Stiri

CSU Alba Iulia pleacă de la +19 în lupta pentru calificarea la turneul final al CEWL

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.01.2018

CSU Alba Iulia încheie la Brno meciurile din grupa Ligii Europei Centrale. Formația pregătită de Manuel Rodriguez se va califica la turneul final dacă nu pierde la mai mult de 19 puncte, diferența cu care s-a impus în tur.

Astăzi se dispută ultimul meci din grupa A. CSU Alba Iulia pornește cu prima șansă pentru acontarea celul de-al doilea bilet la Final 4. Alb-albastrele sunt pe doi în grupa A cu 8 puncte (3 victorii/2 înfrângeri). Zabiny Brno este pe trei cu 7 puncte (2/3). Olimpia Brașov conduce grupa cu 11 puncte și este deja calificată la turneul care va avea loc în 3-4 martie.

CSU pornește cu avantajul rezultatului din meciul tur când s-a impus acasă cu 79-60. Echipa din Alba Iulia se va califica și în cazul unei înfrângeri, cu condiția să piardă la mai puțin de 19 puncte.

Gazda pertidei de astăzi este pe 6 în competiția internă, cu 9 victorii și 6 înfrângeri. Cu 24 de puncte este la 8 în urma liderului USK Praga. Zabiny a pierdut în ultima etapă pe terenul celor de la DSK Nymburk, scor 68-61. În runda precedentă, Zabiny s-a impus acasă cu 102-55 cu Technic Brno. Cei de la Zabiny au un lot format în mare parte din tinere autohtone și au doar două straniere.

CSU Alba Iulia nu a cunoscut gustul victoriei de la trecerea în 2018. A pierdut ultimele 4 partide din campionat, două acasă (66-70 cu Olimpia Brașov și 58-60 cu Universitatea Cluj) și două în deplasare (52-76 la Sfântu Gheorghe și 68-77 la Timișoara). Alb-albastrele sunt momentan pe patru în clasament, cu 21 de puncte (6/9), dar vor fi depășite în această seară de Olimpia Brașov care dispută o restanță.

Meciul dintre Zabiny Brno și CSU Alba Iulia se joacă astăzi de la ora locală 18 (19 ora României). 

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!