Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgu Mureș a transferat-o pe Ruxandra Chiș și s-a despărțit de cea mai bună marcatoare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.03.2019

CSM Târgu Mureș, formație aflată la primul sezon de existență, a rămas fără Angel Robinson. Americanca a plecat în Spania, la Unicaja Andalucia Femenino. Echipa care nu poate intra în play-off din cauza prevederilor din regulament a adus-o pe Ruxandra Chiș, care a jucat în prima parte a sezonului la CSU CSM Oradea.   

Angel Robinson este liderul celor de la CSM Târgu Mureș la toate capitolele importante și a reușit primul triple-double în această ediție de campionat. Aceasta are medii de 17,3 puncte, 9,2 recuperări, 5,4 pase decisive și 22,6 eficiență. Americanca are o medie de 31:18 minute în 17 meciuri din a doua grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Fundașul de 29 de ani a jucat și pentru fosta prim-divizionară din Târgu Mureș, Sirius, de la care a plecat și anul trecut la finalul sezonului regulat, în Spania. De această dată americanca se va alătura celor de la Unicaja Andalucia Femenino, lider în grupa B din Primera Nacional din Andalucia. Noua echipă a lui Robinson luptă pentru promovarea în Liga Femenina 2.

CSM Târgu Mureș a anunțat transferul unui alt fundaș, Ruxandra Chiș. Jucătoarea de 25 de ani a evoluat în prima parte a sezonului la CSU CSM Oradea, care s-a confruntat cu probleme financiare și mai multe jucătoare au plecat. Chiș a jucat în 15 meciuri din grupa a doua valorică, cu medii de 12,7 puncte, 5 recuperări, 4,5 pase decisive, 4,8 turnovers, 3,5 intercepții și 13,5 eficiență în 34:57 minute.

CSM Târgu Mureș ocupă prima poziție în Grupa Galbenă din LNBF, cu 31 de puncte după 12 victorii și 7 înfrângeri. Mureșencele nu pot evolua în play-off în cazul în care rămân pe această poziție până la finalul fazei a doua a sezonului regulat din cauza faptului că echipele aflate la prima participare în campionat nu pot promova între primele 8. Formația pregătită de Ionel Brustur mai are trei meciuri în această fază a campionatului. Primul va fi luni, de la ora 17:00, în deplasare cu CSM Alexandria, iar ultimele două vor fi acasă cu CSU CSM Oradea (10 martie) și Agronomia București (23 martie).

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!