Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște se impune la limită în fața celor de la Universitatea Cluj-Napoca

Valentin Todea

Valentin Todea
29.01.2017

CSM Târgoviște a câștigat disputa de pe teren propriu cu Universitatea Cluj-Napoca, scor 57-56, din etapa a 17-a a LNBF. Pe sferturi, scorul a fost 17-11, 10-18, 15-15 și 15-12.

Cătălin Tănase a trimis în teren un prim cinci format din Donica Cosby, Porchia Green, Prorche Poole, Monique Coker și Larisa Toma, în timp ce oaspetele au replicat cu Adrianne Ross, Taneisha Harrison, Gabriela Irimia, Andra Mandache și Brittany Denson.

Gazdele s-au distanțat pe tabelă în două rânduri după ce Green a transformat de la mare distanță, 14-9 și 17-11. Primele minute ale sferturi secund o aduc pe ”U” Cluj în avantaj, reușita lui Harrison de la 3 puncte fiind completată de contribuțiile lui Agunbiade și Irimia, 17-18. Butulija execută un lay-up pentru 19-22, iar Coker păstrează echilibrul din apropiere, 21-22. Mandache nu greșește din spatele semicercului iar Harrison aduce un avantaj de 6 puncte pentru vizitatoare, 21-27. Cu toate acestea, pauza mare vine la scorul de 27-29, după ce Poole și Coker sunt exacte în încercările lor.

Sfertul trei a fost unul foarte încrâncenat, clujencele distanțându-se pe tabelă prin Mandache, 35-42. Poole înscrie din afara arcului de cerc, însă aceeași Mandache răspunde la următoarea fază printr-un coș din apropiere, 38-44. Înaintea actului decisiv, elevele lui Dragan Petricevic aveau să conducă la o diferență de 2 puncte.

Târgoviște a trecut în avantaj prin lay-up-ul înscris de Toma, 46-45, dar Harrison reușește imediat un three-point play, 46-48. Ross și Mandache duc scorul la 48-52, în timp ce Toma marchează una dintre cele două aruncări libere primite, 53-52. Finalul a fost încins, combatantele alternând la conducere. Cu 12 secunde rămase din meci, Agunbiade punctează pentru 55-56, dar echipa dâmbovițeană este cea care se bucură la sfârșit după ce Coker înscrie în ultima secundă de joc.

Monique Coker a fost principala remarcată din tabăra gazdelor, americanca reușind 16 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Porchia Green a contabilizat 10 puncte, 9 recuperări, 4 assist-uri și o intercepție. Prorche Poole a fost a doua cea mai bună marcatoare a partidei cu 15 puncte.

Pentru Universitatea Cluj-Napoca s-a evidențiat în special Adrianne Ross cu 8 puncte, 7 recuperări, 5 assist-uri și o intercepție. Brittany Denson a acumulat 5 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Andra Mandache a avut 13 puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!