Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia a transferat două sportive autohtone şi o canadiancă

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
18.07.2014

CSU Alba-Iulia continuă să-și întărească lotul în vederea participării în Euroliga feminină. Formația din orașul unirii a reușit acontarea a trei jucătoare. Este vorba despre canadianca Wumi Agunbiade, respectiv româncele Marta Fodor și Dora Ardelean.

Agunbiade (foto), componentă a lotului de senioare al Canadei, evoluează pe postul de extremă și se află înainte primului sezon în Europa. Aceasta are 22 de ani, măsoara 188 de centimetri și a jucat până acum în WBB, unde a avut un ultim sezon foarte bun la universitatea Duquense Dukes. În 30 de meciuri, Wumi a avut medii de 15.5 puncte și 7.6 recuperări, cu 50.3% la aruncările de două puncte, 37% din afara semicercului și 66.8% la libere.

În ceea ce le privește pe Fodor și Ardelean, cele două baschetbaliste vin de la BCM Danzio Timișoara. Marta Fodor a marcat, în medie, câte 6.8 puncte și a recuperat câte 2.6 puncte pe meci în ultimul sezon din LNBF. În ceea ce o privește pe Dora Ardelean, sportiva a evoluat în această vară la CE U20 de la Sofia, unde a fost jucătoarea cu cele mai bune prestații dintre tricolore. În cele 9 confruntări, Dora a avut medii de 9.8 puncte și 7.4 recuperări.

Următoarea țintă pe lista de transferuri a ardelenilor este Adrijana Knezevic, MVP-ul din ultima ediție a campionatului Serbiei, unde a evoluat pentru Spartak Subotica. Aceasta este fundaș și are 27 de ani. Înainte să revină în țara sa natală, Knezevic a acumulat o vastă experiență europeană, trecând pe la echipe precum Toulouse (Franţa), Gdynia (Polonia), Villeneuve (Franţa), Mariana şi Grad Canaria (Spania).

Președintele lui CSU, Bogdan Duma, a vorbit pentru despre înțelegerile cu noile jucătoare, dar și despre șansele veniri lui Knezevic. ”Am semnat contracte valabile pentru un sezon şi deocamdată ne oprim aici cu campania de transferuri până la limpezirea situaţiei cu participarea în Euroleague. Baschetbalista (n.r. Adrijana Knezevic) are şi o propunere din Rusia, dar ar prefera să joace în România, sub comanda lui Popov. Sunt şanse mari să semnăm, de fapt 100 la sută parafăm contractul dacă evoluăm în Euroleague”, a declarat acesta pentru ziarulunirea.ro.

foto: flash-agency.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!