Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște, obligată la plata a 178.000 euro plus dobânzi către George Dikeoulakos

Mihai Iordan

Mihai Iordan
20.12.2018

După șase ani de așteptări, telenovela "Dikeoulakos" este aproape de final. Tribunalul București a publicat joi, 20 decembrie, soluția în dosarul deschis vara aceasta de antrenorul George Dikeoulakos, iar Clubul Sportiv Municipal Târgoviște este obligat să-i plătească grecului suma de 178.000 de euro cu titlu de despăgubiri contractuale. Suma finală trece cu mult pragul de 200.000 de euro având în vedere că se adaugă și dobânzi legale calculate începând cu data de 08.05.2013.

Povestea lui George Dikeoulakos la CSM Târgoviște începe în vara anului 2012, când tehnicianul grec a părăsit Fenerbahce Istanbul pentru gruparea din Cetatea Chindiei. Obiectivele îndrăznețe ale unei echipe debutante în Euroligă l-au convins pe tehnicianul grec să semneze un contract pe doi ani cu Clubul Sportiv Municipal. Doar că înțelegerea dintre părți nu a ținut mai mult de 6 luni, când la începutul lunii ianuarie 2013 conducerea dâmbovițeană a decis să-l înlocuiască pe George Dikeoulakos cu Florin Nini. 

Tehnicianul grec a considerat că a fost îndepărtat nelegal de la echipă și a decis să își caute dreptatea la Tribunalul Arbitral de Baschet din Geneva. Pe 22 ianuarie 2014, instanța din Elveția i-a dat câștig de cauză lui Dikeoulakos și a obligat CSM Târgoviște la plata către acesta a sumei de 75.500 de euro alături de dobândă legală. CSM Târgoviște nu a respectat hotărârea arbitrală și a fost sancționată de către FIBA în repetate rânduri, actualmente fiind interzisă la transferuri. 

Pentru Dikeoulakos a urmat un alt litigiu, de această dată în România, pentru recunoașterea hotărârii arbitrale. Tribunalul Dâmbovița și Curtea de Apel Ploiești au respins această cerere, considerând că litigiul dintre părți nu poate fi soluționat decât de instanțele din România, deoarece înțelegerea dintre părți are natura unui contract de muncă. 

Astfel, la peste cinci ani distanță de la despărțirea de CSM Târgoviște, George Dikeoulakos a început un nou litigiu în România, de această dată la Tribunalul București. Grecul a solicitat întreaga valoare a contractului dintre părți, nu doar cei 75.500 de euro pe care Tribunalul Arbitral i-a acordat conform principiilor echității, bazate pe faptul că Dikeoulakos s-a înțeles cu o echipă din Rusia, la finalul anului 2013.

Astăzi, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză tehnicianului, iar Clubul Sportiv Municipal e obligată să-i achite 178.000 de euro alături de dobândă legală pe ultimii șase ani, aspect ce duce suma datorată cu mult peste pragul de 200.000 de euro. Soluția nu este definitivă, însă este executorie iar George Dikeoulakos poate demara executarea silită a clubului dâmbovițean. 

În cazul unei plăți către Dikeoulakos, CSM Târgoviște ar scăpa parțial de interdicția la transferuri impusă de FIBA ca urmare a nerespectării a două hotărâri arbitrale, cea pronunțată în cazul Dikeoulakos respectiv cea pronunțată în cazul Matic, unde gruparea datorează peste 30.000 de euro.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!