Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș rămâne neînvinsă în grupa valorică C a LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.11.2018

Astăzi, 6 noiembrie s-a disputat etapa a 6-a din grupa valorică C a Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2018/2019.

Etapa a fost deschisă la Cluj-Napoca de meciul dintre Universitatea Cluj și Rapid București. Formația feroviară nu a avut multe probleme în fața uneia dintre echipele fără victorie din acest sezon. Echipa vizitatoare a tranșat meciul încă din prima repriză când avea un avnataj de 15 puncte. Secvența a doua a meciului a fost mai echilibrată și sfertul trei s-a încheiat la egalitate, 19-19. Rapid își asigura victoria în ultimul act cu un parțial de 15-10, pentru scorul final de 71-51. Michael Hope a fost cel mai bun jucător al partidei cu 28 de puncte și 11 recuperări. Bogdan Sandu, tot de la Rapid, a terminat și el în double-dobule, 22 de puncte și 10 recuperări. La U Cluj, Alexandru Bota și Radu Birlean au marcat fiecare câte 10 puncte.

CSM Sighetu Marmației a primit vizita lui ASC Târgu Jiu. Partida din Maramureș a fost una echilibrată în prima sa parte și după un prim sfert câștigat de oaspeți cu 21-20, gazdele au răspuns cu 23-18 în actul secund, pentru 43-39 la pauză. Jocul s-a rupt în sfertul trei când CSM Sighetu Marmației reușea un parțial de 30-11. Oaspeții au reușit un run de 10 în partea a doua sfertului decisiv dar nu au avut forța de completa revenirea și astfel partida s-a încheiat cu scorul de 92-80. Gregory Edwrds Jr. a fost cel mai bun jucător al meciului cu 29 de puncte și 8 recuperări. Allan Thomas a fost aproape de un triple-double pentru gazde cu 22 de puncte, 8 recuperări și 9 pase decisive. Al treilea american de la Sighet, Joshua Turner a terminat cu 26 de puncte și 5 recuperări. Kevin Allen a avut un monster game cu 41 de puncte și 17 recuperări, dar a fost insuficient pentru a apropia formația gorjeană de victorie.

La Galați, CSM Phoenix CSU nu a avut niciun fel de emoție în confruntarea cu CN Aurel Vlaicu. Gazdele aveau 20 de puncte avans încă după primul sfert. Diferența avea să crească și mai mult după sferturile doi și trei. Moldovenii au lăsat-o mai moale în ultimul sfert și echipa vizitatoare a reușit să câștige actul cu 18-14. La final s-a înregistrat scorul de 99-49. Phillip Miller și Nebojsa Dukity au fost cei mai buni marcatori ai gazdelor cu câte 17 puncte fiecare. Marko Perovic a adăugat 14 puncte iar George Vlad 13. Vlad Corpodean și David Stan au terminat fiecare în double-double, primul cu 13 puncte și 10 recuperări iar cel de-al doilea cu 13 puncte și 14 recuperări. Nicolae Ciucă a terminat cu 16 puncte pentru CN Aurel Vlaicu iar Cosmin Mingote cu 13.

CSM Târgu Mureș își continuă parcursul perfect din Liga Națională de Baschet Masculin - grupa valorică C. Echipa antrenată de Geroge Trif nu a avut nicio emoție în meciul jucat pe teren propriu cu CSM VSKC Miercurea Ciuc și pe care l-a câștigat cu scorul de 110-79. Alin Borșa a fost cel mai bun marcator de la echipa învingătoare cu 21 de puncte dar principalul remarcat a fost Goran Martinic cel care a strâns 16 puncte, 18 pase decisive și 3 recuperări. La Târgu Mureș au mai terminat în double-digits Ernests Kalve - 17 puncte, David Engi - 14, Szabolcs Santa - 11 și Vlad Solopa - 11. Pentru Miercurea Ciuc, Ostojic și Simeunovic au marcat fiecare câte 26 de puncte.

Etapa avea să fie închisă la București de duelul dintre CS Agronomia și CSM 2007 Focșani. Echipa vizitatoare pleca cu prima șansă dar a avut parte de un meci mai dificil în special în prima repriză. Agronomia a făcut o sfert doi foarte bun, la capătul căruia intra în avantaj la cabine, scor 40-36. Moldovenii au limitat echipa gazdă la doar 20 de puncte marcate în repriza secundă și astfel și-au apropiat victoria cu scorul de 73-60 la final. Kyle Kilgore a fost cel mai bun marcator al meciului cu 19 puncte și 7 recuperări. Cameron Cornelius a adăugat 14 puncte pentru CSM 2007 Focșani iar Cătălin Petrișor 10. Ghiță Balmuș a fost principalul marcator al gazdelor cu 16 puncte iar Alexandru Lazăr a contribuit cu 12 puncte.

foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!