Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSU Alba Iulia speră la primul succes din campionat în 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2018

Ultimele două clasate joacă astăzi la Arena Antonio Alexe, în ultima zi a turneului grupei 6-9. CSU Alba Iulia poate obține primul succes în acest an calendaristic în LNBF, în fața unei echipe care n-a mai cunoscut gustul victoriei din etapa a 2-a.

Astăzi se joacă ultima etapă din faza a doua a sezonului regulat din campionatul feminin, la turneele de la Alexandria și Oradea. Primul meci programat este cel al ultimelor clasate, CSU Alba Iulia și UPM BC Sirius Târgu Mureș.

Cele două echipe sunt despărțite de patru puncte în clasament. CSU Alba Iulia este pe 8 cu 23 de puncte (6 victorii/12 înfrângeri). Sirius este pe ultima poziție cu 19 puncte (1/17). Pentru mureșence este ultima partidă din acest sezon, fiind singurele car nu vor evolua în play-off.

Formația lui Ionel Brustur a rămas fără jucătoare străine și are în lot multe tinere, cu Kata Meszaros căpitan. CSU Alba Iulia a rămas cu patru straniere după despărțirile de Radovic și Omerbasic și aducerea lui Arsenic.

Ambele echipe au pierdut în primele două meciuri de la Oradea. Albaiuliencele au fost învinse cu 47-66 de CS SCM Timișoara și 45-69 cu FCC ICIM Arad. Ashley Morrissette n-a jucat în nici unul din cele două meciuri. Alb-albastrele au obținut ultimul succes în campionat în fața mureșencelor, în 28 decembrie. A fost 69-65 pentru CSU, la Târgu Mureș.

Sirius a pierdut cu 44-81 în prima partidă de la Arena Antonio Alexe, cu FCC ICIM Arad, iar în a doua zi a cedat cu 49-68 în fața celor de la CS SCM Timișoara. Mureșencele nu au mai câștigat din etapa a doua, în luna octombrie.

Va fi doar a treia întâlnire oficială între cele două echipe. Asta pentru că Sirius a debutat în Liga Națională în sezonul în care CSU a jucat în liga secundă, deși era vicecampioană. Cele două dueluri directe au avut loc în acest sezon. Și în tur a fost o victorie pentru alb-albastre, 80-64.

Meciul dintre CSU Alba Iulia și UPM BC Sirius Târgu Mureș se joacă astăzi, de la ora 16, la Arena Antonio Alexe. Vor arbitra: Andrada Csender, Dan Narcis și Tiberiu Șerbulea. Comisar va fi Radu Vaida.

*foto: ziarulunirea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!