Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia a oprit seria de înfrângeri din campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2018

CSU Alba Iulia a pus capăt seriei de 7 înfrângeri în campionat. Alb-albastrele s-au impus cu 83-54 în fața celor de la Sirius Târgu Mureș, pe sferturi: 24-19, 22-10, 24-11 și 13-14.

Alb-albastrele aveau ultima victorie în ultima etapă din decembrie, în timp ce mureșencele nu au mai câștigat din octombrie, din a doua etapă. Manuel Rodriguez le-a trimis în 5-ul de start pe Fodor, Fleșer, January, Crăciun și Fleming. Ionel Brustur a început partida cu Pop, Radu, Meszaros, Gal și Beldian.

La prima pauză scorul era 24-19. Alb-roșiile s-au apropiat la două lungimi, 26-24. Meszaros a iesit accidentată, dar a revenit ulterior. După acel moment de întrerupere, în care a ieșit căpitanul mureșencelor, CSU a reușit un run de 16 puncte, cu care s-a distanțat decisiv. Scorul la jumătatea partidei era 46-29. Ecartul a fost de 30 de lungimi la ultima pauză, 70-40. Ultima perioadă de joc le-a revenit mureșencelor pentru un punct. S-a încheiat 83-54 și CSU a obținut primul succes în campionat în 2018.

Jessica January a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, la care a dăugat 8 recuperări și 5 pase decisive. Alte trei jucătoare de la Alba Iulia au fost în double-digits: Arsenic cu 17 puncte, Fleming cu 14 și Fodor cu 11 puncte. Pentru CSU au mai înscris: Cutaș 9 puncte, Crăciun 8 și Fleșer 6 puncte.

Kata Meszaros a fost din nou cea mai bună marcatoare de la Sirius, cu 17 puncte la care adăugat 7 recuperări. De la alb-roșii au mai înscris: Beldian 12 puncte, Gal 12, Pop 7, Radu 3 și Feiseș 3 puncte.

Alb-albastrele au făcut diferența cu 54 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 14. 23-8 a fost scorul la puncte marcate după mingi pierdute. A fost o distanță mare și la recuperare, cu 47 în dreptul celor de la CSU și 26 pentru alb-roșii.

Pentru Sirius a fost ultimul meci în această ediție de campionat, pentru că a încheiat pe locul 9. CSU Alba Iulia va juca în primul tur al play-off-ului cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Primul meci din play-off va fi în 23 martie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!