Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște și CSM Satu Mare joacă sâmbătă primul meci transmis din această ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.10.2018

CSM Târgoviște găzduiește sâmbătă, de la ora 16:30, duelul cu CSM Satu Mare, contând pentru etapa a 4-a din Liga Națională de Baschet Feminin. Dâmbovițencele vin după două înfrângeri în deplasare în această ediție de campionat și  au un bilanț categoric în confruntările directe cu alb-roșiile. Sătmărencele sunt în căutarea primei victorii în deplasare după ce au cedat la Brașov în etapa a 2-a.

Duelul dintre CSM Târgoviște și CSM Satu Mare deschide etapa a 4-a din grupa valorică A. Gazdele au până acum 2 puncte în clasament după ce au fost învinse în deplasare în etapele 1 și 3. A fost 101-69 la Sfântu Gheorghe și 78-65 la Arad. Dâmbovițencele au avut partida din etapa secundă, acasă cu „U” Cluj, amânată pentru luna viitoare. Elevele lui Cătălin Tănase caută prima victorie în această ediție de campionat, având până acum cele două succese clare din cupă, cu CSM Târgu Mureș.

Pentru CSM Satu Mare meciul de la Târgoviște deschide o serie de trei deplasări, urmând cea de la Sfântu Gheorghe și cea de la Arad, din prima etapă a returului. Sătmărencele au 5 puncte după 2 victorii acasă (74-59 cu FCC ICIM Arad și 85-65 cu Universitatea Cluj) și o înfrângere (74-80 la Brașov). Ultima a dus la despărțirea de antrenorul Marius Dobă și avansarea secundului Octavian Boian ca principal pentru meciul cu clujencele. Tânărul tehnician al alb-roșiilor este originar din Târgoviște. Sătmărencele s-au impus până acum doar pe teren propriu, după ce au găzduit ambele manșe ale dublei din cupă cu Rapidul.

Dâmbovițencele au o medie de 67 de puncte/meci, iar oaspetele au 77,7. La recuperări mediile sunt de 35,5 și 39. Alb-roșiile au mai multe pase decisive pe partidă, 19 față de 13,5. Mediile sunt mai apropiate la capace, mingi pierdute și procentajul la libere. Sătmărencele au un plus de aproape 8% la reușitele de două puncte și de trei.

Cele mai bune marcatoare ale celor două echipe sunt Ancuța Stoenescu, 38 de puncte (medie de 19) pentru CSM Târgoviște, respectiv Dlesha Lloyd cu 53 de puncte (17,67/meci). Larisa Toma stă cel mai bine la recuperare de la dâmbovițence, cu o medie de 5,5. De la CSM Satu Mare cele mai bune recuperatoare sunt Kristina Baltic și Andra Mandache cu o medie de 6,33. Matea Tavic este cea mai bună pasatoare de la alb-roșii, cu 5,33 assist-uri/meci, în timp ce tânăra Carla Popescu are o medie de 3 assist-uri.

Cele două formații au obiective diferite în acest sezon. Dacă sătmărencele vin după ce au jucat ambele finale în stagiunea precedentă, dâmbovițencele au evoluat în Liga 1 în sezonul anterior, din cauza problemelor din trecut. În acest an Cătălin Tănase are la dispoziție o echipă cu câteva jucătoare foarte experimentate, ca Larisa Toma, Ancuța Stoenescu, Monique Coker, dar și multe componente ale naționalelor de junioare. De partea cealaltă, CSM Satu Mare are doar trei jucătoare fără experiență în lot, necesare pentru regula U23. Pe lângă acestea sunt destule autohtone experimentate, ca Andra Mandache, Andrea Olah (Orosz) sau Andreeea Huțanu, iar printre straniere sunt și primele marcatoare ale campionatului trecut. Gazda confruntării de mâine a început meciurile din campionat doar cu românce în formula de start, având doar 2 straniere în lot. Octavian Boian are la dispoziție 5 straniere.

Din sezonul 2008-2009 până acum au fost 35 de confruntări între cele două echipe în competițiile interne, inclusiv finala campionatului din 2012. Scorul este net favorabil dâmbovițencelor, 34-1. Ultimul duel direct a fost în aprilie 2017, câștigat de CSM Târgoviște cu 57-43. Penultima confruntare găzduită de Sala Sporturilor Târgoviște a prilejuit unicul succes al sătmărencelor, cu 64-51, în martie 2017.  Ambele au avut loc în primul tur de play-off, iar CSM Târgoviște a mers în semifinale după 2-1. De la acele dueluri sunt în loturi și în acest sezon: Toma, Coker, Poole, Chivu, Tănase și Ghiță la gazde, respectiv Baltic, Tavic, Olah (Orosz) și Uiuiu la oaspete.

Meciul dintre CSM Târgoviște și CSM Satu Mare se joacă sâmbătă, de la ora 16:30, la Sala Sporturilor Târgoviște. Partida va fi transmisă în direct pe canalul de youtube al federației, aici. Va fi un cuplaj de meciuri la sala dâmbovițeană. De la ora 19 se va disputa o partidă de volei între CSM Târgoviște și CSM București.

*foto: stiridb.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!