Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște continuă seria victoriilor acasă în Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.01.2019

CSM Târgoviște a câștigat cu 87-71 în fața Universității Cluj, pe sferturi: 20-11, 29-20, 17-15, 21-25. Meciul din ultima etapă a turului din Grupa Roșie a LNBF a fost controlat în totalitate de gazde, clujencele conducând o singură dată, la început. Ecartul maxim a fost de 25 de puncte, în sfertul trei, iar CSM a încheiat jocul doar cu jucătoare U23 în teren. Morse a fost coșghetera partidei, iar Coker, Vaida și Begenisic au terminat în double-double.

CSM Târgoviște a început partida cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Laura Vaida și Monique Coker. Universitatea Cluj le-a avut în formula de start pe Paula Cenean, Roberta Boț, Arlesia Morse, Irina Părău și Aleksandra Begenisic. Boț a deschis scorul, iar Kilin le-a dus pe gazde în avantaj cu 6-2. Morse a reușit prima triplă a partidei, în minutul patru. La jumătatea sfertului unu scorul era 8-7. Stoenescu a înscris 5 puncte la rând, Coker a transformat o liberă din două după un antisportiv și Popescu a dus scorul la 18-9. Diferența s-a menținut și la prima pauză, când tabela arăta 20-11.

Poole și Begenisic au marcat primele coșuri ale sfertului secund, Poole a scuturat plasa de la distanță și Ghiță a dus ecartul la 14 puncte. Morse și-a apropiat echipa la 10 lungimi, iar Coker și Poole, de la distanță, au făcut 32-17. Oaspetele au avut mai mult de două minute în care nu au găsit drumul spre coș și elevele lui Cătălin Tănase și-au mărit avansul la 20 de puncte, 39-19 în minutul 17. Diferența a fost între 18 și 23 de puncte până la finalul perioadei de joc. La pauza mare scorul a fost 49-31.

Clujencele s-au apropiat la 16 puncte după revenirea de la vestiare, dar au avut din nou atacuri legate fără să înscrie. CSM Târgoviște s-a dus la cea mai mare diferență din meci, de 25 de puncte, la intrarea în a doua parte a sfertului trei, când conducea cu 62-37. Oaspetele au redus puțin din ecart, iar la ultima pauză tabela arăta 66-46.

Begenisic și Părău au înscris primele patru puncte din ultima perioadă de joc, dar Vaida și Poole le-au distanțat din nou pe gazde la +20. A fost rândul dâmbovițencelor să nu găsească drumul spre coș timp de mai mult de două minute, iar Begenisic și Morse și-au apropiat echipa la 14 lungimi. La „U” a debutat și Ivana Vujovic, o nouă achiziție. Alb-negrele au ajuns la 13 puncte în spate, dar CSM Târgoviște s-a distanțat din nou. Gazdele au încheiat partida cu cinci jucătoare sub 23 de ani în teren, iar Vaida și Vați au mărit diferența la 19 puncte. Sfîrlea a înscris ultimul coș, de după semicerc, și scorul final a fost 87-71.

CSM Târgoviște a avut 29 de reușite din semicerc, 5 de la distanță și 14 de la linia de fault, în timp ce clujencele au înscris 27 de coșuri de două puncte, 2 triple și 11 libere. Gazdele au avut 50% la șuturile din acțiune și oaspetele, 39%. 46-39 a fost scorul la recuperări și 34-16 la puncte înscrise pe contraatac.

Arlesia Morse (integralistă) a fost coșghetera partidei, cu 24 de puncte pentru „U”. Aleksandra Begenisic a încheiat în double-double la oaspete, cu 18 puncte și 15 recuperări. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Napier 11 puncte, Părău 9 puncte (5 recuperări), Boț 4 puncte, Sfîrlea 3 și Cenean 2 puncte.

Două jucătoare de la gazde au fost în double-double. Laura Vaida a încheiat meciul cu 18 puncte și 10 recuperări, iar Monique Coker a avut 15 puncte și 13 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Chivu 15 puncte, Poole 13 puncte (5 pase decisive), Kilin 9 puncte, Stoenescu 5 puncte (6 pase decisive), Ghiță 4 puncte, Vați 4, Toma 2 puncte (6 recuperări) și Popescu 2 puncte.

Este a 3-a victorie din 3 partide jucate acasă de dâmbovițence în a doua fază a sezonului regulat. Formația pregătită de Carmin Popa continuă să rămână fără succes în deplasare în această ediție a LNBF. CSM Târgoviște încheie turul Grupei Roșii pe locul 3, cu 25 de puncte, iar Universitatea Cluj este pe șase, cu 19 puncte. Prima etapă din returul fazei a doua a sezonului regulat se va disputa la mijlocul săptămânii viitoare. Atunci CSM Târgoviște va primi vizita celor de la FCC ICIM Arad, iar Universitatea Cluj va juca la Brașov.

*foto: csmtargoviste.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!