brașovencele. Ultimul succes reușit de CSM este cel de la finalul lunii ianuarie, din ultima etapă a turului Grupei Roșii, acasă cu Universitatea Cluj.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a legat 3 succese după singura înfrângere din acest campionat, de la Satu Mare. Alb-verzile s-au impus la Constanța și în meciurile de acasă cu Universitatea Cluj și FCC ICIM Arad, la diferențe foarte mari, de la 29 de puncte în sus. Covăsnencele sunt în luptă pentru primul loc cu CSM Satu Mare, care are un punct în plus, dar și un joc mai mult.

Formația lui Zoran Mikes are medii mai bune atât la puncte înscrise pe meci (84,7 față de 65,5), cât și la cele primite (59,5 față de 71,9). Alb-verzile stau mai bine și la recuperări (43,3 la 38,9), pase decisive (23,1 la 13,9), intercepții (10,5 la 7,5) și la mingi pierdute (14,9 la 15,7). Dâmbovițencele au medii mai bune la capace (2,5 la 1,8) și faulturi (15,2 față de 16,6). Sepsi are procentaje mai bune atât de la linia de fault (74,1% față de 61,4%), cât și din acțiune. Este o diferență mare la șuturile din semicerc în favoarea alb-verzilor (56,9% față de 44,9%), iar la triple au 32,7% față de 27,9%.

Ancuța Stoenescu și Kristina Higgins sunt cele mai bune marcatoare ale celor două echipe. Stoenescu are 15,3 puncte pe meci și 3,5 assist-uri pentru dâmbovițence, la care Larisa Toma are o medie de 6,9 recuperări. Higgins contribuie cu 17,6 puncte pe partidă și 11,7 recuperări pentru campioană, iar Annemarie Godri Părău oferă 6,4 pase decisive pe meci.  

Restanța din etapa a 11-a dintre CSM Târgoviște și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se dispută astăzi, de la ora 16:30, la Sala Sporturilor Târgoviște.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!