Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea se impune în fața lui BC Timișoara

Dan Oancia

Dan Oancia
21.03.2015

BC Timișoara a suferit prima înfrângere din 2015 pe teren propriu. După o primă parte echilibrată, „leii” din Banat au cedat pe final în fața lui CSM Oradea, scor 72-88, astfel că bihorenii s-au asigurat de calificarea în play-off-ul campionatului. Bănățenii sunt obligați să câștige în etapa viitoare de la Sibiu.

Dragan Petricevic a început cu Popescu, Tica, Persic, Manigat și Jovanovic, în vreme ce pentru CSM Oradea au fost aliniați la start Vlahovic, Corpodean, Nuhanovic, Subotic și Dillon. Persic a spart gheața cu o aruncare de 3 puncte, iar mai apoi Popescu a făcut 5-2. Primele 10 minute au fost echilibrate, astfel că, în ciuda faptului că înainte cu un minut de terminarea primului sfert BC Timișoara conducea cu 22-17, orădenii au revenit și au egalat situația. CSM Oradea a preluat inițiativa în sfertul secund și s-a distanțat la +7, iar Jovanovic și Pilcevic au replicat cu aruncări de la distanță, 30-31. După ce au mers din nou la +5, 30-35, bihorenii au fost egalați de către BC Timișoara, ca scorul pauzei să fie 40-39.

Partida s-a desfășurat sub nota echilibrului și după revenirea de la cabine, 49-49 fiind la jumătatea celei de-a treia pătrimi. Markovic și-a dus echipa la 51-54 cu o aruncare de 3 puncte, iar înainte de intrarea în ultimele 10 minute ale jocului CSM Oradea avea un avantaj fragil, de 4 puncte. Ultimul sfert a început cum nu se putea mai bine pentru oaspeți și, după un „run” de 5-0, Dragan Petricevic a fost nevoit să ceară time-out. Jovanovic a răspuns cu o aruncare de la trei puncte, însă Markovic a făcut 61-69 ca mai apoi Vlahovic și din nou Markovic să-și urce echipa la +12, 61-73. În ciuda opoziției, BC Timișoara nu a putut schimba soarta jocului, în final fiind 72-88.

Persic a fost cel mai bun marcator de la alb-violeți, cu 20 de puncte șapte recuperări și o pasă decisivă, în vreme ce Popescu și-a trecut în cont 17 puncte și patru recuperări. Tica a fost aproape de „double-double”, dar s-a oprit la 11 puncte și nouă recuperări. De partea cealaltă, Markovic a marcat 17 puncte, iar Dillon și Vlahovic câte 16.

BC Timișoara va juca în etapa viitoare din Liga Națională împotriva lui CSU Atlassib Sibiu.

*Foto: Facebook CSM-U Oradea

4 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    calcule
    Dupa rezultatul asta, daca Timisoara pierde la Sibiu si Pitestiul bate Steaua, Pitesti va fi pe 6, Oradea pe 7 si Timisoara pe 8... Interesant final...

    cu 9 ani în urmă (21.03.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    Meci
    Nu e bine pe 6 s-ar putea sa termine Energia pe 3.

    cu 9 ani în urmă (21.03.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Pitesti...
    Sincer, cum puteti gandi asa? Fiind calificati in play-off jucati cu cele mai bune echipe!!! Titlul se castiga,nu se ofera!Asa ca nu mai ganditi pe cine sa evitati sa va fie usor...cel mai bun sa castige!!!

    cu 9 ani în urmă (22.03.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    bine asa...
    Salutare... ma bucura mult aceasta victorie desi multi ziceau ca ar fi bine sa "trantim" meciul sa jucam cu Asesoft cea ranita. Insa cum zicea trt cand esti play off lupti pentru titlu si nu mai conteaza cu cine joci... trebuie sa bati. Ma bucur ca avem aceasta abordare, este cea sanatoasa in sport si in viata in general.

    Este pentru prima oara cand pot sa il laud pe Vlahovic. A facut un meci bun in sfarsit. Desi tot face turnover-uri destule, ieri a comepnsat si prin puncte marcate si printr-o aparare buna la Pilcevic.

    Cred ca au fost doua chei ale jocului: aparare stransa la Jovanovic: Corpodean, Sasha si Dillon nu l-au lasat sa sufle prea mult, si astfel un jucator care marcheaza constant peste 20 de puncte a ramas ieri la 13; iar doi, epuizarea fizica a timisorenilor dupa un program greu de tot care continua cu lupta pentru cupa.

    Pentru suporterii oradeni nu mai am palarii despre care sa zic "jos". Am avut realmente senzatia ca jucam acasa. Imi pare nespus de rau ca la Timisoara nu mai este atmosfera de odinioara, insa poate un parcurs bun in cupa si in play off o poate readuce.

    Una peste alta aceste doua ultime meciuri ma lasa cu un oarecare optimism temeprat pentru play off. Atacul merge bine de tot, daca reglam si in aparare (ceea ce e foarte greu), plus Dani si Bogdan ar reveni pe parchet in Aprilie deja am avea un cuvant de spus.

    Hai Oradea!!!

    cu 9 ani în urmă (22.03.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!