Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia obține prima victorie în campionat, la a treia încercare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.10.2017

Gazdele de la CSU Alba Iulia au condus tot meciul, trecându-și în cont primul succes în această ediție a Ligii Naționale. A fost 80-64 pentru CSU, pe sferturi: 23-11, 23-20, 19-16 și 15-17. Noua achiziție a formației din Cetatea Unirii, Morrissette, a contribuit cu 20 de puncte.

Manuel Angel Rodriguez le-a trimis în 5-ul de start pe Fodor, Fleșer, January, Fleming și Radovic. Ionel Brustur a răspuns cu Lawrence, Robinson, Pop, Beldian și Mitov. Gazdele au preluat conducerea în primul minut și nu au cedat-o până la final. La jumătatea primului sfert s-a înregistrat un ecart de 6 lungimi pentru CSU, dublat la prima pauză când scorul a fost 23-11. La pauza mare tabela sălii Universității arăta 46-31, iar ultimul sfert a început de la 65-47. Ecartul maxim a fost de 24 de puncte, în a doua jumătate a ultimei perioade de joc. Mureșencele au micșorat diferența după ce au înscris ultimele 8 puncte ale meciului. S-a încheiat 80-64 și CSU Alba Iulia a obținut prima victorie în actuala ediție a Ligii Naționale, după ce a pierdut ambele meciuri din primele două etape. UPM BC Sirius Târgu Mureș a suferit primul eșec din campionat după ce a început cu două victorii.

Schimbările din lotul fostei vicecampioane au dat roade. Cele două sportive aduse după eșecul din cupă au fost cele mai bune marcatoare de la CSU Alba Iulia. Ashley Morrissette, anunțată în săptămâna premergătoare partidei, a încheiat partida cu 20 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, având 25 eficiență. Radovic a încheiat  partida cu 17 puncte și 8 recuperări. Pentru gazde au mai înscris: January 14 puncte (6 recuperări), Fleming 11 puncte (7 recuperări), Fodor 8 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri), Cutaș 6 puncte, iar Omerbasic și Ignat și-au trecut în cont câte 2 puncte.  

Angel Robinson, căpitanul mureșencelor, a fost coșghetera partidei cu 26 de  puncte. Pentru UPM BC Sirius Târgu Mureș au mai înscris: Williams 10 puncte, Gal 9, Lawrence 8 puncte (5 recuperări), Beldian 5 puncte, Mitov 3 puncte (5 recuperări)  și Pop 3 puncte.

Ambele formații au înscris de 7 ori de după semicerc, dar gazdele au fost mai precise, având doar 13 încercări (53,8%), în timp ce oaspetele au  aruncat de 27 de ori de la distanță (25,9%). Diferența au făcut-o cele 10 reușite de două puncte în plus ale formației din Alba Iulia, care a înscris 36 de puncte din spațiul de trei secunde, cu 10 mai  mult ca adversarele. Alb-albastrele au fost superioare și la recuperări, 41-28.

CSU Alba Iulia va juca în primul meci al etapei următoare, în devans. Elevele lui Manuel Rodriguez se deplasează la Brașov pentru o dublă cu Olimpia. Miercuri, 18 octombrie, cele două joacă în partida din etapa a 4-a a Ligii Naționale, iar o zi mai târziu se  întâlnesc în Liga Europei Centrale. Pentru UPM BC Sirius Târgu Mureș urmează o deplasare la CSM Satu Mare, una din cele două formații cu maximum de puncte. 

*foto: facebook CSU Alba Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!