Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești se desprinde în finala cu BC Mureș, 2-0 la general după meciurile de la Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.05.2015

CSU Asesoft Ploiești

LNBM

Finala

Meci 2

81-67

BC Mureș Târgu Mureș
2-0 Statistica 0-2

CSU Asesoft Ploiești și-a apărat avantajul terenului propriu în primele două partide jucate acasă. Echipa condusă de Sasa Ocokoljic a trecut și în meciul 2 de BC Mureș. Chiar dacă pentru ardeleni a revenit Filip Adamovic, prezența acestuia nu a fost suficientă pentru ca „tigri” să egaleze serie din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. După 81-67 în meciul secund, CSU Asesoft Ploiești se află la un succes distanță de cel de al 11-lea titlu de campioană din istoria clubului.

Primul angajament a fost câștigat de BC Mureș prin Ousmane Barro, iar Filip Adamovic a ratat atacul rezultat. Nici gazdele nu au fructificat primul și primul coș al meciului a fost marcat de Peciukas de la mare distanță. Burlacu a pus primele puncte pentru Asesoft după care Ivanovic la celălalt panou a mai marcat o triplă, 2-6. Mureșenii au continuat startul bun și au mai marcat 4 puncte la rând forțându-l pe Sasa Ocokoljic să ceară primul timp de odihnă al meciului. Burlacu și Flowers au dus scorul la 6-10 însă Barro după o recuperare i-a pedepsit pe ploieșteni. BC Mureș s-a desprins la 7-17 după un coș al lui Ivanovic. Jonte Flowers a marcat o triplă în replică după o pasă greșită a lui Barro. Asesoft nu a mai primit coșuri ușoare și s-a apropiat la o posesie, 16-19, cu un minut rămas din primul sfert. Până la finalul sfertului fiecare echipa a mai adăugat câte 2 puncte.

După primul atac al sfertului secund gazdele au egalat prin Michalis Pelekanos. Jocul excelent în tranziție le-a permis mureșenilor să revină din nou în avantaj, 24-29. Gazdele au trecut în avantaj pentru prima dată după un run de 6-0, susținut de Zigeranovic și Runkauskas. Asesoft a preluat controlul partidei și a rămas în avantaj o perioadă bună iar cu 3 minute rămase din prima repriză avea 38-34. Mureșul a egalat după o liberă a lui Dykes și un coș de la mare distanță a lui Filip Adamovic. Cătălin Burlacu a înscris superb de la 3 puncte după fentă. Ploieștenii au plimbat foarte bine mingea iar Flowers liber a marcat 3 puncte pentru 45-42 înaintea ultimei posesii a reprizei. Mureșenii nu au reușit nimic la ultimul atac iar acela a fost scorul pauzei.

BC Mureș a început sfertul cu un atac ratat. Asesoftul i-a imitat pe oaspeți, iar primele puncte ale sfertului au venit de la Peciukas care a marcat de la 3 puncte. Asesoftul nu marcat în primele 2 minute ale sfertului iar mureșenii s-au dus la 45-48. Levi Szijarto a adus primele puncte pentru prahoveni în secvența secundă după coș pe pătrundere. Ritmul partidei a devenit mult mai alert decât în prima parte însă echilibrul se menținea. După jumătatea sfertului Marius Runkauskas a detonat o bombă de la 3 puncte pentru 59-58 iar oaspeții solicitau timp ce odihnă. Elevii lui Audrius Prakuraitis au găsit tot mai greu drumul spre coș, facilitând o desprindere a ploieștenilor, 65-60 cu un minut rămas din actul trei. Până la finalul sfertului mureșenii nu a mai marcat în timp ce gazdele au mai pus 2 puncte înaintea ultimelor 10 minute.

În primul minut al sfertului decisiv cele două echipe nu au găsit drumul spre coș. Primii care au marcat au fost mureșenii după un tip in al lui Ousmane Barro. Ivan Zigeranovic din pasa lui Runkauskas a replicat pentru gazde. Tabela a rămas înțepenită la 69-62 mai bine de 2 minute. Cele două echipe au continuat să rateze și scorul rămânea același și în partea secundă a sfertului patru. Kyndall Dykes a spart gheața transformând o singură liberă după ce a fost faultat de Zigeranovic. Ploieștenii s-au desprins la 10 puncte, apatia ofensivă a mureșenilor continuând. Cu 10 puncte avantaj înaintea ultimelor 2 minute, ploieștenii au gestionat foarte bine finalul pentru a se impune cu scorul de 81-67.

Remarcații partidei:

Asesoft: Marius Runkaskas 20 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive; Jonte Flowers 18 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive; Ivan Zigeranovic 14 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă.

Mureș: Ousmane Barro 15 puncte, 13 recuperări și 2 pase decisive; Kyndall Dykes 15 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă; Peciukas și Gajovic câte 10 puncte fiecare.

20 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    ...
    E gata...felicitari ploiesti..

