Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu se înclină în faţa formaţiei CS Energia Târgu Jiu

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
27.02.2015

CSU Atlassib Sibiu s-a înclinat, pe teren propriu, în faţa uneia dintre contracandidatele sale la accederea în play-off. Sibienii au pierdut disputa cu CS Energia Târgu Jiu, scor 76-80 (22-21, 11-24, 22-16, 21-19) la capătul unui meci pe care l-a dominat în mare parte, însă repriza a doua, una extrem de slabă făcută de sibieni, a înclinat balanţa în favoarea gorjenilor.

CSU Sibiu a început partida mult mai concentrată şi sigură la finalizare. Christopher Lee fiind omul din spatele scorului de 10-6. Americanul marca şase puncte în primele cinci minute ale partidei. Imediat situaţia s-a inversat şi Troupe era cel care marca coş după coş, ajutând-o pe Energia să egaleze scorul pe tabelă, 14-14. Sibiul începea să-şi intre din nou în mână şi Bojovic, Johnson şi Hurd o duceau pe CSU Sibiu la 22-18, când mai erau câteva secunde. Ultimul atac al reprizei i-a revenit Energiei, care marca la ultima secvenţă a actului întâi, prin execuţia de kinogramă a lui Troupe.

Repriza secundă debuta cum nu se putea mai bine pentru CS Energia Târgu Jiu. Darby, Watson şi Karpelesz marcau la foc automat, spre disperarea sibienilor, care nu găseau drumul spre coş. Târgu Jiu lua o opţiune serioasă şi se distanţă la 35-22. Sibienii se treazeau abia după 6 minute. Lee şi Hurd puneau 5 puncte în dreptul lui CSU Sibiu şi micşorau distanţa la 8 lungimi. Energia simţea momentul bun al sibienilor şi le tăia elanul prin Watson şi Milosevic, care îşi distanţau echipa la 40-27. Sibiul nu a mai reuşit să facă nimic până la pauza şi repriza se încheia cu 44 la 33 în favoarea gorjenilor.

CSU Sibiu a ieşit de la cabine cu o altă faţă. Pressing-ul om la om aducea roadele după 6 minute. Sibiul avea o revenire incredibilă şi se apropia la doar un punct, după ce recuperase 10 puncte. Darby replica pentru Energia, dar Sibiul rămânea ca un ghimpe în coasta adversarului. Efortul mare depus de sibieni se vedea pe final de repriză, iar Energia nu a stat pe gânduri. Watson şi Troupe măreau din nou diferenţă şi repriza a treia se termina cu scorul de 61-55 pentru Energia.

Sibiul începea excelent repriza decisivă şi se apropia la doar 3 puncte. Dar aceiaşi neobosiţi Watson şi Troupe apăsau pedala de acceleraţie până la fund şi împingeau Energia spre victorie. Înainte cu două minute de final, scorul arăta un sec 75-61 în favoarea gorjenilor. Când aproape că se cunoştea echipa învingătoare, sibienii aveau o tresărire de orgoliu şi veneau la 4 puncte în spatele gorjenilor, cu 26 de secunde de final. Însă trupa lui Constantinides a gestionat fără cusur finalul de meci şi CSU Sibiu suferea un eşec important pentru economia accederii în play-off, scor 76-80.

Cei mai buni jucători de la CSU Sibiu au fost: Lee (20 de puncte şi 14 recuperări), Johnson (15 puncte, 3 recuperări şi 2 pase decisive), Bojovic (15 puncte, 1 recuperare şi 2 pase decisive) şi Popa Calotă (10 puncte, 3 recuperări şi 5 pase decisive). De partea cealaltă, jucătorii Energiei

care s-au făcut remarcaţi au fost: Troupe (24 puncte, 4 recuperări şi 3 pase decisive), Watson (21 de puncte, 5 recuperări şi 5 pase decisive) şi Darby (19 puncte şi 6 recuperări).

*Foto: Valentin Mircea (sportpictures.ro)

15 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Sasha M :

    play-off
    Watson, Troupe si Darby sunt de neoprit, si cu noul american Mack cred ca vor juca finala. Greu pt Sibiu sa mai prinda play-off-ul.

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    joaca frumos
    hai sa recunoastem ca au si antrenor fata de alte echipe care au antrenor doar pe hartie

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Energia e o echipă tare frumoasă anul acesta :). Îmi pare rău și pentru Sibiu că luptă mult!

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Dezastru
    Subscriu si eu majoritartii poziitiilor impartasite pe forumurile nostre.
    Am ajuns intr-un punct in care ni s-a cam umplut paharul, oricat de patimasi am fi, an de an ne-am ridicat de jos, ne-am regrupat si am tinut frumos steagul sus langa echipa, dar nu se mai poate, trebuie sa luam noi suporterii masuri pentru viitor, daca altii nu sunt in stare...
    La 20 de ani de la primul titlu, vom juca playout, de 16 ani incoace nici o performanta, nici un trofeu nici macar o finala jucata, ba chiar nici playoff... cate cluburi nu si-ar dorii suporterii nostrii, emulatia de aici privind baschetul, se pare ca suntem doar fraierii de serviciu pentru interesele unora, an de an aceiasi poveste. E de ajuns, urasc sa mai fiu trist, din cauza echipei asteia, cat sa ma tot suport mediocritatea si umilinta, de ce altii pot si doar la noi nu ? Vin vremuri grele, sa va luati labele de pe echipa asta lichelelor!!!

    cu 9 ani în urmă (27.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    play off
    e o lupta stransa pt play off. SUnt 4 echipe (Sibiu, Oradea, Timisoara, Medias) care se lupta pentru 2 locuri, cu Timisoara si Sibiu favorite. Cu toate ca si Pitestiul sau Muresul pot intra in hora :)
    Deci Sibieni, inca aveti sanse mari la prezenta in play off.

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Doar sanse matematice
      Sansele matematice pier in fata realitatii, nu avem cum sa castigam la Mures, Pitesti si chiar Craiova, sa ne mai ajute si rezultatele, jocul nu merge deloc plus indisponibili, am pierdut aproape tot in deplasare sezonul asta, acum in retur am pierdut aproape toate meciurile jucate cu exceptia meciurilor cu U Cluj si Timba....
      Parerea mea e ca primele 8 echipe clasate in momentul asta vor ramane pana la final ( probabil cu schimbari de ordine) sau cu minuni Craiova sau Medias sa faca vreo surpriza, dar Sibiul nu mai poate fi in primele 8...si poate e mai bine asa decat un 3-0 scurt...

      cu 9 ani în urmă (28.02.2015)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    gata
    PUNCT SI DE LA CAPAT!PAS CU PAS!

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe mrozek :

    matija
    Ceskovic de ce nu joaca?

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Este accidentat, din cate stiu eu!

      cu 9 ani în urmă (28.02.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe hmn :

    se poate mai jos?!?
    De cativa ani nu se vrea mai mult, motivatia fiind lipsa banilor!!! S-a ajuns in cel mai bun caz in primul tur al play-of-ului cu spectrul groaznic al calificarii si neputintei asigurarii salariilor!!! Recomandarea si speranta " conducerii " era eliminarea. Dragilor, la ce bun sa ai echipa, sa ai o galerie unica in Romania la jocuri de sala daca nu ai ca obiectiv sa mentii un club decat doar pentru a asigura salariile catorva persoane din conducerea clubului ( sper ca aceste persoane sa se simta ). Nici nu stiu ce sa scriu despre Perisici! Te complaci sau doar atata poti?!? Fratilor , va plangeti ca nu aveti fonduri?!? Sibiul nu are nici o echipa de performanta in sport ( primaria stie oare?!? ). In conditiile astea nu sunteti in stare sa adunati fonduri pentru o echipa care nici pe departe nu presupune fondurile unei echipe de fotbal!!! Atunci care mai este rolul vostru?!? Doar sa va asigurati salariile an de an si sa ne amagiti meci de meci? Exista o solutie: ori va implicati ( stimati conducatori! ), ori declinati-va incompententa si PLECATI ( se aude familia?!? ).

    cu 9 ani în urmă (28.02.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    investitii
    Cine crezi ca e deacord sa faca investitii la CSU atat timp cat e vulc acolo cu toata gasca lui ? Obiectivele principale ale clubului sunt: salariul lui vulc, al 'printului' catalin, al d-lui 'cameraman' .... si asa mai departe. O mai spun inca o data fff clar, sa auda toata lumea si sa inteleaga toata lumea: atat timp cat clanul vulc e la echipa, sponsrii nu vor fi alaturi de aceasta echipa. De ce credeti ca Johannis nu a fost deacord cu investitiile la CSU? Omul stia unde su cum se cheltuiesc banii ....

    cu 9 ani în urmă (01.03.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Ceva e putred
      Nu stiu, de mult timp ma gandesc cum e posibil intr-un oras cu atatia milionari, cu atatea companii puternice( locale sau straine), doar in zona ind. vest, cate sunt, sa nu se implice nimeni la singura echipa sportiva care mai tine steagul sus in orasul asta, un sport atat e iubit in oras...undeva clar e o problema.
      Cert e ca trebuie sa facem noi ceva vara asta, unde e transparenta, sa stim si noi cine ce atributii are, cum sunt cheltuiti banii, cine se ocupa de decizii, de ce nu se i-au masuri de catre rector...etc..

      cu 9 ani în urmă (01.03.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Un lucru pozitiv
      Singurul lucru bun cu care vom ramane dupa sezonul asta e echipa care s-a ocupat de imagine, au adus un plus major fata de anii trecuti in care nici conferintele nu se organizau cum trebuie... sper sa o tina tot asa.

      cu 9 ani în urmă (01.03.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Vesnic Vulc e de vina la Sibiu pt toate, stau si ma gandesc daca nu cumva omul asta nu are merite, daca e vreunul mai bun decat el pe acolo care sa tina echipa asta in viata? Toata lumea i-a cerut sa se retraga din conducerea tehnica ca e expirat, radeau de el. Dupa ce s-a retras eu nu imi aduc aminte sa mai fii vazut stilul Sibiul, jocul acela foarte spectaculos bazat exclusiv pe atac. Poate a ma fost putin sezonul trecut. Dincolo de scandalurile din trecut cu arbitraje, contrele intre el si echipa clujeana sau incurajarea publiclui care arunca cu monede in Sebestyen si Saftescu intr-un meci de playoff, tipul chiar e simpatic si decent. Nu cred ca a avut vreodata un buget impresionant pe care sa il macelareasca. La Cluj a venit un bucurestean pana la urma sa investeasca, iar in Cluj cred ca sunt si mai multi oameni cu bani. Asa ca e discutabil daca face mai mult bine sau mai mult rau

      cu 9 ani în urmă (01.03.2015)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !
      Cand de 16 ani nu mai ai nici o performanta notabila, trofeu, finala jucata, ba chiar playout ( de 3 ori in ultimii 4 ani, inclusiv sezonul asta) cred ca oricine e indreptatit sa isi piarda rabdarea si sa isi puna niste intrebari.

      cu 9 ani în urmă (02.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!