Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea a câștigat duelul cu Timba Timișoara

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.02.2015

Baschetbaliștii de la CSM-U Oradea au trecut fără probleme pe teren propriu de BC Timba Timișoara, scor final 84-68 (17-15, 30-16, 20-15, 17-22). Meciul dintre cele două combatante a contat pentru runda cu numărul 19 din Liga Națională de Baschet Masculin. 

Cei mai buni jucători ai roș-albaștrilor în acest meci au fost A. Krapic cu 20 de puncte (6 recuperări), A. Vlahovic 15, R. Markovic 12 și D. Dillon cu 11 puncte (7 recuperări, 13 pase decisive). Din lotul pregătit de Bogdan Murărescu s-au remarcat J. Blunt cu 17 puncte, T. Vinson cu 14 puncte (13 recuperări), D. Mijatovic 12 și P. Reljic 10. 

Vom reveni cu cronica detaliată a meciului de la Oradea! 

 


CSM-U Oradea conduce după primele 2 sferturi pe Timba Timişoara cu scorul de 47-31 (17-15, 30-16). Cele două formaţii se întâlnesc într-un meci din etapa a 19-a din LNBM.

 

A. Krapic a fost cel mai bun marcator al Oradiei în prima jumătate de joc cu 12 puncte marcate, în timp ce de la bănăţeni s-a evidenţiat J. Blunt cu 10 puncte marcate. 

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Joc mizerabil...
    Victorie. OK. Insa ce a jucat Timba in prima repriza nu a fost baschet. Am inteles ca Murarescu si-a injosit jucatorii in public pentru ca au fost prea moi in meciul cu Asesoft, insa azi au fost exact invers in prima repriza. Ne-au tinut in brate efectiv (probabil efectul sarbatorii artificiale de azi), piedici, impigeri, blocaje cu bratele intinse. Evident tinerii arbitri, depasiti de situatie, nu mai stiau saracii ce sa fluiere, caci in mod normal jumate din echipa trenuia deja sa fie eliminata dupa 15 minute. Tanara speranta Filip (care probabil tot speranta se va retrage din baschet) nu a aruncat niciodata la cos fara sa isi impinga adversarul direct inaite de desprindere. Eh... asa e simplu. Imi pare tare rau ca nu a fost transmis meciul.

    Poate ar trebui sa imi cer iertare pentru tonul peiorativ al acestui comentariu. Imi place sa cred ca sunt un suporter care respecta baschetul si orice echipa care joaca baschet, insa ce a facut Timba azi imi aduce aminte de reputatia de odinioara a echipe de fotbal Bastia. Iar asa ceva nu pot sa respect. Sunt extrem de curios ce va declara dupa acest meci Murarescu.

    cu 9 ani în urmă (14.02.2015)
    • YMCA alin67:

      arbitraj
      Sa intelegem ca arbitrajul a dezavantajat Oradea,acasa, intr-un meci cu Timba?!

      cu 9 ani în urmă (15.02.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Nici vorba.Doar ca au fost penibili in multe situatii ci decizii aiurea in ambele sensuri.

      cu 9 ani în urmă (15.02.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Odiseu :

    Presing în primul sfert
    Atunci când pun un comentariu pe acest site-şi din lipsă de timp o fac mai rar- consider că trebuie să fiu cât de cât documentat şi echidistant raportat la ce scriu.
    Văd cu surprindere "domnule Tomy"-fan CSM Oradea ce pretindeţi că sunteţi -cum purtaţi de grijă celor 3 arbitri de pe teren,de parcă nu în mâna lor ar fi frâiele conducerii jocului.Spuneţi "Evident tinerii arbitri, depasiti de situatie, nu mai stiau saracii ce sa fluiere".Păi dacă-i aşa cum spuneţi d-voastră eu nefiind la meci,fiind din altă localitate, stau şi mă întreb atunci: Ce căutau aceşti tineri arbitri la acest meci şi cum s-au lăsat ei depăşiţi de situaţie în contextul în care se anticipa de la început cine este favorita(mai pe înţeles nu era un meci de miză era locul 3 cu locul 12)Dar eu cred totuşi că d-voastră a-ţi văzut alt meci şi a-ţi confundat arbitrajul de acuma cu acela.
    În altă ordine de idei faceţi referire la “Tanara speranta Filip (care probabil tot speranta se va retrage din baschet)”.Aveţi ce aveţi ori cu tineri arbitri, ori cu tinerii jucători.De jucătorii străini care ne invadează echipele şi din cauza cărora noi nu vom avea nici echipe de club cu jucători români şi nici echipă naţională nu spuneţi nimic.În fond nu jucătorii străini sunt de vină, este de vină politica managerilor de cluburi dar în primul rînd vina cea mare o are forul suprem de conducere –FRB care nu vede, nu aude.
    Dar să revenim la discuţia noastră de dinainte.Ei, aici putem discuta cu statistica jocului pe masă, statistică prezentată on line de siteul FRB.şi la care puteţi şi d-voastră apela .
    Din ce văd eu, Filip a fost introdus în teren în sfertul 1 când mai erau de jucat 3minute şi 57de secunde şi scorul era de15-8 pentru Oradea.Primul sfert se încheie cu 17-15.
    Din calcule simple, se vede că în cele 3minute şi 57de secunde cu Filip pe teren, Oradea mai înscrie 2puncte iar Timba mai înscrie 7puncte şi se termină primul sfert.
    Filip continuă şi în sfertul 2 iar la scorul de 31-29 (remarc o diferenţă de 2 puncte la scor între cele 2 echipe) Filip este înlocuit-fără a avea măcar un fault,mai fiind de jucat 5minute şi 22 de secunde din sfertul 2.Consider o decizie total neinspirată a antrenorului Murărescu,inclusiv a secundului care are obligaţia de a-l ajuta nu de a fi părtaş la greşelile lui.
    După cele 5minute şi 27 de secunde se termină şi sfertul 2 şi scorul ia proporţii de la 31-29 la 47-31.Iacătă că în lipsa lui Filip, Oradea înscrie 47-31=16puncte ,iar Timba înscrie 31-29=2 puncte.
    De abia în sfertul 4 cînd mai erau de jucat 2minute şi 55secunde şi scorul era de 80-61 este introdus şi Filip.Meciul se termină 84-68.(Oradea înscrie 3puncte iar Timba înscrie 7 puncte cu Filip pe teren)
    Iacătă domnule Tomi prestaţia jucătorului Filip în cele 11minute şi 30 de secunde cât a evoluat pe teren în acest meci (şi acest timp fragmentat) pe care îl ironizaţi pe nedrept statistică pe care eu am luat-o de pe siteul amintit mai sus.
    Menţionez din ce am văzut pe teren căci Filip este un un apărător şi recuperator foarte bun ,dar nu este lăsat să joace .Sigur, ca orice jucător mai poate avea şi zile proaste.
    Se poate face o comparaţie între el şi ceilalţi români –şi de ce nu şi străini-pentru această etapă raportat la eficienţa jucătorului în minutele petrecute pe teren.De asemenea se pot lua în discuţie toate etapele avute în această stagiune.
    Sunt de părere că dacă ar fi lăsat să joace mai mult, de la meci la meci ar progresa ,ar fi un aport total adus de el în beneficiul echipei şi de asemenea al antrenorului.
    Totuşi eu vă mulţumesc pentru comentariu ,dându-mi astfel posibilitatea să -mi exprim şi eu punctul de vedere -consider eu în modul cel mai corect.