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    Felicitari!
    Ocokoljic a facut o echipa foarte diferita de vechiul Asesoft. Poate ca arbitrii mai fac una alta, dar echipa este agresiva, implicata, umila si eficienta. Asa cum arata la acest moment, BC Mures nu poate sa le tina piept

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Finala fara istoric... cel putin deocamdata
    Cam atat despre gloria Muresului. Au inceput play-off-ul in forta, au sters cu noi pe jos - indiferent de lucraturile interne de la U-BT meritul nu li se poate lua - apoi au facut instructie cu Steaua dar i-a adus cu picioarele pe pamant Ploiestiul. Credeam ca vor defila si in finala, dar Asesoft a fost cu o clasa peste. Cel putin in meciul 2 Gajovic, Peciukas si Ivanovic au fost de nerecunoscut!
    Cred ca Asesoft se indreapta spre un nou titlu. De data asta fara ajutorul arbitrilor.
    Asesoft face ce stie mai bine. Atinge forma maxima in fazele superioare ale play-off-ului.

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    Ivanovic
    Trebuie sa remarcam prestatia foarte slaba si dubioasa a capitanului. Ieri a iesit dupa 3 sferturi si astazi a reusit doar 5 pct. Sper sa nu se adevereasca povestile de la Medias pentru ca este unul dintre cei mai talentati jucatori din campionatul nostru.

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    ..
    Da intr-adevăr , cu tot respectul pentru Dado căruia ii doresc sincer multă sănătate , Asesoft anul asta are antrenor . Dar sa știți ca finala chiar nu e încă jucată , aveți o echipa foarte valoroasa si cred ca problema cu adamovic a bulversat puțin echipa , chiar si azi . Nu stiu dacă e asa important respectul meu , dar pentru comentariile voastre si felul in care v-ați exprimat in ultima vreme , voi suporterii si echipa voastră aveți tot respectul meu , lucru pe care cei de la Tg-Jiu l-au pierdut . Chiar nu e totul încheiat si ma bucur ca au putut sa joace toți jucătorii astăzi . Bafta la meciul următor !

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015)
    • YMCA alin67:

      suporteri
      Bucura-te de un nou titlu,castigat in aceeasi maniera ca multe altele si lasa suporterii Tg-Jiului in pace.Nu au nevoie de ceva de la tine. Evident,nefiind din patria baschetului nici nu se pot compara cu voi.Dar,am mai scris-o,cati am fost noi la Trabzon ati fi voi in sala daca ar fi 10 lei biletul. Nu lua pasivitatea suporterilor mureseni si a antrenorului drept o acceptare a superioritatii ploiestenilor,pentru ca nu este cazul. Nu s-a schimbat nimic,arbitraje perverse (atat cat este nevoie),injuraturi usor de citit pe buzele CAPITANULUI la adresa slugilor in gri,comentatori mai mult decat penibili,cateva executii frumoase,multe dintre ele urmare a detasarii si relaxarii asigurate de "cavaleri". GALAGIEEE!!!

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      subscriu
      mafia lui ghita functioneaza....inca! speram ca se va sfarama si asehotzii vor disparea definitiv!!! sa investesti bani furati in baschet, pentru mine nu inseamna progres, ci din contra....reprezinta o tara fara infrastructura, in care valorile sunt inversate!

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      mda....
      am avut dreptate si imperiul de carton se prabuseste!!!! oricine, orice ar zice, mai bine fara corupti si furtisaguri!!!

      cu 8 ani în urmă (18.06.2015)
    Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Vom asista in sfarsit la ridicarea unui trofeu in jungla...insa nu echipa noastra va fi ceea care o va ridica deasupra capului, singurul mister fiind daca se intampla asta dupa meciul 3 sau 4

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești ZZZ:

      Nu e inca jucat
      Meciurile de la Mures nu vor fi usoare. Ramane de vazut ce va fi...

      cu 8 ani în urmă (19.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      final
      Muresul a avut cinstea de a juca ultima finala impotriva Asehotilor! De acum sa vedem ce va urma! Incepe alta era, si noi suntem in direct! E palpitant vara asta, fiecare zi aduce noutati...da, ce noutati!

      cu 8 ani în urmă (19.06.2015)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Ocokoljic
    A fost un jucator exceptional. Si mie mi se pare ca Asesoft joaca altceva cu el drept principal. Pacat ca trebuie sa fie in conditiile astea. Sper ca Dado sa castige meciul vietii sale, cel cu boala. Forza Dado, Forza Aseosft!

    cu 8 ani în urmă (19.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Din pacate...
    ...e cam gata! Cred ca daca Filip juca in primul meci puteam cistiga si porneam cu alt moral in meciul doi. Am vazut comentarii cum ca dl Lajos n-ar fi trebuit sa-si dea demisia. De ce sa nu si-o dea? Asemenea gafe nu se fac nici la nivel de baby si mini baschet, Viza lui Filip nu era expirata de o zi doua ci de 12 zile din data de 6, ziua meciului 3 cu Steaua.Ce daca e de 20 de ani la echipa, trebuie sa mai stea 20? Prea multi bagatori de seama la aceasta echipa care nu fac nimic. An de an avem probleme de asemenea natura,, au fost jucatori care n-au putut juca pentru ca n-au avut viza de intrare in tara, chiar si Sekulovic n-a putut antrena 3,4 etape ca nu a avut viza La acest nivel asa ceva e idnamisibil! Speram sa cistigam meciul 3, ca sa poata avea loc si meciul 4

    cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca Zorca:

      ok
      Total de acord. Aceasta ultima greseala ne costa tare scump, seria putea evolua in favoarea noastra daca juca Adamovic in primul meci.

