Stiri Cupa României Masculin

CSU Asesoft Ploiești câștigă manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României în fața lui BC Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.03.2015

CSU Asesoft Ploiești s-a impus în fața lui BC Timișoara în partida tur din sferturile de finală ale Cupei României. Campioana României și-a asigurat un avantaj de 8 puncte la capătul unui meci foarte echilibrat.

Primul sfert a fost unul de încălzire pentru cele două echipe în care s-au neutralizat reciproc. După 3 minute de joc oaspeții erau în avantaj, 3-4. Szijarto și Pelekanos cu 5 puncte marcate la rând au dus echipa gazdă la conducere. Diferența s-a păstrat pe tot parcursul sfertului la maxim două posesii în favoarea ploieștenilor. La ultima fază a actului inaugural, Zoran Milencovici a înscris o triplă pentru scorul de 16-16. BC Timișoara a deschis mai bine sfertul secund și a marcat primele 5 puncte prin Pesic și Persic. Bozhidar Avramov a suferit o accidentare în starul actului secund și a părăsit parchetul pe targă. Gazdele au replicat cu un parțial de 8-0 cu care au dus scorul la 24-21. Echipele au continuat să meargă umăr la umăr, fără ca diferența să crească la mai mult de o posesie. Ultimul minut și jumătate al primei reprize a fost unul exploziv. Asesoft a marcat în acest interval 9 puncte, primind numai 5. Astfel la cabine s-a intrat cu scorul de 37-34 în favoarea lui CSU Asesoft Ploiești.

Repriza secundă a demarat în aceiași notă ca și prima. Cele două echipe au continuat jocul echilibrat. După 5 minute din sfertul trei, scorul era 52-20 pentru gazde, după ce Zlatko Jovanovic a transformat două libere. Asesoft s-a desprins după un run de 7 puncte alimentat de Pelekanos și Zigeranovic. Diferența a ajuns pentru prima dată la 10 puncte după o reușită a lui Michalis Pelekanos, care a dus scorul la 65-55. Sfertul s-a încheiat cu un parțial de 4-2 pentru timișoreni și cu o aruncare de la 3 puncte ratată de Vladimir Tica în ultima secundă. Sfertul decisiv a început excelent pentru oaspeți care cu un joc mai eficient au reușit să egaleze la 74 cu 4 minute rămase până la final. Ivan Zigernovic și-a intrat în ritm și a marcat 6 puncte la rând pentru gazde. Milencovici și Flowers au făcut ca scorul să devină 82-76 înaintea ultimului minut. Runkauskas a ratat o triplă după care l-a faultat pe Persic. Bosniacul a transformat o singură aruncare. La ultima fază, Marius Runkauskas a înscris un coș de trei puncte cu care a stabilit scorul final, 85-77 pentru CSU Asesoft Ploiești după prima manșă cu BC Timișoara din sferturile de finală ale Cupei României.

Remarcații partidei:
Asesoft: Ivan Zigeranovic 20 de puncte și 6 recuperări; Michalis Pelekanos 17 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive; Marius Runkauskas 16 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive; Jonte Flowers 15 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive.
Timișoara: Zlatko Joavanovic 24 de puncte, o recuperare și 2 pase decisive; Boogdan Popescu 12 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive; Dalibor Persic 11 puncte și 8 recuperări.

CSU Asesoft Ploiești a luat prima opțiune pentru calificare în Final Four-ul Cupei României după acest succes în fața lui BC Timișoara. Cu siguranță această diferență nu este una decisivă iar lupta finală pentru calificare se va da pe 24 martie pe Bega.

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!