Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște se impune greu acasă cu Phoenix Galați

Valentin Todea

Valentin Todea
09.03.2017

CSM Târgoviște a câștigat meciul de pe teren propriu cu Phoenix Galați, scor 53-50 (11-13, 13-9, 15-19, 14-9). Partida a contat pentru etapa a VI-a din faza secundă a sezonului regulat din LNBF.

Gazdele au avut un start favorabil de meci și conduceau cu 11-4 după 5 minute și jumătate, însă gălățencele au egalat ulterior situația, 11-11. Mai mult decât atât, Romina Filip a reușit un lay-up, aducându-și formația în avantaj, 11-13. Practic, elevele lui Eugenio Rodrigues au reușit un run de 15-0, deoarece Jeanette Jackson a dus scorul la 11-19. Târgoviștencele și-au revenit până la pauză, tabela indicând 24-22 după primele două sferturi, în urma reușitei Porchiei Green.

În actul trei, Phoenix s-a distanțat din nou la o diferență confortabilă, 28-37, însă fetele lui Cătălin Tănase au recuperat din nou deficitul, aproape în întregime, acestea reușind un run de 9-0 pentru ca scorul să fie 39-41 înaintea sfertului decisiv.

Ultimele zece minute au fost foarte disputate, cele două echipe alternând la conducere în prima jumătate a acestora. Cu aproximativ patru minute rămase, vizitatoarele s-au aflat pentru ultima oară în avantaj, 47-48, Porchia Green înscriind mai apoi pentru 49-48. CSM Târgoviște a știut mai apoi să gestioneze finalul de meci, marcând până la sfârșit doar din aruncări libere, în timp ce Galațiul a mai pus două puncte pe tabelă prin McKenzie, 51-50, cu 7 secunde rămase din confruntare. În cele din urmă, Gabriela Toma a închis disputa de la linia de fault.

Monique Coker a fost principala remarcată din tabăra gazdelor cu 18 puncte, 21 de recuperări, 2 intercepții și 2 capace. Elena Dincă a adăugat 11 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții.

Cea mai bună jucătoare de la Phoenix a fost Katie Rutan cu 12 puncte, 5 recuperări, 5 assist-uri și 6 intercepții. Shanice Steenholdt a reușit 11 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții și un capac, în timp ce MyNeshia McKenzie a avut 7 puncte, 9 recuperări și o intercepție.

*Foto: Dudea Cristian

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!