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gogu :

    alin67
    Probabil ca tu urmaresti alt campionat.Daca voi nu ati reusit sa faceti fata unei echipe de rezerve,ce pretentii aveati sa mergeti mai departe?Spui ca v-au furat arbitrii.Cand?In ce meci?Nu compara tu competitia din nordul Indiei la care ati participat voi,cu spectacolul si rezultatele obtinute de Asesoft I in Eurocup.E diferenta mare.Iar daca,rezervele Asesoftului cistiga campionatul,asta trebuie sa va dea serios de gindit.

    cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • YMCA alin67:

      dimpotriva
      Daca Asesoftul castiga campionatul cu "rezervele" cred ca ar trebui sa va dea voua de gandit si mai ales Organizatiei din Bulevardul Basarabia.In fine,celor care pot face asta. Altfel,n-am inteles ce e cu "competitia din nordul Indiei" dar poate ca ai fost foarte subtil.

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet:

      Alin67
      Vezi ca " rezervele " Asesoftului sunt cu un câștigător de euroliga si jucatori de euroliga si eurocup. Competiții la care voi nu visați. Asta pentru ca Titularii erau ca Jarvis Hayes , pick 12 in draft si cu sute de meciuri in NBA , care avea un salariu lunar cat toată echipa voastră de la Tg Jiu ( si nu zic nimic , jos pălăria pentru rezultate ) si nu te supăra , dar un jucător ca asta , dacă rămânea , fiindcă se vedea de la un meci la altul cum își recapătă forma , in playoff juca ping-Pong cu darby , troupe si toți jucătorii voastri . Nu imi zice mie ca au rămas rezervele ca Titularii au plecat in acb si prima liga din Franța . Unde nu o sa plece niciodată jucători de la voi . Ca au fost plătiți cu bani furați , de asta sa vorbească oamenii legii . Dar nu a plătit Asesoftul sa plece lee in acb , ok ? Daia au bătut rezervele ca dacă erau titulari de care vorbești nici nu mai veneai tu la sala . Gata sunteți mari baschetbaliști după 2 ani cu o echipa frumoasa . Cu banii ăștia furați , acum 10 ani când noi ne uitam la Cupe europene ( asa slabe cum ziceți voi ) tu te încălțai cu fesu si mergeai la pandurii in B . Asa ca nu nu imi spune tu mie ca faceți voi atmosfera in sala aia de 50 de locuri , dacă voiai atmosfera trebuia sa fii ieri la ploiesti . Ca s-au vând mai multe biletele optionale ( respect ) decât aveți voi locuri in sala .

      cu 8 ani în urmă (20.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeal :

    Hai BC Mures
    Cu "rezerve" sau cu titulari, Ploiestiul merita sa aiba 2-0. La Mures va fi cu adevarat atmosfera, ca de fiecare data, si poate cu putin noroc si mai multa concentrare o sa vedem un decisiv la Ploiesti. Hai BC MURES!

    cu 8 ani în urmă (21.05.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    .
    Asta spun si eu , au avut noroc intr-adevar , dar au castigat pe merit primele 2 meciuri si la fel au facut si cu rovinari , cu toate ca si acolo un meci ne-a fost servit pe tava de Constantinides , dar cum ? arbitrii au fosttt!!
    N-ar fi imposibil un meci decisiv , o sa fie greu rau de tot sa luam un meci acolo .

    cu 8 ani în urmă (21.05.2015)
    • YMCA alin67:

      rezerve
      În primul rand, rezerve i-a numit gogu al vostru,eu am pus ghilimele,dar ca sa le vezi și mai ales sa le `citesti` trebuie sa ai ceva ce ție îți lipsește. În al doilea rand, n-am zis nimic de vreo competiție jucata de voi. În al treilea,ați câștigat o gramada de titluri cu ajutorul arbitrilor,ce mai contează unul? În al patrulea rand, eu pot sa spun despre Darby ca e un jucător și un om extraordinar pentru ca l-am văzut jucand și l-am cunoscut, tu despre Hayes poți cel mult sa presupui ca ar fi ceea ce zici ca e (în acest moment).. În ultimul rand , când mă uitam eu acum 28 de ani la Jugoplastika nu știu ce făceai tu, dar și eu aveam aceleași merite la succesele lor ca și tine la cele ale aaehoților lui Ghita de acum 10 ani.

      cu 8 ani în urmă (22.05.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!