    De asemnea antrenorul Murărescu trebuie să vadă ansamblul jocului şi să ia cea mai bună decizie de schimbare a jucătorilor în timpul partidelor. Trebuie fructificat maximul posibil pe care jucătorii î-l pot da în acel moment al jocului.
























    Tanara speranta Filip (care probabil tot speranta se va retrage din baschet) nu a aruncat niciodata la cos fara sa isi impinga adversarul direct inaite de desprindere. Eh... asa e simplu. Imi pare tare rau ca nu a fost transmis meciu


    cu 9 ani în urmă (15.02.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Felicitari
      Ma bucur ca ati luat apararea lui Leo Filip indiferent daca ii sunteti ruda, prieten sau nu-l cumoasteti personal. Din punctul meu de vedere toti tinerii jucatori romani care au un dram de talent si sunt dispusi sa munceasca pt un loc pe terenul de baschet merita sustinuti neconditionat. Chiar si in acest mod.
      Sunt convins ca pentru ei conteaza !

      cu 9 ani în urmă (16.02.2015)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Filip
      Perfect de acord cu tine. Daca baiatul e serios si trage la antrenamente nu vad de ce sa jucam cu acesti straini.

      cu 9 ani în urmă (16.02.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ...
    @Odiseu. Sa inteleg ca esti ceva prieten sau ruda cu Filip. In ceea ce priveste tinerii jucatori romani eu iti dau dreptate. mai bine jucam cu Filip, Patru etc decat cu niste americani de mana a zecea care la ei in tara nu cred ca au jucat niciodata baschet la nivel organizat. In ceea ce priveste arbitrajul sunt de acord cu Tommy a fost unul execrabil pentru ambele formatii si asta se datoreaza incompetentei la marea lor majoritate.
    PS. Atentie mare la cratima ca te cam faci de rusine si oricat de documentat esti ......

    cu 9 ani în urmă (15.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    "JOC mizerabil"
    Imi pare rau Tomy, dar nu sunt de acord cu aceata eticheta.Eu nu sunt ,revoltat,sau suparat pe jocul celor de la Timba.Cum sau aparat,au blocat,sau marcat.Nu sunt de acord cu faptul ca ne-au "tinut in brate"/.Asa au stiut si au putut ei sa se apere,fiecare cu jocul lui.Tu insinuezi cumva ca au tinut arbitri cu timisorenii?! prostii.Eu am semne de intrebare in ceea ce ne priveste pe noi(echipa noastra) si anume: de ce incepem fiecare meci fara puncte marcate(indiferent cu ce echipa jucam)? de ce este acea lipsa de concentrare,determinare? de ce in prima parte a meciului cu Timba am fost aerieni?! Daca cu aceasta echipa care este pe locul 12, am avut probleme cu "a marca" ce vom face cand vom intalni.Pitesti, Craiova,Rovinari,etc..?! sI SA nu-mi raspundeti si voi ,va rog ca din "cauza accidentarilor",(oricum 6 straini pot fi pe foaie)sau cum am vazut niste declaratii cum ca "ce echipa de neinvins este Tamba,povesti....Suntem o echipa cu pretentii la nivel de conducere si jucatorii si asa este necesar sa ne comportam.Stiu ca voi nemultumi pe unii dar se pare ca Achim este putin depasit de" evenimente" -de comportamentul agresiv al unor jucatori,care musai tre sa fie in teren(intra cand vor si ies tot cand vor ei).Succes cu Energia-va fi meci greu-parerea mea.Si sa nu uit, eu iubesc tara mea poporul meu si jucatorii ca Filip si toti ceilalti romani tineri care stau pe banca de rezerve,si unii pensionari straini joaca indiferent ce si cum,EGOIST,HAOTIC SI FARA CA CINEVA SA-I INTREBE DE CE(AICI ma refer la antrenor).

    cu 9 ani în urmă (16.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!