Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea a trecut greu pe teren propriu de Gaz Metan Mediaș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.11.2015

Baschetbaliștii de la CSM-U Oradea au avut o misiune extrem de dificilă în compania „lanternei roșii” din LNBM, Gaz Metan Mediaș, reușind să-și adjudece victoria abia în ultimul sfert, la 7 puncte diferență, scor final 79-72

Partida din etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a debutat sub semnul echilibrului, sfertul inaugural fiind unul foarte disputat, dar și destul de bogat din punct de vedere al punctelor marcate, 44 la număr. Cotați clar cu prima șansă, băieții lui Cristian Achim și-au adjudecat primele 10 minute cu un parțial de 24-20. Odată cu startul actului secund s-a produs o ruptură în jocul bihorenilor, iar medieșenii din urmă au profitat imediat de acest aspect, reușind să câștige secvența la 9 puncte diferență, 19-10. Astfel, surprinzător, Gaz Metan Mediaș a intrat la vestiare cu un avantaj de 5 puncte, 39-34. 

Cu un joc încâlcit din partea ambelor combatante, sfertul 3 s-a scurs asemănător cu primul, cu Oradea în prim-plan, care, însă, nu reușea sub nicio formă să revină în avantaj în fața unei echipe care a câștigat un singur meci în actualul sezon. Bihorenii și-au adjudecat cea de-a 3-a parte a întâlnirii cu 21-17, însă formația vizitatoare se afla încă în avantaj la intrarea în decisiv, 56-55. Minunea nu avea însă să se întâmple, amfitrionii schimbând foaia în ultimele 10 minute, reușind să preia controlul încă din debutul actului de final. În urma unui parțial consistent de 24-16, CSM-U Oradea a reușit în cele din urmă să pună mâna pe victorie, la 7 puncte diferență, 79-72. 

Punctele formației din Oradea au fost marcate de S. Barnette 26 (12 recuperări), S. Nuhanovic 15 (9 recuperări), N. Barac 12, W. Franklin 11 (6 pase decisive), R. Markovic 9, U. Lucic 4 și A. Mandache 2. De cealaltă parte, de la Mediaș au punctat V. Solopa 18 (9 recuperări), A. Pustahvar 13 (7 recuperări), V. Peciukas 12, O. Tishchenko 8, N. Nikolic 6, respectiv R. Grabauskas și F. Popa, ambii cu câte 2.

În urma acestui rezultat, Oradea a ajuns la un bilanț de 7 meciuri câștigate și 2 pierdute, urcând provizoriu pe prima treapă a podiumului, în timp ce Mediaș rămâne ultima cu o singură victorie și nu mai puțin de 9 eșecuri. 

Cele două formații se vor întâlni din nou luni, tot la Oradea, însă de această dată în returul fazei inaugurale din Cupa României. Partida va debuta la ora 18:00 și va fi transmisă în direct de DigiSport 2. Bihorenii stau la adăpostul unui avantaj de 13 puncte obținut în tur. 

*Foto: Roby Boros (Facebook CSM Oradea)

4 comentarii la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Acelasi baschet, aceleasi scheme, acelasi antrenor. Sa te chinui cu Gazul , asta inseamna valoarea jucatorilor. Ce se intampla cu Tibirna? Este iarasi accidentat? Si cum de nu prea a jucat Pasca? Mare minune, sa speram ca nu ii va mai da dl Achim prea multe minute.

    cu 8 ani în urmă (28.11.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Tibarna
      Din păcate Bogdi s-a accidentat vineri la glezna. E ceva ușor dar nu va juca nici luni. Pacat pt ca în aceste 2 meciuri putea sa-și intre în ritm. Ne-am chinuit și nu e normal. Mi-a plăcut în schimb atitudinea Gazului. Felicitări pt joc și eu cred ca dacă continua așa vor veni și victoriile.
      La noi aceeași problema : se accidentează un pivot, sunt schimbate pozițiile și nu mai merg schemele de joc. Lucic azi nu a existat, Markovic slab, Franklin și Barac au jucat doar în final. În rest Noroc cu Barnette care a fost de neopren și Nuhanovici care a arătat ca e pivot azi.

      cu 8 ani în urmă (29.11.2015)
    • CSM CSU Oradea corleone:

      Joc
      Se spune ca o echipa buna castiga si cand joaca prost. Uitandu-ma la ultimele meciuri, se pare ca avem o echipa tare buna. :)

      cu 8 ani în urmă (29.11.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    O vorbă veche...
    O vorbă veche spune așa: La omul sărac nici boii nu trag!

    Cam asta ni se întâmplă și nouă. Am fost aproape de o victorie extraordinară, dar cu 3 TOs în ultimul minut și jumătate a devenit imposibil. Sper să ne revenim că altfel schimbăm eșalonul... :(

    cu 8 ani în urmă (29.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!