Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari întâlnește pe teren propriu pe ABC Athletic Constanța în prima etapă a LNBM 2018-2019

Andrei Ilie

Andrei Ilie
05.10.2018

CSO Voluntari va întâlni ABC Athletic Constanța în prima etapă a noii ediții a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida se joacă sâmbătă, de la ora 18, la sala Gabriela Szabo. Cele două echipe fac parte din a doua grupă valorică în prima fază a campionatului.

Cele două adversare s-au întâlnit și în ultimul sezon competițional, când aveau alte reguli în ceea ce privește limita de jucători străini. Atunci ABC Athletic Constanța a avut câștig de cauză în ambele confruntări: 71-66 pe terenul celor de la Voluntari și 74-71 pe teren propriu.

Atât pentru CSO Voluntari, cât și pentru ABC Athletic Constanța, această partidă nu reprezintă prima partidă oficială din acest sezon. Ambele formații au evoluat în primul tur al Cupei României. CSO Voluntari a jucat împotriva celor de la CS Agronomia București, echipă de care a dispus cu o dublă victorie: 81-53 pe teren propriu și 85-52 în deplasare, în timp ce ABC Athletic Constanța a reușit să elimine pe Rapid București dupa ce a învins cu 80-48 la Constanța, iar apoi cu 81-57 la București.

De asemenea, față de sezonul trecut, regăsim foarte multe noutăți în ambele loturi.

CSO Voluntari a reușit să transfere următorii jucători străini: Trey Zeigler (jucător care a evoluat în ultima parte a sezonului trecut pentru U-BT Cluj Napoca), Svetozar Popovic (Zlatibor Cajetina), Aaron Nwankwo (Apop Paphou) și Petar Vukovic (Zarkovo Belgrad). Jucătorii români din lot sunt: Robert Marin, Mihai Drăgilă, Cezar Stănescu, Mario Lazăr, Mircea Neagoe, Tudor Gîrbea, Cristian Mâinea, George Farini, Dani Popescu și Vlad Dumitrescu. Totodată, Eugen Ilie va continua pe banca tehnică a celor de la CSO Voluntari.

ABC Athletic Constanța se va putea baza în acest sezon competițional pe următoarele achiziții: Samuel Wasswa Berkelund (Fryshuset), Deondre Ray (BC Delta), Miljan Drekalovic (OKK Belgrad), Alin Andrieș (Cuza Sport Brăila), Brandon Lockhart (Rostock) și Georgian Păun (SCM Timișoara). Lotul este completat de: Andrei Oprean, Alexandru Unitu, Sergiu Ursu, Adrian Trandafir, Daniel Mâinea, Șerban Andrei, Alexandru Lita. Emilian Alexandru Olteanu este antrenorul constănțenilor.

Partida dintre CSO Voluntari și ABC Athletic Constanța va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 18:00, la sala Gabriela Szabo. Brigada de arbitri va fi formată din Dragoș Nicolae, Alexandra Stan și Costin Bogdănescu, iar comisar, Mircea Martiș.

*foto: Baschet Cluj Athletic Constanța facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!