Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia și-a retras satelitul din Liga 1

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.12.2017

CSU 2 Alba Iulia este a doua formație retrasă din eșalonul secund în acest sezon. Prima echipă care nu a participat a fost Phoenix 2 Galați, dar acolo a fost retrasă și formația din Liga Națională. În cazul clubului din Cetatea Unirii, doar satelitul nu a onorat competiția, în timp ce prima echipă continuă în LNBF.

Cluburile din primul eșalon sunt obligate să aibă satelit în Liga 1. Deși au fost multe voci care au contestat această obligativitate, până la urmă majoritatea cluburilor s-au conformat. La Galați s-a sacrificat întreaga secție feminină de senioare, inclusiv satelitul.

În cazul celor din Alba Iulia, meciurile din primele etape au apărut fără dată de desfășurare, iar altele au fost amânate pentru luna decembrie. Până la urmă adversarii au fost anunțați că CSU 2 s-a retras, iar meciurile acestei echipe au dispărut complet din programul de pe site. Formația secundă a celor de la CSU a fost repartizată în grupa 2 alături de trei formații cu drept de promovare și doi sateliți.

CSU va trebui să plătească 10.000 de euro pentru această retragere. De asemenea, va avea voie să înscrie maxim 2 jucătoare străine pe foaia de joc în sezonul viitor al Ligii Naționale pe care îl va începe cu -3 puncte.

Iată ce scrie în regulamentul Ligii Naționale:

b) Penalități - În cazul în care una dintre echipele satelit nu se înscrie sau se retrage din competiție pe parcursul acesteia, echipa de LNBF a aceluiași club va fi sancționată astfel:

- Dacă o echipa de LNBF deja înscrisă în Liga I decide să nu mai participe în competiția respectivă atunci ea va fi penalizată astfel:

- Amendă de 2500 euro, dacă se retrage înainte de tragerea la sorți sau formarea grupelor;

- Amendă 5000 euro, dacă se retrage dupa tragerea la sorți (formarea grupelor) dar înainte să

înceapă competiția;

- Amendă de 10 000 euro dacă se retrage după începerea competiției;

- În plus, echipa respectivă, în sezonul competițional următor de LNBF, va fi depunctată cu 3

puncte și va fi obligată să joace cu maxim 2 jucătoare străine înregistrate pe foaia de arbitraj. 

*foto: Sorin Stanciu (Facebook CSU Alba Iulia)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!