Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște caută la Cluj-Napoca victoria pentru locul 4 înainte de play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.03.2019

Universitatea Cluj și CSM Târgoviște deschid ultima etapă a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin, sâmbătă de la ora 15:00. Dâmbovițencele își asigură locul 4 la finalul fazei a doua a sezonului regulat în caz de victorie, în timp ce clujencele vor încheia pe 7 indiferent de rezultat. Ambele formații vin după mai multe înfrângeri.

Universitatea Cluj a obținut ultima victorie în etapa a 6-a din Grupa Roșie, 86-81 acasă cu Phoenix Știința Constanța după prelungiri în 26 ianuarie. Au urmat șase partide în care alb-negrele au pierdut, ultima pe terenul constănțencelor, 53-72. Acel rezultat a decis lupta pentru locul 6, cu Phoenix Știința având asigurată această poziție indiferent de rezultatele din ultima rundă.

CSM Târgoviște a început foarte bine Grupa Roșie, dar a câștigat ultima dată în campionat în 31 ianuarie, acasă cu Universitatea, scor 87-71. În următoarele cinci meciuri dâmbovițencele nu au mai reușit să se impună, au cedat lupta pentru locul 3 cu Olimpia CSU Brașov și în ultima partidă au fost învinse acasă de campioană cu 49-78.

Elevele lui Cătălin Tănase au nevoie de victorie la Cluj-Napoca pentru a rămâne pe 4 înaintea play-off-ului, care asigură avantajul terenului propriu în primul tur cu FCC ICIM Arad. Dacă CSM-ul nu câștigă mâine și arădencele se impun acasă cu Phoenix Știința, atunci formația din Târgoviște va fi pe 5 la finalul sezonului regulat.

Pe lângă meciul tur din Grupa Roșie, CSM Târgoviște s-a impus și în cele două confruntări directe din prima fază a campionatului. 60-51 a fost în tur, la Sala Sporturilor, iar returul le-a revenit oaspetelor cu 73-67. Din 2005, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, până acum au fost 27 de meciuri între cluburile din cele două orașe și scorul este 20-7 pentru dâmbovițence.

Ambele echipe au noutăți față de ultimul meci direct. Universitatea le-a adus pe Tierra Henderson și Mihaela Maxim și a renunțat la Rishonda Napier. CSM Târgoviște a adus-o pe Teodora Neagu și a revenit în teren Gabriela Irimia după accidentarea de la genunchi.

Cele două formații sunt despărțite de șase puncte în clasamentul Grupei Roșii. Dâmbovițencele sunt pe patru cu 30 de puncte după 9 victorii și 12 înfrângeri. Clujencele ocupă ultima poziție din prima grupă valorică, cu 24 de puncte după 3 succese și 18 eșecuri. Elevele lui Carmin Popa au un bilanț de 3 victorii și 7 înfrângeri pe propriul teren, 3/2 în faza a doua. CSM Târgoviște are 4 succese și 6 eșecuri în deplasare în această ediție a LNBF (2/3 în faza a doua).

CSM Târgoviște are medii mai bune față de adversarele de mâine atât la puncte înscrise pe meci (64,7 față de 62,8), cât și la puncte primite (72,1 la 81,8). Oaspetele de mâine stau mai bine și la recuperări (38,4 pe meci față de 37), pase decisive (13,7 la 11,4), capace (2,4 la 1,5), mingi pierdute (15,8 la 18,7) și faulturi (15,5 la 17). Universitatea are o medie puțin mai bună la intercepții (7,7 la 7,4). În ceea ce privește procentajele aruncărilor, dâmbovițencele stau mai bine la șuturile din semicerc (44,4% față de 40,9%), iar clujencele la libere (76,1% față de 62%). Procentajul la triple este foarte apropiat, cu 27,6% pentru „U” și 27,7% pentru CSM.

Universitatea are patru straniere în lot la ora actuală, față de două ale CSM-ului. Dacă la alb-negre sunt doar românce sub 23 de ani, echipa din Târgoviște are și jucătoare autohtone cu multă experiență. În ceea ce privește statistica individuală, la gazde conduc stranierele, în timp ce la oaspete româncele veterane. Arlesia Morse este coșghetera Universității, cu 17,8 puncte pe meci, Tierra Henderson are 8,5 recuperări pe partidă de când a venit și 3 assist-uri. Ancuța Stoenescu este cea mai bună marcatoare și pasatoare de la dâmbovițence (15 puncte pe meci și 3,5 assist-uri), iar Larisa Toma contribuie cu 6,6 recuperări pe partidă.

Meciul dintre Universitatea Cluj și CSM Târgoviște se dispută sâmbătă, 23 martie, de la ora 15:00, la Sala Horia Demian.

*foto: Dan Potor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!