Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște câștigă manșa tur a dublei cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.09.2014

Cupa României

Optimi de finală - Tur

73-60

Sala Sporturilor Târgoviște

  Statistică  

Campioana en-titre a României și medaliată cu bronz în ediția precedentă a Cupei, CSM Târgoviște, a învins pe teren propriu finalista din Cupă, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu scorul de 73-60 (15-15, 16-23, 14-17, 28-5). Disputa din Sala Sporturilor din Târgoviște a contat pentru prima manșă a optimilor de finală din Cupa României. 

Primele 10 minute ale meciului au fost foarte echilibrate, scorul ia finalul sfertului de debut fiind 15-15. Odată cu debutul actului secund, covăsnencele au apăsat pedala de accelerație, distanțându-se de adversare, după un parțial de 23-16. Astfel, după 20 de minute scurse din meci, tabela din Sala Sporturilor înregistra un avantaj de 7 puncte în favoarea echipei oaspete, scor 31-38.

Secvența de după pauza de mare a fost din nou una echilibrată, însă care până la urmă s-a terminat cu Sepsi în avantaj, scor parțial de 17-14. Cu 10 minute înainte de finalul întâlnirii, baschetbalistele pregătite de Dan Fleșeriu erau conduse în propriul fief cu 10 puncte, scor 45-55, de către fetele lui Zoran Mikes, fiind astfel nevoite să pornească în urmărirea acestora sau cel puțin să limiteze proporțiile scorului. Mai mult de atât, în ultimul sfert gruparea portocaliu-albastră a mărșăluit în fața covăsnencelor, reușind să câștige secvența cu un neverosimil 28-5. Așadar, CSM Târgoviște a învins Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu 73-60, gazdele de azi fiind nevoite să apare un avantaj de 13 puncte în returul de la Sfântu Gheorghe. 

Punctele echipei învingătoare au fost marcate de P. Poole 23, C. Givens 19, M. Coker 12 (7 rec), C. Whittington 7 (5 rec), E. Dinca 4 (11 rec), J. Watson 4, respectiv A. Stoenescu 4. De cealaltă parte, din trupa tehnicianului Zoran Mikes au punctat J. Jeffery 18 (9 rec), S. Murphy 14 (8 rec), A. Părău 11 (6 rec, 5 p.d.), M. Pașcalău 6 (7 rec), K. Kelemen 6 și T. Harrison 5 (7 rec).

Partida retur dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște va avea loc în data de 24 septembrie în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe.  

*Foto: Răzvan Păsărică (Fotoreporter TotalBaschet)

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Kovasch :

    Arbitrii
    Misepare unpic jenant ca din nou arbitrii pun ampreta pe joc evident defavorizand echipa oaspete....la un moment dat numarul faulturilor a fost 21-9 in "favoarea" echipei vizitatoare,numarul mare de faulturi fluierate a dus inevitabil la caderea jocului defensiv a lui Sepsi evident pe la finalul jocului arbirtii au fluierat niste faulturi incat diferenta sa se "micsoreze" la 23-15 dar nu in ultimul rand si numarul liberelor arata acest lucru 30 fata de 15de care a beneficiat Sepsi.Nu pun sub semnul intrebari victoria Targovistei numai ca nu vad de ce este nevoie de aceste lucruri...

    cu 9 ani în urmă (20.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Kovasch :

    Rusine
    A si inca ceva la iesirea din oras sau dat cu pietre in cele doua autobuze!!!!!! Autobuzul echipei respectiv autobuzul care transporta suporterii echipei din Covasna

    cu 9 ani în urmă (20.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Baschet 998 :

    Sfertul 4 Rusine
    Cum sa inscrii 28 de puncte in ultimul sfert daca in celelalte trei nu ai atins nici 17 de puncte???Iar fetele de la Sepsi sa inscrie doar 5 puncte cand jucau excelent in precedentele trei sferturi.Iar la un moment dat numarul faulturilor IN REPRIZA A PATRA ERA 4-10!!!!!Oare cum o echipa profesionala face 10 faulturi in 6 minute cand avea 10 puncte in puls la inceputul sfertului????? Iar cel mai interesant fapt este ca din 23 faulturi comise de Sepsi 11 au fost date in sfertul 4!!!!!!!
    Targuviste avea mare mare noroc ca avea pe banca pe Poole si pe Givens ca in afara de ei nimeni nu a stralucit!!
    A! Nu stiu din 2000 de "fani"prevazuti a csm ului cati au fost la meci,dar rusinea totala este ca dupa ce au "castigat" meciul la iesirea din oras sau dat cu pietre in cele doua autobuze! Frumos fani aveti fara un pic bun simt!!

    cu 9 ani în urmă (21.09.2014) Raspunde
  • CSM Târgoviște TBN :

    Sfertul 1848
    Nu va mai chinuiti sa scrieti, pentru ca din 15 fraze niciuna nu e scrisa corect. Felicitari CSM & CSU!

    cu 9 ani în urmă (21.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!