Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște câștigă duelul cu FCC ICIM Arad după ce a preluat conducerea în sfertul secund

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.12.2018

CSM Târgoviște s-a impus cu 71-63 în duelul cu FCC ICIM Arad din etapa a 8-a, pe sferturi: 15-19, 24-12, 15-15, 17-17. Au fost procentaje destul de modeste la aruncările din acțiune, 35% și 32%. Cinci jucătoare au fost în double-digits, cu Hadzovic autoare a 26 de puncte pentru oaspete, iar Ia gazde s-au remarcat Stoenescu, cu 18 puncte, și Irimia a fost în double-double.

CSM Târgoviște a început partida cu Larisa Toma, Ancuța Stoenescu (c), Porsche Poole, Carla Popescu și Gabriela Irimia. FCC ICIM Arad le-a avut în formula de start pe Marta Fodor, Teodora Neagu, Brankica Hadzovic (c), Miljana Dzombeta și Leeza Burdgess. Burdgess a marcat primele puncte de la linia de fault, iar Stoenescu și Toma au făcut 4-2. Burdgess și Hadzovic le-au dus din nou pe oaspete la conducere, iar Dzombeta reușea prima triplă a meciului, pentru 4-10. Au fost mai mult de patru minute fără coș pentru gazde, cu multe greșeli, întrerupte de reușita lui Kilin de după semicerc. Arădencele s-au distanțat la 7 puncte după coșul lui Neagu. Irimia a înscris 4 puncte consecutive, iar căpitanul oaspetelor a transformat o liberă pentru 15-19 la prima pauză.

Sfertul secund a început cu ratări de ambele părți, iar Dzombeta marca prima, după un minut și jumătate, pe contraatac. Au fost aproape două minute fără punct pentru galben-albastre, iar Toma și Stoenescu egalau la 23. După coșul lui Fodor au fost alte trei minute și jumătate în care oaspetele nu au punctat, Stoenescu a reușit 5 puncte și Ghiță ducea scorul la 30-25. Cătălin Tănase făcea multe schimbări, chiar și câte trei jucătoare o dată. În ultimele cinci minute ale sfertului doar Hadzovic a înscris de la oaspete, șase puncte, în timp ce Stoenescu, Coker și Chivu le distanțau pe dâmbovițence la 39-31 după antisportivul lui Dzombeta. Acesta a fost scorul la jumătatea partidei.

Poole a dus ecartul la 10 lungimi după revenirea de la vestiare, dar Harrison a răspuns cu 5 puncte, pentru 41-36. Pe parcursul sfertului trei gazdele s-au dus de mai multe ori la 10 puncte în față, iar oaspetele au micșorat distanța până la șase. La ultima pauză tabela arăta 54-46 după un parțial de 15-15.

Chivu și Dzombeta au înscris câte 2 puncte în primele trei minute din sfertul patru. Arădencele au avut aproape trei minute fără coș, iar CSM Târgoviște s-a dus la 15 puncte în față după triplele lui Kilin și reușitele lui Poole și Irimia, 68-53. Hadzovic și Dzombeta au strâns diferența la 8 lungimi când mai era un minut și jumătate. Pe final Stoenescu și Dzombeta au mai transformat câte două libere și meciul s-a încheiat cu scorul de 71-63.

Banca gazdelor a făcut diferența cu 26 de puncte față de 6. Ambele echipe au avut procentaje destul de modeste la aruncările din acțiune, cu 35% în dreptul gazdelor (26/73) și 32% pentru oaspete (21/65). A fost egalitate la triple înscrise, 6-6, iar dâmbovițencele s-au impus grație celor cinci coșuri în plus de două puncte, 20-15. Au fost câte 19 libere în dreptul celor două formații, cu 15 transformate de arădence și 13 de gazde. 44-50 a fost scorul la recuperări și 11-8 la intercepții. Jucătoarele venite de pe banca gazdelor au contribuit cu 26 de puncte, în timp ce rezervele arădene au înscris doar 6 puncte.

Brankica Hadzovic a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte (3x3), plus 3 recuperări și 3 pase decisive, dar și 7 turnovers. Pentru oaspete au mai înscris: Dzombeta 14 puncte (5 recuperări, 4 assist-uri, 4 intercepții), Fodor 8 puncte (5 recuperări), Burdgess 7 puncte (17 recuperări), Harrison 5 puncte (6 recuperări), Neagu 2 puncte (5 recuperări) și Mercea 1 punct.

Ancuța Stoenescu a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte (2x3), plus 7 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții. Gabriela Irimia a încheiat în double-double cu 13 puncte și 10 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Poole 10 puncte, Kilin 9 puncte (5 recuperări, 6 assist-uri), Coker 8 puncte (8 recuperări), Chivu 7 puncte, Toma 4 și Ghiță 2 puncte.

Pentru CSM Târgoviște este a 3-a victorie în campionat și ajunge la 10 puncte, în timp ce arădencele au suferit a 5-a înfrângere și au 9 puncte. FCC ICIM Arad este în continuare fără victorie în deplasare în acest sezon. Pentru galben-albastre urmează două meciuri acasă, în 7 și 11 decembrie cu Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare. CSM Târgoviște joacă în 8 la Satu Mare și în 11 la Cluj.

*foto: csmtargoviste.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!