Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș a învins-o pe ACS Târgu Jiu la o diferență de 43 de puncte

David Istrate

David Istrate
24.03.2019

Ieri, 23 martie, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș a avut loc confruntarea dintre echipa locală, aflată pe primul loc în Grupa Albastră, și ACS Târgu Jiu, ocupanta poziției a 4-a. În niciun moment al acestui joc nu s-a pus problema învingătoarei astfel că CSM Târgu Mureș s-a impus cu scorul de 127-84.

George Trif a început această partidă cu Szabolcs Santa, David Rosenfeld, Ernests Kalve, Alin Borșa și Norbert Steff în timp ce pentru oaspeți au intrat pe teren înainte de fluierul inițial Singleton Montez, Alexandru Danciu, Jordan Martin, Alexandru Berca și Răzvan Bratoloveanu.

Gazdele au avut un start excelent de meci și după două minute conduceau cu 14-0. Oaspeții au marcat 5 puncte prin Jordan Martin și Singleton Montez, însă mureșenii au replicat cu un nou run de 15-0 prin care scorul devenea 31-5. Până la finalul primului sfert, diferența a luat proporții și mai mari iar CSM Târgu Mureș conducea cu 44-14. Secvența secundă a fost mult mai echilibrată decât prima. Cele două adversare au luptat de la egal la egal și au reușit să ofere mai multe faze ofensive spectaculoase. Acest sfert s-a încheiat cu scorul de 27-27 și astfel înaintea pauzei s-a menținut diferența de 30 de puncte în favoarea gazdelor (71-41). În repriza secundă, echipa din Târgu Mureș și-a continuat prestația excelentă fiind de neoprit în ofensivă. Oaspeții nu au avut nicio soluție de a-și opri adversarii și astfel, CSM Târgu Mureș s-a impus cu 127-83.

Din punct de vedere al statisticilor, se observă niște diferențe uriașe. De exemplu, banca gazdelor a marcat 54 de puncte, în timp ce cea a oaspeților a înscris doar 19 puncte. De asemenea, jucătorii antrenați de George Trif au înscris de două ori mai multe puncte în spațiul de 3 secunde decât adversarii lor (68-34). Pe contraatac, situația a fost ceva mai echilibrată (24-18) însă mureșenii au marcat 30 de puncte din greșelile gorjenilor. CSM Târgu Mureș a avut 51 de recuperări, în timp ce ACS Târgu Jiu a prins doar 29 de mingi. Din punct de vedere al greșelilor, gazdele au avut 9, iar oaspeții au avut 17.

Cel mai bun jucător al mureșenilor a fost Ernests Kalve, cu 29 de puncte și 11 recuperări, urmat de Vladislav Solopa, cu 21 de puncte și 9 recuperări. De asemenea, încă patru jucători din lotul lui Trif au fost în double-digits: Szabolcs Santa (17 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Ors Kilyen (14 puncte, 6 recuperări), Tamas Boloni (13 puncte) și Norbert Steff (12 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări). De partea cealaltă, principalii remarcați au fost Alexandru Berca (21 de puncte), Singleton Montez (19 puncte, 9 pase decisive și 5 intercepții ) și Jordan Martin (17 puncte, 4 recuperări).

În urma acestui joc, CSM Târgu Mureș obține cea de-a 24-a victorie din acest sezon și ajunge la 50 de puncte, fiind prima în clasamentul Grupei Albastre. În schimb, ACS Târgu Jiu, cu un bilanț de 12 victorii și 14 înfrângeri, se află pe locul 4.

În următoarea etapă, liderul Grupei Albastre se deplasează pe terenul lui CSM Focșani în timp ce ACS Târgu Jiu primește vizita lui CSM Sighetu Marmației.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!