Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia a rămas, din nou, cu 3 jucătoare străine

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.03.2018

Ashley Morrissette a plecat de la CSU Alba Iulia după ce la turneul de la Oradea nu a jucat, motivul oficial fiind o accidentare la gleznă. Americanca a decis să părăsească echipa înainte de startul play-off-ului.

Antrenorul Manuel Rodriguez declara pentru site-ul nostru, după primul meci din play-off, că echipa sa este afectată de probleme externe și nu putea face mai multe în duelul cu campioana. Spaniolul a anunțat plecarea jucătoarei cu cea mai mare medie de puncte din echipa sa.

„Morrissette a decis să părăsească echipa, fiind în acord unilateral cu clubul”, declara Rodriguez.

Ashley Morrissette a jucat 32 de minute/meci pentru CSU în 12 partide din campionat. A avut medii de 17.6 puncte, 2.8 recuperări, 2.1 pase decisive, 3.8 mingi pierdute și 2.2 intercepții, pentru 11.5 eficiență medie. Americanca este a 5-a stranieră care părăsește echipa în acest sezon agitat din punct de vedere al componenței lotului.

Alb-albastrele au început schimbările încă înainte de startul campionatului, după eliminarea din cupă. Atunci a fost trimis acasă antrenorul Vladimir Ivankovic și în locul său a fost adus spaniolul Manuel Rodriguez.

De asemenea, s-a renunțat la Marija Radovic care a fost pe foaia de joc la cele două meciuri din dubla cu Phoenix, dar nu a intrat. În locul său a venit Ana Radovic.

Următoarea pe lista plecărilor a fost Leticia Lerma. Aceasta a marcat 12 și 16 puncte în meciurile din primul tur al cupei, dar a jucat puțin în prima etapă din campionat, când CSU a pierdut la 40 de puncte la Alexandria. Lerma a petrecut în teren doar 12:12 minute și a înscris 4 puncte. Americanca a părăsit formația din Cetatea Unirii după doar 3 partide și i-a făcut loc lui Ashley Morrissette. Fundașul s-a pregătit în presezon cu Olimpia CSU Brașov, dar s-a renunțat la ea.

Între timp s-a alăturat și Alina Crăciun echipei, după retragerea celor de la Phoenix. Formația lui Manuel Rodriguez a avut câteva rezultate importante, inclusiv victoriile de acasă cu CSM Satu Mare și CSBT Alexandria. A venit apoi sincopa de la trecerea în 2018, de când alb-albastrele s-au confruntat cu multe probleme, mai ales medicale, și au câștigat un singur meci în campionat.

A fost și acel episod cu punctul de înfrângere pierdut la masa verde pentru că nu s-a plătit amenda de la tehnicul lui Cutaș, care a jucat în partida cu Olimpia CSU Brașov. Au fost și două meciuri pierdute la limită, cu coș încasat în ultima secundă. CSU a căzut pe 8 la finalul primei faze a sezonului regulat. De asemenea, clubul și-a retras satelitul din Liga 1 în luna noiembrie, ceea ce a atras o sancțiune din partea federației. Pe lângă amendă, echipa va putea înscrie doar două straniere pe foaia de joc în primul eșalon, în sezonul viitor.

Alb-albastrele au mai pierdut două straniere în pauza dintre ultima etapă a primei faze din campionat și Final 8-ul Cupei României. Echipa a ajuns la turneul final, deși a fost eliminată de Phoenix, profitând de retragerea gălățencelor.

Ana Radovic și Leija Omerbasic sunt cele două jucătoare care au părăsit gruparea în acea pauză. Ana Radovic era cea mai bună recuperatoare a echipei, cu o medie de 8.4 recuperări/meci. Pivotul a jucat în 14 meciuri de campionat pentru CSU Alba Iulia, 32:38 minute/meci, cu medii de 13 puncte, 1.9 pase decisive și 15 eficiență medie. Radovic a rămas în Liga Națională, la Brașov. Leija Omerbasic a jucat tot în 14 partide, cu 2.8 puncte, 2 recuperări și 2.1 eficiență medie în 16:43 minute.

După ce au mers la cupă cu o rotație scurtă, având doar trei straniere, oficialii echipei din Alba Iulia au adus două jucătoare înainte de finalul perioadei de transfer. Kristina Arsenic și Georgiana Plăvițu s-au alăturat lotului. A urmat Final 4-ul Ligii Europei Centrale, iar apoi CSU a jucat la turneul grupei 6-9, la Oradea.

Manuel Rodriguez nu a putut conta pe Ashley Morrissette la cele trei meciuri de la Arena Antonio Alexe. Fundașul a fost la sală, dar nu s-a echipat. Motivul oficial a fost o accidentare la gleznă. În săptămâna de după turneu, Morrissette a devenit a 5-a stranieră care a părăsit echipa, după Marija Radovic, Leticia Lerma, Ana Radovic și Leija Omerbasic. Doar Jessica January și Tyshara Fleming au rămas la CSU din cele cinci straniere care au fost aduse în vară, la revenirea în Liga Națională.  

CSU Alba Iulia joacă marți următorul meci din campionat, de la ora 12. Este a doua partidă din primul tur de play-off, în fața campioanei ACS Sepsi SIC.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!