Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Atlassib Sibiu se impune cu greu la BC Timba Timişoara

Adrian Stoinea

Adrian Stoinea
21.02.2015

Trupa lui Miodrag Perisic stopează, în această seară, pe terenul lui BC Timba Timişoara, seria de patru eşecuri consecutive. CSU Atlassib Sibiu învinge la limită, scor 70-68, la capătul unui meci extrem de echilibrat.

CSU Sibiu a avut un start de meci nefast. După aproape cinci minute scurse din prima repriza, sibienii erau conduşi cu 9-4. Însă, trupa lui Miodrag Perisic a răspuns imediat şi a liniştit apele. Bojovic intra parcă în transă şi înscria coş după coş, fiind jucătorul care pistona atacul Sibiului în permanenţă. Fapt care s-a răsfrânt şi pe tabela de marcaj. 27:14 pentru CSU Sibiu arăta scorul de pe tabelă la finalul primelor 10 minute.

După finalul de primă repriză în care CSU Sibiu a marcat pe bandă rulantă, urma un început de repriză secundă în care timişorenii făceau şi ei acelaşi lucru. Cu un run de 11-0, BC Timba Timişoara se apropia de CSU Sibiu la doar două lungimi. Meciul începea să devină extrem de echilibrat şi diferenţa dintre cele două formaţii nu se mărea mai mult de patru puncte. Până la urmă, echilibrul s-a rupt pe final de repriză, când CSU izbutea să intre la vestiare cu un avantaj de 6 puncte, 39-33.

Ieşiţi de la cabine, sibienii păreau echipa mult mai motivată. După mai bine de 3 minute din actul al treilea, CSU îşi mărea ecartul la 14 puncte diferenţă, datorită lui Christopher Lee, care avea momente excelente de joc. Imediat, sibienii cădeau inexplicabil, permiţându-le timişorenilor să puncteze la fiecare acţiune şi să se apropie la doar 3 lungimi. Finalul de repriză a fost tratat din nou extrem de serios de către echipa lui Perisic şi reuşea să se distanţeze la 58-49 înaintea sfertului decisiv.

În debutul sfertului decisive, CSU Sibiu a controlat excelent avantajul pe care-l avea în faţa timişorenilor, nelăsându-i să se apropie. Însă, de la scorul de 66:59, CSU Sibiu avea din nou o cădere în joc şi nu mai găseau calea spre coş. BC Timba nu a stat la discuţie şi a profitat din plin de nivelul scăzut din jocul sibienilor şi au întors scorul în favoarea sa, 68-66, cu 42 de secunde înainte de final. CSU Sibiu a trăit periculos finalul de meci, însă aruncarea de kinogramă a lui Popovic, de dincolo de semicerc, coroborată cu cele două transformări fără cusur de la libere ale lui Hurd au adus o victorie aşteptată de mai bine de o lună de suflarea galben-albastră. CSU Sibiu învingea cu 70-68 la BC Timba Timişoara.

Cei mai buni sibieni au fost: Bojovic (27 de puncte, 6 recuperări şi o pasă decisivă), Lee (16 puncte, 19 recuperări şi 2 pase decisive) şi Hurd (13 puncte, 7 recuperări şi 4 pase decisive). La BC Timba Timişoara s-au remarcat: Mijatovic (16 puncte, 6 recuperări) şi Reljic (14 puncte, 3 recuperări şi 4 pase decisive).

*Foto: csusibiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!