Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari se impune fără drept de apel în fața celor de la CS Agronomia București

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
26.09.2018

voluntari agronomia

În cursul zilei de miercuri, 26 septembrie, CSO Voluntari a disputat pe teren propriu meciul tur din seria contra celor de la CS Agronomia București din Cupa României. Aceștia s-au impus cu scorul 81-53, după un meci dominat în totalitate.

Partida a început cu un run de 6 puncte reușit CSO Voluntari, prin acțiunile lui  Svetozar Popovic, Tudor Girbea și Cezar Stănescu. Ghiță Balmuș a marcat primele puncte pentru CS Agronomia București, însă Tudor Girbea a înscris imediat după o aruncare de la mare distanță. Partida a continuat printr-un joc destul de echilibrat, însă, elevii lui V. Capusan s-au apropiat la doar 4 puncte, după o serie de acțiuni reușite, încheiată printr-o aruncare de la mare distanță a lui H. Vișan, scor 11-7. Cezar Stănescu a răspuns cu un coș de 2 puncte, la care s-a adăugat o aruncare suplimentară și a refăcut diferența de 7 puncte.Printr-o aruncare de 2 puncte, Șerban Preda a redus deficitul celor de la CS Agronomia București la doar 5 puncte, scor 19-14. Vlad Dumitrescu a impresionat pe finalul acestui prim sfert cu 3 aruncări de la mare distanță consecutive înscrise pentru CSO Voluntari, care au făcut că acesta să se încheie cu un avantaj de 9 puncte pentru aceștia, 25-16.

Sfertul doi a debutat cu un răspuns al celor de la CS Agronomia București, prin Matei Bodea, ce a marcat un coș de 3 puncte, scor 25-19. Alexandru Lazăr a contribuit, de asemenea, la încercarea de revenire a oaspeților, printr-un coș de 2 puncte. Cei de la CSO Voluntari au răspuns imediat cu un run de 10 puncte. Aceștia au arătat, astfel, un joc colectiv foarte bun, întrucât cele 5 coșuri de 2 puncte au fost marcate de 5 jucători diferiți, scor 35-21. După 5 minute fără punct înscris, Alexandru Lazăr a reușit să oprească seria negativă a celor de la CS Agronomia București, printr-o aruncare de 2 puncte. CSO Voluntari a continuat să marcheze, iar spre finalul reprizei, Dani Popescu a fost faultat pe o aruncare de la mare distanță, reușind 2 aruncări din 3, scor 41-24. Această a fost și cea mai mare diferență înregistrată până acum în această partidă. Prima repriză s-a încheiat cu un coș de 2 puncte al lui Matei Bodea pentru CS Agronomia București.Astfel, gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj de 15 puncte, scor 41-26.

A doua repriză a debutat cu o serie de ratări de ambele părți. După aproape 2 minute fără coș marcat, Mario Lazăr a reușit un coș cu fault pentru CSO Voluntari, care continuă să își mărească ecartul. După încă un coș de 2 puncte înscris de Mircea Neagoe, diferența devine de 20 de puncte, scor 46-26. Partida a continuat destul de echilibrat, ambele echipe având 3 minute de joc la un nivel slab din punct de vedere ofensiv, reușind să marcheze pe tabela doar prin intermediul unor aruncări de la linia de libere. CSO Voluntari a revenit la un nivel mai bun de joc și au reușit să mărească diferența la 28 de puncte, prin acțiunile acelorași Mircea Neagoe, Mario Lazăr, dar și Cristi Mainea și Aron Nwankwo, scor 56-28.Cei de la CS Agronomia București au mai reușit o singură liberă marcată în acest sfert, prin Ghiță Balmuș. Sfertul al treilea s-a încheiat cu două acțiuni reușite de Aron Nwankwo, fără răspuns al celor de la CS Agronomia București, scor 61-31.

Ultimul sfert a debutat cu o aruncare de la mare distanță reușită de Filip Macavei pentru CS Agronomia București, scor 61-34.Cezar Stănescu și Svetozar Popovici au refăcut diferența de 31 de puncte prin 2 coșuri de 2 puncte înscrise. Aron Nwankwo și Cristian Mainea au reușit un joc foarte bun pentru gazde, fiind singurii marcatori ai acestora timp de câteva atacuri. Hara Vișan a reușit să înscrie 2 puncte pentru CS Agronomia București, scor 70-38. Cristian Mainea a impresionat imediat după cu o aruncare de la mare distanță, la care a fost faultat, și astfel a reușit să marcheze 3 aruncări din maximul de 3, moment în care, după o ratare a lui Hara Vișan de la CS Agronomia și o recuperare a lui Vlad Dumitrescu, a aruncat de la mare distanță, de dată această reușită.Această acțiune a dus la cea mai mare diferență de până acum, CS Agronomia București fiind condusă la 38 de puncte. Hara Vișan a luat partida pe cont propriu și a reușit să mai reducă din acest deficit imposibil de întors, cu 3 minute înainte de final. Acesta a înscris 2 coșuri de 2 puncte consecutive, dintre care la unul a fost și faultat, cu o liberă înscrisă, iar după un ajutor de la colegul sau Filip Macavei, ce a reușit 2 puncte, Hara Vișan a mai înscris 5 puncte, printr-o aruncvare de la mare distanță și un lay up, scor 78-51. Spre finalul sfertului, Ghiță Balmuș și-a mai trecut în cont 2 puncte.

Partida s-a încheiat cu 2 libere înscrise de Petar Vukovic pentru CSO Voluntari, scor 81-53.

Astfel, CSO Voluntari pornește cu prima șansă de calificare în următoarea etapă în Cupa României înainte de returul pe terenul celor de la CS Agronomia București.

De la CSO Voluntari s-au remarcat: Cezar Stănescu (9 puncte, o recuperare, 6 pase decisive), Cristian Mainea (12 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive) și Aron Nwankwo (10 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă).

De cealalată parte, cei mai buni jucători ai celor de la CS Agronomia București au ieșit în evidență: Hara Vișan (19 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă), Filip Macavei ( 9 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Ghiță Balmuș (11 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive).

*foto: facebook CSO Voluntari

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii