Stiri Cupa României Feminin

CSM Târgoviște trece în turul doi după o nouă victorie clară cu CSM Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.09.2018

CSM Târgoviște a obținut un nou succes clar în duelul din primul tur al Cupei României cu CSM Târgu Mureș, formație din grupa B valorică. Dâmbovițencele s-au impus și în deplasare, cu 85-60, pe sferturi 21-19, 17-22, 36-2 și 11-17. După o primă repriză echilibrată, cu gazdele conducând la pauza mare, meciul s-a rupt în sfertul trei. Mureșencele au marcat doar două puncte, iar dâmbovițencele s-au distanțat decisiv. În primul meci a fost 94-47 pentru CSM Târgoviște, care se califică în turul 2.

Ionel Brustur le-a trimis în primul 5 pe Kata Meszaros, Cristina Badi, Bianca Voica, Mihaela Maxim și Angel Robinson. Cătălin Tănase a răspuns cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Alina Chivu, Alexandra Ghiță și Larisa Toma. Meszaros a deschis scorul, iar Ghiță și Kilin au făcut 2-8. Gazdele s-au apropiat la un punct în mai multe rânduri, iar Ignat a egalat la 19. Pe finalul sfertului unu s-a ratat mult și Ghiță a stabilit scorul primei pauze, 19-21.

Popescu a deschis sfertul secund cu o reușită de după semicerc, iar oaspetele s-au distanțat la 7 lungimi în minutul 12. Gazdele au reușit un run de 8 puncte și au preluat conducerea cu 37-34 după tripla lui Radu. Au fost aproape trei minute fără coș pentru oaspete, oprite de reușita lui Poole din apropierea panoului. La pauza mare s-a intrat cu mureșencele la conducere, 41-38.

CSM Târgoviște a revenit în față în startul sfertului trei, după un run de 12 puncte. Meszaros a marcat singurul coș al gazdelor în a treia perioadă de joc, după aproape patru minute. Stoenescu a dat startul distanțării oaspetelor, cu cinci puncte la rând. Run-ul elevelor lui Tănase a fost de 24 de puncte, iar la ultima pauză scorul era 43-74.

În sfertul patru au primit destule minute și jucătoarele tinere. Ultimele zece minute le-au revenit gazdelor cu un parțial de 17-11. S-a încheiat 60-85 și CSM Târgoviște avansează în turul următor cu 179-107 la total.

Ambele formații au folosit câte o stranieră în retur, iar acestea au fost cele mai bune marcatoare, cu câte 18 puncte. Angel Robinson a fost aproape de double-double pentru gazde, cu 18 puncte și 9 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai înscris: Voica 13 puncte, Meszaros 9 puncte (7 recuperări), Maxim 8 puncte, Feises 5, Radu 3, Badi 2 puncte (7 recuperări) și Ignat Kleeman 2 puncte.

Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 18 puncte la care a adăugat 6 recuperări și 5 pase decisive. Stoenescu și Vaida au urmat-o cu câte 15 puncte. Ghiță a fost în double-double cu 13 puncte și 13 recuperări. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Chivu 8 puncte, Kilin 6 puncte (6 pase decisive), Toma 4 puncte, Popescu 4 și Tănase 2 puncte.

CSM Târgoviște avansează în turul doi. În regulamentul specific al competiției era trecută data de 1 octombrie pentru tragerea la sorți al turului secund, dar s-a amânat. Partidele din faza următoare se vor juca în 27 februarie și 6 martie, cu învingătoarele mergând la Final 4. Pentru dâmbovițence urmează partida din deplasare cu campioana ACS Sepsi SIC, în prima etapă din LNBF, din grupa valorică A. CSM Târgu Mureș va începe campionatul acasă tot la finalul săptămânii viitoare, cu o altă nou-înființată, CSM Alexandria, cele două făcând parte din grupa B.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii