Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Asesoft Ploiești se impune fără emoții pe Bega

Marius Petri

Marius Petri
13.12.2014

LNBM
Etapa a XI-a

79 - 98

Sala "Constantin Jude" / DigiSport2 

5 - 5

Fișa meciului

9 - 2

CSU Asesoft Ploiești a înregistrat al patrulea succes consecutiv din Liga Națională în urma jocului disputat în această seară pe terenul bănățenilor de la BC Timișoara, într-o partidă din etapa a XI-a. Odată cu acest rezultat, ploieștenii continuă dominația în confruntările directe contra formației de pe Bega, care nu a beneficiat în acest joc de aportul celui mai important om din ultimele sezoane, Zlatko Jovanovic, prezent pe bancă doar pentru a-și încuraja coechipierii.

Gazdele au inițiativa în primele faze ale meciului, partida echilibrându-se în minutele următoare. Ultimul sosit în tabăra alb-violetă, Radenko Pilcevic, pune 5 puncte diferență în favoarea echipei sale. Campionii en-titre nu se pierd cu firea și egalează prin două  reușite consecutive, distanțându-se apoi până la 26-24, scor afișat pe tabelă dupa 10 minute de joc.

Ploieștenii intră mai bine în actul secund și mențin un avantaj de una-două posesii în primele 3 minute, însă Bogdan Popescu readuce gruparea de pe Bega la conducere printr-un three-point-play. Urmează o perioadă mai bună pentru Asesoft, care își arată forța de pătrundere și se duce la 7 lungimi în fața timișorenilor. Aceștia domină ultimele minute ale reprizei și reușesc să egaleze în ultimele secunde printr-un buzzer-beater reușit de Manigat, scorul devenind astfel 43-43.

Prahovenii încep mai motivați sfertul cu numărul 3, instalându-se la conducere încă de la primele faze ale reprizei. Bănățenii au mai multe șanse de a egala, însă ratează 3 aruncări deschise și oaspeții se distanțează la 9 puncte. Tica iese în evidență prin două airball-uri care îngreunează misiunea echipei sale ,însă “leii” se apropie totuși la 4 puncte, tabela indicând 68-72 după 30 de minute de joc.

La fel ca în precedentele două sferturi, Ploieștiul începe în forță și ultima secvență a partidei și ajunge repede la un ecart de 10 puncte, luând o opțiune serioasă în privința victoriei. Timișorenii par demoralizați în ultimele 5 minute ale meciului și greșesc din ce în ce mai multe mingi, șansele de a reveni devenind mai mici cu trecerea fiecărui minut. Gruparea de pe Bega cedează complet în ultimele minute și Asesoft mărește diferența, adjudecându-și ultimul act cu un neverosimil 26-11 și, implicit, victoria, scorul final al întâlnirii fiind 98-79.

Jonte Flowers a fost cel mai bun marcator al partidei din sala “Constantin Jude”, remarcându-se prin 20 de puncte, 5 recuperări și 3 intercepții. Contribuții importante la victoria ploieștenilor au adus și Gerald Lee (19 puncte, 8 recuperări), Marius Runkauskas (18 puncte, 2 recuperări), Dee Brown (13 puncte, 6 pase decisive, 6 recuperări) și Michalis Pelekanos, cu 10 puncte.

De partea cealaltă, Milos Pesic a fost principalul marcator al gazdelor, cu 18 puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri, fiind urmat de Bogdan Popescu, autor a 13 puncte, 8 recuperări, Radenko Pilcevic (12 puncte, 8 pase decisive, 2 recuperări) și Vladimir Tica (11 puncte, 3 recuperări).

*foto: facebook.com/baschetclubtimisoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Negoitescu
    Am urmarit meciul la TV si cu 2,30 min inainte de final Asesoft avea 17 pct avans. M-am gandit instinctiv ca "mare antrenor " DADO va introduce in teren si Negoitescu, un tanar, inca, jucator roman, cu calitati deosebite. M-am inselat amarnic cei 2 romani uitati pe banca Negoitescu si Dogaru au fost introdusi cand ramasesera doar 38 secunde de joc. IN BATAIE DE JOC !Ce fel de om poti fi sa-ti bati joc in halul asta de niste jucatori care muncesc zi de zi in speranta ca vor primi o sansa? Negoitescu are 23-24 de ani si poate insemna ceva in baschetul romanesc daca se decide sa renunte la banii Asesoftului si sa plece la o echipa la care POATE JUCA. Altfel in scurt timp va avea mai multe titluri de campion decat medie de minute jucate in prima liga. Vlad trebuie sa decida la sfarsitul acestui sezon.

    cu 9 ani în urmă (13.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Nu e vorba de bani
    Pe Negoiţescu nu nevoia de bani îl ţine la Asesoft, din moment ce tatăl lui este unul din sponsorii echipei. Nu sunt un apropiat al clubului, dar din ce-am observat din sală, el e foarte legat afectiv de club. Şi mie îmi place de el. Problema este că, deşi are bagajul tehnic de pivot, înălţimea de numai 2,05 l-ar recomanda pentru o altă poziţie pentru care nu are bagajul tehnic necesar, mai ales că a început baschetul cam târziu. cât despre Dogaru, întrebarea pe care mi-o pun este ce caută la Asesoft, când el n-a putut să fie titular nici la Târgovişte, nici la Miercurea Ciuc şi pe unde o mai fi fost. În plus, cred că "a pus vreo treizeci de roze în buchetul vieţii" aşa că...

    cu 9 ani în urmă (13.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!