Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște și Olimpia CSU Brașov se întâlnesc la fix o lună de la precedentul duel

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.01.2019

CSM Târgoviște primește sâmbătă, de la ora 18:00, vizita Olimpiei CSU Brașov, în etapa a 5-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt la egalitate în clasament, cu câte 21 de puncte.

7 victorii și 7 înfrângeri au obținut până acum cele două echipe în campionat și sunt vecine de clasament. CSM Târgoviște ocupă locul 3, având avantajul coșaverajului în confruntările directe, în timp ce Olimpia CSU Brașov este pe locul 4.  

În cele două meciuri directe din acest sezon s-a impus de fiecare dată formația vizitatoare. Jocul tur din grupa valorică A s-a disputat în 3 noiembrie, la Brașov. Atunci dâmbovițencele s-au impus cu 91-72 după ce au condus aproape tot meciul și în sfertul patru s-au distanțat la un maxim de 19 puncte. Ancuța Stoenescu a fost coșghetera acelei partide cu 27 de puncte, urmată la oaspete de Porsche Poole cu 21 de puncte și Gabriela Irimia cu 19.  Flavia Ferenczi a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 20 de puncte, iar Kristina Arsenic și Carla Bartee au fost în double-double cu câte 13 puncte și 10 recuperări.

Returul a avut loc în 19 decembrie și urma să stabilească ocupanta locului 3 la finalul primei faze a campionatului. Cele două echipe erau la egalitate și înaintea acelui meci, la fel cum sunt și acum. Olimpia CSU Brașov s-a impus pe terenul CSM-ului cu 92-80 după ce a condus tot meciul și 14 puncte a fost diferența maximă. A fost acea partidă în care brașovencele au avut o zi formidabilă la șuturile de la distanță, marcând 15 triple din 21 de încercări, record stagional atât la triple înscrise, cât și la procentaj, 71,43%. Porsche Poole a fost atunci cea mai bună jucătoare de pe teren, în double-double pentru gazde cu 27 de puncte și 11 pase decisive. Alte patru dâmbovițence au fost în double-digits, cu Larisa Toma aproape de double-double (10 puncte și 9 recuperări). Cele cinci titulare de la oaspete au marcat între 15 și 23 de puncte (Alina Podar), iar Carla Bartee și Kristina Arsenic au fost în double-double, cu 19 puncte și 15 recuperări, respectiv 18 puncte și 11 recuperări.  

Acea victorie le-a dus pe brașovence pe trei la finalul primei faze a campionatului, iar CSM Târgoviște a încheiat pe cinci, la un punct în spate. Programul ulterior le-a fost favorabil elevelor lui Cătălin Tănase, care au deschis faza a doua a sezonului regulat cu 3 victorii la rând: 64-61 la Arad, 78-74 acasă cu CSM Satu Mare (acel meci cu două prelungiri) și 58-43 la Constanța. La finalul săptămânii trecute, CSM Târgoviște a suferit primul eșec din Grupa Roșie, 54-90 în deplasare la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Conform presei locale, dâmbovițencele au mers pe terenul campioanei după un cantonament dur, iar Larisa Toma nu a putut evolua din cauza unei accidentări, pe lângă mai vechea absență a Gabrielei Irimia. CSM Târgoviște l-a avut pe bancă pe secundul Marian Enache la acel meci, cu Cătălin Tănase plecat la Cupa Asiei.

Olimpia CSU Brașov are 2 victorii și 2 înfrângeri în a doua fază a campionatului. La trei zile după succesul de la Târgoviște, brașovencele pierdeau surprinzător (74-80) pe terenul Universității Cluj, echipă care avea înfrângeri pe linie până la acel meci. A urmat succesul de la Arad, cu 82-72, și înfrângerea de la Satu Mare, cu 79-90. Brașovencele au câștigat în etapa precedentă acasă cu Phoenix Știința Constanța, scor 74-60, după ce s-au distanțat la 24 de puncte în prima repriză. Antrenorul Dan Calancea spunea după meci că elevele sale au picat fizic, motiv pentru care nu au putut menține avansul. La acel joc a fost indisponibilă Romina Filip, iar Carla Bartee i s-a alăturat pe lista jucătoarelor cu probleme, Olimpia CSU având o rotație foarte mică de la începutul sezonului.

Ambele echipe sunt departe de limita maximă de straniere permise pe foaia de joc. CSM Târgoviște le are doar pe Porsche Poole și Monique Coker, având o arie tot mai mică de selecție din cauza interdicțiilor la transferuri internaționale. Olimpia CSU Brașov se bazează pe Biljana Pesovic, Carla Bartee și Kristina Arsenic în acest sezon, după ce nu a avut noroc cu americancele Tianna Tarter și Candice Warthen. În ceea ce privește jucătoarele autohtone, dâmbovițencele au mai multe sportive cu mare experiență în primul eșalon, dar și mai multe opțiuni în ceea ce privește jucătoarele sub 23 de ani.

Oaspetele de mâine au tânăra jucătoare cu cele mai multe minute jucate în prima grupă valorică, Alina Podar. Fundașul are cea mai mare medie de minute jucate pe meci din tot campionatul, 37:40, fiind urmată în acest clasament de căpitanii echipelor care se confruntă mâine, Biljana Pesovic (37:25 minute/meci) și Ancuța Stoenescu (36:59). Stoenescu a strâns cele mai multe minute în acest campionat, 517:55 în total.

Dâmbovițencele au un bilanț de 3 victorii și 3 înfrângeri pe propriul teren în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin, iar brașovencele au 3 victorii și 5 înfrângeri în deplasare. Olimpia CSU are o medie mai bună de puncte înscrise pe meci (75,8 la 68), în timp ce CSM stă mai bine la defensivă (72,5 puncte primite pe meci față de 80). Gazdele de mâine au medii mai bune la recuperări (38,9 la 36), intercepții (7,6 la 6,6), capace (2,6 la 2,2), mingi pierdute (15,9 la 16,5) și faulturi (14,8 la 16,6). Oaspetele de mâine stau mai bine la pase decisive (20,3 la 14,4) și la procentajele șuturilor. Din semicerc brașovencele au 48% față de 44,9%, de la distanță scorul este 39% la 29,8%, iar de la linia de fault, 73,7% la 63,6%.

În ceea ce privește statisticile individuale, acestea sunt dominate de veteranele celor două echipe. Ancuța Stoenescu este liderul dâmbovițencelor la puncte pe meci (17,2) și pase decisive (3,2), iar Larisa Toma stă cel mai bine la recuperări (7,7). Carla Bartee este cea mai bună marcatoare (18 puncte pe meci) și recuperatoare (9,9) de la brașovence, pentru care Biljana Pesovic oferă 6,2 pase decisive pe meci.

Din 2011 până acum , de când orașul Târgoviște a revenit în prima ligă prin CSM, au fost 25 de confruntări oficiale directe în competițiile interne între cele două echipe. Scorul este favorabil dâmbovițencelor, 18-7. Duelurile directe au început cu 12 succese consecutive ale CSM-ului, între octombrie 2011 și februarie 2015. Olimpia CSU s-a impus în 5 din ultimele 6 confruntări.

Partida dintre CS Municipal Târgoviște și CSTBv Olimpia CSU Brașov se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la sala Sporturilor Târgoviște. Brigada de arbitri nu a fost afișată încă pe site-ul federației.

*foto: D.P. Sports Photographer flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!