Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM-U Oradea se impune pe teren propriu în faţa lui BC Timişoara

Sergiu Vicaş

Sergiu Vicaş
20.12.2014

Orădenii au reuşit să câştige ultimul joc din acest an cu scorul de 91-66. Partida a fost dominată de gazde aproape în totalitate, singurul sfert câştigat de către BC Timişoara fiind cel debutant. Pe parcursul acestui duel liderul s-a schimbat de doar 2 ori, iar cea mai mare diferenţă de scor înregistrată a fost de 26 de puncte în favoarea echipei de pe malul Crişului Repede.

Partida a debutat printr-o serie de reuşite de ambele părţi. Gazdele au ieşit în evidenţă prin punctele marcate de către Pantic şi Daniel Dilon. Pentru timişoreni au punctat în special Bogdan Popescu şi Zlatko Jovanovic. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 22-18, mulţumită reuşitei din spatele semicercului al aceluiaş Jovanovic în ultimele secunde.

Sfertul 2 a fost unul benefic pentru CSM-U Oradea, în special din pricina evoluţiilor de senzaţie ale lor Radovan Markovic şi Daniel Dillon. Distanţa de scor a început să ia proporţii din acel moment, sfertul fiind căştigat de către bihoreni cu scorul de 31-15. În aceste condiţii, la pauza mare a partidei tabela indica scorul de 49-37 în favoarea gazdelor.

A treia parte a meciului a cunoscut o nouă ocazie de a creea o diferenţă mai mare de scor din partea orădenilor. Mizând în special pe evoluţia lui Zlatko Jovanovic şi a lui Milos Pesic, BC Timişoara a încercat o revenire pe tabela de marcaj. Prin eforturile depuse în special de către Mladen Pantic şi Marcus Hatten, gazdele au reuşit să anihileze tentativele timişorenilor, sfertul fiind încheiat cu scorul de 77-55.

În ultima parte a meciului, BC Timişoara a realizat un run de 6 la 0 prin care au reuşit să se apropie de orădeni pe tabela de marcaj. Bihorenii au reuşit să-şi continue ulterior seria de puncte marcate în special prin reuşitele lui Rade Markovic, Rareş Paşca, respectiv Daniel Dillon. Partida s-a încheiat cu scorul de 91-66, timişorenii având acum un bilanţ negativ de 5 victorii şi 6 înfrângeri.

De remarcat este faptul că victoria lui CSM-U Oradea s-a datorat în special din pricina rotaţiei folosite de Cristian Achim, rezervele orădenilor acumulând în total 39 de puncte în această partidă.

Cel mai bun jucător al orădenilor a fost Daniel Dillon, jucător care a încheiat partida cu 19 puncte, 6 recuperări şi 6 pase decisive, având un indice al eficienţei de 26. De cealaltă parte, Zlatko Jovanovic a încheiat partida cu 21 puncte şi 7 pase decisive, având un coeficient de 19 al eficienţei. De remarcat la Zlatko este faptul că acesta a evoluat în această partidă 40 de minute.

Aceasta a fost ultima partidă pentru CSM-U Oradea în acest tur de campionat. Etapa următoare bihorenii nu vor juca din cauza numărului impar de echipe aflate în clasamentul Ligii Naţionale. Cât despre formaţia de pe malul râului Bega, aceştia vor disputa ultimul joc din tur în etapa cu numărul 13 pe teren propriu în compania lui CSU Sibiu.

*foto: Roby Boroş

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!