Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSO Voluntari joacă un meci foarte important pe terenul lui CSM Phoenix Galați

David Istrate

David Istrate
01.03.2019

După o lungă pauză prilejuită de acțiunile echipelor naționale, competiția internă s-a reluat astăzi cu patru dueluri. Cu încă două luni rămase din sezonul regulat, unul din cele mai interesante aspecte de urmărit este reprezentat de lupta dintre formațiile ce evoluează în Grupa Galbenă.

În acest moment, a doua grupă valorică este condusă de CS Dinamo Știința București, în timp ce locul al doilea este împărțit de CSO Voluntari și de CSA Steaua București. De aceea, următoarea etapă este una deosebită deoarece după desfășurarea partidelor, cele trei echipe ar putea avea același punctaj. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Steaua București o învinge pe rivala din Capitală și dacă CSO Voluntari se impune la Galați.

În același timp, CSM Phoenix Galați a reușit două victorii și două înfrângeri în Grupa Galbenă și astfel se situează pe locul al 4-lea, cu 6 puncte. Prin urmare, dacă echipa antrenată de Dragan Radovic reușește să câștige și CS Dinamo București se impune în fața Stelei, atunci vor fi trei echipe pe poziția secundă. Așadar, se observă că scenariile sunt foarte multe, iar până la finalul sezonului regulat se mai pot întâmpla multe lucruri. De aceea, fiecare joc contează.

CSO Voluntari și CSM Phoenix Galați nu s-au mai întâlnit până acum, antrenorii celor două tabere neștiind exact la ce să se aștepte. În prima fază a sezonului, CSO Voluntari a jucat în Grupa B, pe care a și reușit să o câștige în fața celor de la CSM Mediaș, ABC Athletic Constanța și CS Cuza Sport Brăila. De partea cealaltă, CSM Phoenix Galați este învingătoarea grupei C. Aceasta a adunat 35 de puncte în prima fază în grupa din care mai făceau parte CSM Târgu Mureș, CSM Sighetu Marmației, CSM Focșani, ACS Târgu Jiu, Rapid București, CSM VKSC Miercurea Ciuc, CS Agronomia București, CS Universitatea Cluj și CN „Aurel Vlaicu” București.

Printre jucătorii cei mai importanți din lotul lui Eugen Ilie se numără Goran Martinic, baschetbalist adus de la Târgu Mureș înaintea partidei cu CSA Steaua București, Trey Zeigler, sportiv ce a evoluat o parte din sezonul precedent la U-BT Cluj-Napoca și Mario Lazăr, un pivot român de 25 de ani. În acest moment, cea mai periculoasă armă a echipei din Voluntari este Ernest Trey Zeigler, care are medii de 20.7 puncte, 5.4 recuperări și 2.2 pase decisive.

Din tabăra adversă, cel mai bun marcator este Phillip de Shon Miller care strânge în medie pe partidă 19.3 puncte, adăugând 4.1 recuperări și 5.1 pase decisive. De asemenea, Marko Perovic are un sezon excelent, contabilizând 18.6 puncte, 5.9 recuperări și 2 pase decisive. În plus, CSM Phoenix Galați se și bazează pe serviciile lui Vlad Corpodean, jucător ce are în acest an competițional următoarele cifre: 11.7 puncte, 8.8 recuperări și 2.8 pase decisive.

Așadar, se anunță un duel extrem de disputat între cele două adversare din Grupa Galbenă. Partida este programată sâmbătă, 2 martie, de la ora 19:30 și nu va fi transmisă pe niciun post de televiziune.

Alexandra Stan, Mircea Șerban și Dragoș Barbu sunt cei trei arbitri ce vor fluiera în duelul de mâine seară, în timp ce comisar va fi Marius Marinescu.

*foto: Facebook - CSO Voluntari 2005 Secția de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!