Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște a acontat-o pe Gabriela Irimia

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.08.2018

CSM Târgoviște a anunțat transferul Gabrielei Irimia. Este al treilea transfer al CSM-ului în această pauză competițională, după Stoenescu și Kilin. Irimia a evoluat pentru Olimpia CSU Brașov în sezonul precedent, fiind jucătoarea autohtonă cu cele mai multe minute pentru alb-albastre.

Gabriela Irimia (fostă Munteanu) va bifa a patra echipă în prima ligă de baschet feminin din țara noastră. Aceasta a debutat în Divizia A la Olimpia București, în sezonul 2005-2006. A evoluat pentru formația din capitală până în ianuarie 2013, când bucureștencele s-au retras din Divizia A. Atunci a mers la Olimpia Brașov, pentru care a jucat până la finalul sezonului 2015-2016, când alb-albastrele au disputat finala Cupei României, pe propriul teren. A urmat un an la Universitatea Cluj-Napoca, alături de care a jucat finala Ligii Naționale.

În vara trecută a revenit la Olimpia CSU Brașov. A evoluat în doar 22 de meciuri de campionat în ultimul sezon, după ce a stat pe tușă o lună și jumătate din cauza unei accidentări la deget. A fost românca cu cele mai multe minute pentru formația pregătită de Dan Calancea, având o medie de 33:36 minute. A contribuit cu 10.9 puncte/meci, 4.7 recuperări și 1.8 pase decisive, pentru 9.3 eficiență medie. Brașovencele au încheiat campionatul pe locul 3. Irimia a fost a 5-a marcatoare a Olimpiei, cu 240 de puncte în total.

Extrema de 28 de ani este componentă a naționalei de senioare cu care a jucat la EuroBasket Women 2015. A evoluat în toate cele 4 partide din campania de calificare pentru europeanul din 2019, cu medii de 10 minute, 2.8 puncte și 1.5 recuperări. Face parte și din reprezentativa de 3x3 a țării noastre.

Irimia este coechipieră la națională cu celelalte două jucătoare transferate până acum de CSM Târgoviște, Ancuța Stoenescu și Tunde Kilin. Formația va fi pregătită și în sezonul următor de Cătălin Tănase care se va baza în continuare pe Larisa Toma, Alina Chivu, Daiana Tănase și alte junioare. Dâmbovițencele au în continuare interdicție la transferuri internaționale, astfel că pot aduce la echipă doar jucătoare care nu au părăsit Liga Națională din aprilie 2014.

*foto: SportPictures Flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!