Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște primește vizita celor de la Phoenix Știința Constanța în etapa a 10-a din Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.02.2019

CSM Târgoviște și Phoenix Știința Constanța se întâlnesc miercuri, de la ora 18:00, într-un meci contând pentru etapa a 10-a din faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Feminin. În tur dâmbovițencele s-au impus cu 58-43. Cele două echipe sunt despărțite de 7 puncte în clasamentul primei grupe valorice.

Cele două formații vin după două înfrângeri la rând în campionat. CSM Târgoviște a pierdut primele două partide din returul Grupei Roșii, după ce în tur avea un bilanț de 5 victorii și o singură înfrângere. Dâmbovițencele au cedat cu 52-70 acasă cu FCC ICIM Arad înainte de pauza precedentă pentru turneele de 3x3. La finalul săptămânii trecute (17 februarie), ocupanta locului trei a cedat cu 41-82 la Satu Mare, pe terenul vicecampioanei. Precedentul succes obținut de CSM Târgoviște a fost cel de la finalul lunii trecute, 87-71 acasă cu Universitatea Cluj. Elevele lui Cătălin Tănase ocupă locul trei în clasament, cu 27 de puncte după 9 succese și 9 eșecuri.

Phoenix Știința Constanța vine după trei meciuri la rând acasă. În ultimele două runde, formația care a promovat din a doua grupă valorică a cedat în fața primelor două clasate, 52-70 cu CSM Satu Mare și 41-81 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (în 13 februarie). Echipa de la malul mării are o singură victorie în Grupa Roșie, în ultima etapă a turului din faza a doua a sezonului regulat, 71-63 cu FCC ICIM Arad. Constănțencele sunt pe ultima poziție în clasamentul primei grupe valorice, cu 20 de puncte și un bilanț de 12 victorii și 8 înfrângeri (au urcat în Grupa Roșie cu punctele înjumătățite).

CSM Târgoviște a câștigat 5 meciuri din 9 pe propriul teren în această ediție de campionat, 3/1 în faza a doua a sezonului regulat. Phoenix Știința Constanța nu a simțit gustul victoriei în cele patru deplasări pe care le-a avut în prima grupă valorică, după ce a câștigat toate cele 6 meciuri jucate pe terenuri străine în grupa B, din prima fază.

Dâmbovițencele au medii de 66,7 puncte înscrise pe meci și 72,2 puncte primite în 18 partide. Constănțencele au 20 de meciuri (12 în a doua grupă valorică, 8 în prima) și medii de 65,3 puncte marcate și 60,5 primite. Oaspetele de mâine stau mai bine la recuperări (medie de 41,2 față de 39,1), pase decisive (16,8 față de 14,2) și intercepții (9,5 la 7,6). CSM Târgoviște are medii mai bune la capace (2,6 la 2,3), mingi pierdute (15,4 la 17,3) și faulturi (15 la 16,5). Cele două echipe au procentaje foarte apropiate la șuturile din semicerc, 44,9% pentru gazdele de mâine și 44,8% pentru oaspete. Phoenix Știința stă mai bine la triple (31,9% față de 28,6%) și libere (71,5% la 63,1%).

În ceea ce privește statistica individuală, CSM Târgoviște le are ca lidere pe veteranele Ancuța Stoenescu (15,4 puncte pe meci și 3,4 pase decisive) și Larisa Toma (6,9 recuperări). La Phoenix Constanța stranierele sunt liderele la statisticile importante. Chelsea Douglas are 13,2 puncte pe meci și 4 assist-uri, iar Vladinka Erak, 8,8 recuperări. Pe lângă cele două straniere, Predrag Stanojcic o mai are pe Jelena Jovanovic. Formația dâmbovițeană are doar două jucătoare străine în acest sezon, Porsche Poole și Monique Coker, fiind cunoscută problema cu interdicția la transferuri internaționale. Ambii antrenori au mai multe opțiuni pentru jucătoarele U23, iar Cătălin Tănase are la dispoziție mai multe jucătoare autohtone experimentate.

Va fi a 5-a confruntare directă între cele două echipe, iar scorul le este favorabil celor de la CSM Târgoviște, 3-1. Primele trei dueluri s-au consemnat în sezonul precedent, în Liga 1, când s-a impus de fiecare dată echipa gazdă. În Liga Națională va fi a doua partidă între cele două echipe, după cea din turul Grupei Roșii. În 5 ianuarie CSM Târgoviște se impunea la Constanța cu 58-43. Oaspetele au condus atunci tot meciul, cu un avans maxim de 18 puncte. A fost egalitate la coșurile înscrise din semicerc (14-14), iar diferența s-a făcut cu două triple în plus pentru dâmbovițence (6-4) și prin cele 12 libere transformate față de 3. Ancuța Stoenescu era coșghetera acelei partide cu 24 de puncte, urmată la oaspete de Porsche Poole cu 12 puncte. De la gazde au fost în double-digits Vladinka Erak și Jelena Jovanovic, cu 12 și 11 puncte. Față de acel meci, CSM Târgoviște o are în plus pe Teodora Neagu.

Meciul dintre CSM Târgoviște și Phoenix Știința Constanța se joacă miercuri, 20 februarie, de la ora 18:00, la Sala Sporturilor Târgoviște. Intrarea va fi liberă.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!