Stiri

CSU Asesoft Ploiești nu repetă minunea în fața Valenciei

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.01.2015

CSU Asesoft Ploiești a făcut un nou joc bun în fața Valenciei dar de această dată s-a văzut înfrântă. Echipa ploieșteană nu a putut face față unei ofensive explozive pusă în practică de iberici. Partida a fost una spectaculoasă cu multe coșuri de la distanță de ambele părți.

Valencia deschide meciul în forță iar Dubljevic marchează o triplă. La celălalt panou, Jarvis Hayes îl imită și egalează. Concursul aruncărilor de la distanță este continuat de Rafa Martinez care duce scorul la 3-6. Oaspeții izbutesc să se desprindă la două posesii după un coș din spațiul de 3 secunde al lui Dubljevic, scor 5-11. Asesoft nu a mai găsit drumul spre coș iar Harangody cu un coș de la distanță a dus scorul al 5-14, forțându-l pe Vladimir Arnautovic să ceară primul time-out al partidei. După un three point play al lui Hayes, tirul de la distanță a continuat să funcționeze pe iberici iar Martinez mai marca o dată de la distanță pentru scorul de 8-19. Spanioli au fost de neoprit și au dus scorul la 10-24 înainte de jumătatea actului. Campioana României a revenit în joc după un coș de 3 puncte marca Marius Runkauskas și un fault antisportiv la Flowers scorul a devenit 21-26. După revenire, ploieștenii nu au mai găsit drumul spre coș permiţând oaspeților să se desprindă din nou, 21-32. Jocul ofensiv al ibericilor a fost mai mult decât remarcabil, aceștia marcând 40 de puncte în mai puțin de 10 minute. Marius Runkauskas cu un buzzer beater a stabilit scorul primului sfert 30-42. Sfertul secund a început la fel de bine de Valencia care după un atac ratat de Asesoft a marcat, cum altfel decât de la mare distanță. Mohammed a adus primele 2 puncte pentru echipa noastră în secvență secundă. La jumătatea sfertului doi, Asesoft a revenit la o diferență mai mic de 10 puncte, 37-45, după un coș de la mare distanță al lui Flowers. Carles Duran, antrenorul Valenciei a solicitat imediat timp de odihnă. Replica oaspeților a venit, cum altfel, decât cu un coș de la distanță de această dată autor fiind Romain Sato. Jocul celor două echipe din spatele semicercului de la 3 puncte a continuat să fie la înălțime. După o triplă a oaspeților, Hayes a răspuns pentru a duce scorul 44-51. Spanioli și-au continuat seria ofensivă cu câteva libere marcate. Runkauskas cu un coș de 9 metri a redus din handicap, 47-54. Fără timp de răgaz, oaspeții au contraacart ducând scorul la 47-59, cu 2 minute rămase din prima repriză. Până la finalul primelor 20 de minute Valencia și-a păstrat avantajul iar la cabine se intra cu scorul de 49-61.

Alhaji Mohammed a ratat primul atac pentru CSU Asesoft Ploiești. La celălalt panou, Romain Sato a marcat după o recuperare ofensivă. O noua ratare pentru echipa noastră, penalizată imediat printr-o triplă de iberici iar scorul devenea 49-66. Ploieștenii nu s-au regăsit și scorul a ajuns la 49-71. Diferența a fost redusă de Gerald Lee care a marcat din spațiul de 3 secunde. După ce spanioli au trecut din nou la peste 20 de puncte diferență, Runkauskas au mai readus speranțele în trupa ploieșteană după un coș de la distanță. Oaspeții au continuat să fie letali de la mare distanță și nu au permis astfel gazdelor să reducă din handicap. În finalul sfertului, diferența a mai scăzut iar campioana României mai avea de recuperat 16 puncte înaintea ultimul sfert, scorul fiind 69-85. Actul decisiv a început cu un capac de zile mare al lui Cooper la Loncar. Echipa noastră a marcat prima prin Jarvis Hayes după ce americanul a făcut și recuperarea ofensivă. Diferența din păcate s-a păstrat la nivelul celor 16 și după mai bine de 3 minute scurse din sfertul patru. Cu 5 minute rămase de joc, Plekanos marca după fentă și făcea ca tabela să indice scorul de 75-91. Spaniolii au ratat un atac, Runakuskas a marcat pentru Asesoft iar antrenorul oaspeților a cerut din nou time-out. După timpul de odihnă ambele echipe au ratat câte două atacuri. Echipa lui Vladimir Arnautovic nu a mai putut surmonta deficitul și s-a recunoscut învinsă cu scorul de 84-100.

După acest eșec, CSU Asesoft Ploiești are un record de o victorie și 3 înfrângeri în Grupa N în timp ce Valencia a ajuns la 2 victorii și 2 înfrângeri.

*Foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!