Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea şi Gaz Metan Mediaş se pregătesc de o dublă întâlnire

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.11.2015

Formaţiile CSM-U Oradea şi Gaz Metan Mediaş se vor întâlni de două ori în următoarea perioadă, ambele meciuri având loc în Arena "Antonio Alexe", sâmbătă, 28 noiembrie, respectiv luni, 30 noiembrie. Primul duel contează pentru etapa cu numărul 10 din LNBM, în timp ce partida de luni este restanţa din returul fazei inaugurale a Cupei României

Înainte de a vorbi despre partidele care urmează între cele două formaţii, trebuie amintit faptul că returul din Cupa României nu s-a putut desfăşura la data iniţială, 26 septembrie, din cauza faptului că mai mulţi jucători bihoreni, dar şi persoane din staff-ul tehnic au acuzat o toxiinfecţie alimentară după deplasarea de la Mediaş. Elevii lui Cristi Achim au câştigat partida tur la 13 puncte diferenţă, 86-73, iar calificarea în faza sferturilor de finală ale competiţiei pare şi trebuie să fie o formalitate.

Cele două combatante se află la poluri opuse în campionat, cu rezultate, prestaţii şi aspiraţii diferite. În primul şi primul rând, vicecampioana de acum doi ani, Oradea, este pe locul secund în clasament cu 14 puncte, 6 victorii şi 2 înfrângeri, respectiv cu un meci mai puţin disputat. De cealaltă parte, trupa lui Mihai Popa este "lanterna roşie" în ierarhia Ligii Naţionale cu 10 puncte, având un bilanţ negativ de o singură victorie şi nu mai puţin de 8 eşecuri.

Bihorenii au acum la activ două victorii consecutive cu Phoenix Galaţi, 87-78, respectiv în runda precedentă cu Dinamo Bucureşti, 93-75. De cealaltă parte, Gaz Metan Mediaş nu a mai câştigat din etapa a 3-a, atunci când s-a impus surprinzător în fieful celor de la Energia Târgu Jiu, având cea mai lungă serie de eşecuri din campionat, 6 la număr, ultimul călău fiind CSU Sibiu în etapa anterioară, 74-84.

De-a lungul timpului Oradea şi Mediaş au purtat foarte multe bătălii indirecte, iar multe meciuri din perioada în care şi Gaz Metan era o forţă în baschetul românesc erau extrem de disputate. În ultimul deceniu cele două formaţii s-au întâlnit de 29 de ori, timp în care medieşenii şi-au adjudecat 18 partide, în timp ce Oradea s-a impus de 11 ori. Ultimul duel direct s-a consemnat în partida tur din cupă, acel 86-73 pentru Oradea, în timp ce în sezonul precedent al LNBM, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu: Oradea vs. Mediaş 82-73, Mediaş vs. Oradea 97-88. 

În mod normal şi dacă CSM-U Oradea îşi respectă blazonul, aceştia vor ajunge la 13 victorii în faţa medieşenilor, pornind clar cu prima şansă în ambele partide. Totuşi, nu trebuie uitată victoria Mediaşului de la Energia sau succesul din runda precedentă a celor de la Phoenix în faţa clujenilor de la U-BT, iar astfel roş-albaştri trebuie să fie precauţi. Trebuie totuşi luat în calcul faptul că, la adăpostul celor 13 puncte din meciul tur este posibil ca tehnicianul orădenilor să menajeze mai mulţi jucători în partida de luni din cupă. 

Partida de sâmbătă din campionat va începe la ora 19:00, nefiind transmisă de DigiSport. Cei trei arbitri ai partidei vor fi Laurenţiu Grigoraş, Şerban Raşoga şi Amalia Marchiş, în timp ce comisar din partea FRB va fi Viorel Constantinescu. 

De cealaltă parte, returul din Cupa României de luni va debuta la ora 18:00, partida fiind transmisă în direct de DigiSport 2. Pentru această întâlnire FRB a delegat o brigadă formată din Ciprian Ciocan, Dragoş Alin şi Cristian Trofim, iar observator va fi Marius Marinescu. 

*Foto: Roby Boros (Facebook CSM Oradea)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!